De vijf beste remastered games 2016 - Het mooiste van vroeger

Article
zondag, 18 december 2016 om 10:10
xgn google image
Het uitbrengen van remasters lijkt een grote trend bij veel uitgevers. Ook 2016 kent weer veel remasters en special editions. We nemen een kijkje op games die opnieuw zijn uitgebracht in HD en collecties met grafische verbeteringen. Wat zijn de beste remakes en remasters van dit jaar? Je leest en ziet het in de vijf beste remastered games 2016!
Na jullie antwoorden gehoord te hebben in de beste remastered games 2016 poll, vonden wij het tijd om een beter kijkje te nemen naar de beste remastered games van 2016. De lijst is samengesteld uit games die lang geanticipeerd zijn en een hoge score op XGN hebben behaald. Bekijk bovenaan de pagina de trailers van de beste remastered games 2016!

5. Call of Duty: Modern Warfare Remastered

Call of Duty: Modern Warfare Remastered is de remake van het vierde deel uit de Call of Duty-serie, namelijk Call of Duty: Modern Warfare. De Call of Duty die door velen als de beste Call of Duty game beschouwd wordt.
Modern Warfare Remastered komt terug in HD, met betere textures, rendering en lichteffecten voor een algehele betere ervaring. De game komt met een opgepoetste singleplayer en daarnaast nog de multiplayer met de 16 originele maps. Bij release zijn er tien maps beschikbaar, maar op op 31 december komen de overige zes multiplayer maps er gratis bij.
Modern Warfare Remastered bevat daarnaast de originele Modern Warfare campaign in 1080p met een framerate van 60fps. Call of Duty: Modern Warfare Remastered is de definitie van een remaster. Je krijgt de vorige game in een nieuw verbeterd jasje.
De game is op het moment helaas alleen verkrijgbaar samen met de nieuwste CoD game, Call of Duty: Infinite Warfare. Maar misschien dat we de game in de toekomst ook nog los verkrijgbaar kunnen zien.
100427

4. The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition

Skyrim is een game die iedereen inmiddels wel een keertje gespeeld heeft. De originele Elder Scrolls V is dan ook al een tijdje uit, namelijk sinds 11 november 2011 (de iconische 11-11-11). Bethesda merkte bij de fans een honger naar een nieuwe Elder Scrolls en kwam 28 oktober met de Skyrim Special Edition, een bijgewerkte versie van de originele game met mod support voor de console.
De game had bij release een aantal problemen, maar deze zijn nu door Bethesda opgelost. Wat overblijft is een game die op veel punten zijn originele voorganger verbetert. De remaster bevat een grafische update, mod support voor de Xbox One en PlayStation 4 en alle voorgaande DLC.
In Skyrim ben jij de Dragonborn, je hebt de ziel van een draak en het lichaam van een sterveling. In de game wordt Skyrim, het land van de Nords, opeens aangevallen door meerdere draken. Aan jou de taak om te vinden waar al die draken opeens vandaan komen en waarom ze iedereen aanvallen.
De Skyrim Special Edition vonden wij, evenals de originele Elder Scrolls V, weer een geweldige game. Wij gaven hem in de review namelijk een 8.0. Als je de Skyrim uit 2011 dus nog nooit hebt gespeeld, is de Special Edition een mooie kans om deze vette game alsnog te ervaren.
100428

3. BioShock: The Collection

BioShock: The Collection bevat de drie originele Bioshock games; BioShock, BioShock 2 en BioShock Infinite, met ieder een grafische verbetering en optimalisatie. Zo ondersteunen de games nu 1080p en zijn een aantal compatibiliteitsproblemen die de eerste versies hadden opgelost.
Je volgt in BioShock: The Collection opnieuw de verhalen van protagonisten Jack, Subject Delta en Booker DeWitt in de dieptes van Rapture en hoog in de wolken in de utopie genaamd Columbia.
In het eerste deel van BioShock ben jij een stille protagonist wiens vliegtuig neerstort in de oceaan. Hier ontdek je een vuurtoren die je meeneemt naar de mysterieuze wereld van Rapture, een stad onderwater die compleet vervallen is. Aan jou de taak om hier zo snel mogelijk weg te komen.
In BioShock 2 keer je terug naