Top 10 beste nieuws apps - Met deze apps blijf je op de hoogte

  Voor sommigen is het een ritueel om ’s ochtends even het nieuws te kijken met een kopje koffie of een krant te lezen bij het ontbijt. Anderen blijven het liefst op de hoogte via hun smartphone. Daarom zetten wij de tien beste nieuws apps op een rijtje. Hiermee blijf je constant op de hoogte, waar je ook bent.

  10. Feedly

  Als je het over nieuws hebt, dan kan Feedly niet ontbreken. Deze app is een soort RSS-feed die je zelf samen moet stellen. Dat wil zeggen dat je zelf moet aangeven wat je interessant vindt, waarna de app de nieuwtjes voor je op een rijtje zet. Het overzicht is gepersonaliseerd, maar oogt een beetje als een verouderde RSS-feed. Daarnaast is het niet zo dat in Feedly de headlines van plaatjes voorzien zijn.

  Het handige van Feedly is dat je met een eenvoudige beweging kunt kiezen of je een artikel wil bewaren. Daarbij is Feedly helemaal gratis voor zowel Android als iOS.

  9. Pocket

  Eén van de meer populaire nieuwsapps is Pocket. De app geeft je de mogelijkheid om nieuws van verschillende bronnen op te slaan om later te lezen of luisteren. Daarbij worden de favorieten van anderen weergegeven als je dat wil, waardoor deze app verandert in een waar nieuwsoverzicht.

  In je Pocket-account heb je onbeperkte opslag voor artikelen die je naar wens kunt sorteren op verschillende manieren. Daarnaast kunt je artikelen ook luisteren via de tekst-naar-spraak-functie in de app. Handig!

  Pocket is gratis voor Android en iOS.

  8. Google Nieuws en Weer

  Google heeft zoals met veel dingen een eigen nieuws en weer app gemaakt. In principe zit de app standaard op je Android telefoon ingebakken en is een feed beschikbaar door simpelweg naar links te swipen op je startscherm van je telefoon. De feed is ook beschikbaar voor iOS, maar dan moet je even de app downloaden in de App Store. Je kunt Google Nieuws ook als losse app krijgen voor Android toestellen.

  De Google Nieuws en Weer app is te personaliseren op onderwerp, dus altijd toegespitst op wat jij wil zien. Daarbij kun je ook de nieuwtjes van ongewenste bronnen blokkeren en uit je feed halen.

  Google Nieuws en Weer is gratis voor iOS en Android.

  7. Blendle

  Blendle is zoals meerdere apps in deze lijst een verzameling van nieuws van verschillende bronnen. Met de app kun je artikelen van ongeveer 150 kranten en tijdschriften in de palm van je hand hebben. Dat is een flinke berg aan nieuws. Een toffe feature van Blendle is dat je ook kunt kiezen voor een podcast waarin het belangrijkste en meest recente nieuws je letterlijk in 20 minuten verteld wordt. Elke dag is er weer een nieuwe podcast beschikbaar.

  Blendle is jammer genoeg niet gratis, maar werkt met een abonnement. Je kunt 30 dagen gratis proeven van de app, maar daarna kost een jaarabonnement je 8,25 euro per maand. Je kunt ook per maand afrekenen, maar dan kost de app je 9,99 euro.

  6. Flipboard

  Als je een iPad hebt dan ken je deze app vast wel. Flipbord is namelijk behoorlijk populair onder iPad-bezitters. De app is ook (gratis) beschikbaar voor Android en iOS en geeft je een overzichtelijke nieuwsfeed vanuit verschillende bronnen. Je kunt zelf indelen wat je graag wil zien, artikelen bewaren om later te lezen en je mening over een artikel geven.

  De app is erg handig als je onderweg bent en geen zin hebt om alleen maar met tekst te werken. Daarbij is het ook een mooie manier om je ‘eigen magazine’ te maken met door jou verzameld nieuws.

  Flipboard is gratis voor Android en iOS.

  5. Nederland Nieuws

  De Nederland Nieuws app richt zich zoals de titel al verraadt op het nieuws van bronnen van eigen bodem. De app is een verzameling van een heel aantal nieuwsbronnen zoals De Volkskrant, AD en NRC. In de app zie je de platformen van het nieuws op een rijtje staan. Als je je platform kiest kun je vervolgens door de headlines van de bron bladeren en daarna kun je doorklikken naar het artikel.

  De app is gratis, maar heeft één nadeel: je kunt wel headlines zien van alle Nederlandse bronnen, maar niet of een artikel vervolgens gelezen kan worden. Sommige artikelen zijn namelijk vanuit de bron niet gratis. Dat betekent dat je niet altijd het nieuwsartikel zomaar kunt lezen.

  De Nederland Nieuws app is te downloaden voor iOS en Android.

  4. RTL Nieuws

  Op de vijfde plek in deze lijst vinden we de RTL Nieuws app. Deze app is een overzichtelijke verzameling van nieuws van verschillende bronnen binnen het RTL-merk. Dit betekent dat je niet alleen RTL Nieuws, maar ook RTL Z en bijvoorbeeld Shownieuws kunt inzien met de app. Voor ieder wat wils dus.

  De RTL Nieuws app richt zich vooral op het overzichtelijk presenteren van het nieuws door middel van afbeeldingen die aanduiden waar een artikel over gaat. Op deze manier is het snel duidelijk of jij iets interessant vindt of juist niet. Daarbij kun je ervoor kiezen om pushberichten bij belangrijk nieuws te krijgen en kun je zelfs livestreams volgen in de app.

  RTL Nieuws is gratis te downloaden voor iOS en Android.

  3. NU.nl

  Eén van de bekendste nieuwsbronnen van Nederland is NU.nl. De website richt zich niet alleen op nieuws van binnenland en buitenland, maar geeft je ook opmerkelijke nieuwtjes en duikt vaak ook in tech nieuws en gaming nieuws. NU.nl is een betrouwbare bron met een behoorlijk overzichtelijke indeling en daarmee is dit een van de betere nieuwsapps.

  De kracht van NU.nl zit vooral in het feit dat nieuws compleet wordt gebracht, maar tegelijkertijd kort en bondig blijft. Daarnaast kun je pushberichten krijgen van belangrijk nieuws en zelfs handmatig instellen over welke onderwerpen je die wil krijgen. Voetbalstanden worden ook in een liveblog bijgehouden in de NU.nl app en ook daarvan kun je notificaties ontvangen.

  NU.nl is gratis te downloaden voor Android en iOS.

  2. Squid

  In de top drie vinden we toch nog een app die nieuws vanuit verschillende bronnen aan elkaar koppelt en overzichtelijk aan je brengt. Squid is een app die je je persoonlijke nieuwsfeed samen laat stellen en vervolgens vanuit verschillende bronnen direct een overzicht genereert met nieuwtjes van jouw interesse.

  Het mooie is dat Squid overzichtelijk is en gebruik maakt van afbeeldingen die samen met de bron aangegeven worden. Bronnen die je niet wil zien kun je uitsluiten, je kunt pushnotificaties instellen en je kunt het door jou geselecteerde nieuws handig per categorie inzien. Je hebt zelfs een eigen voorpagina die topnieuws heet. Daarin is per categorie het populairste nieuws van dat moment verzameld.

  Een handige app die gratis is voor Android en iOS.

  1. NOS

  Eén app die niet aan deze lijst mag ontbreken is de NOS app. Met deze app haal je een van de meest betrouwbare nieuwsbronnen in huis die ook nog eens overzichtelijk is. Het belangrijkste nieuws van de dag is in één oogopslag te zien en je kunt je voorkeuren in de app aangeven, zodat je een persoonlijke nieuwsfeed met je voorkeur van onderwerpen krijgt.

  Daarnaast biedt de NOS app je de mogelijkheid om sportwedstrijden van de zender live te bekijken, uitzendingen terug te kijken en radiouitzendingen van onder andere Radio1 te beluisteren.

  De NOS app is gratis voor Android en iOS.

  De beste nieuws apps op iOS en Android

  Dit waren de tien beste nieuws apps. Er zijn nog veel meer apps die je dagelijks op de hoogte houden op je smartphone en tablet. Als je nog op vakantie gaat hebben wij daarnaast een hele lijst met de beste vakantie apps voor je gemaakt. Welke app gebruik jij elke dag? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

  Dit artikel is op 25 augustus 2020 bijgewerkt.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2024 Alle rechten voorbehouden.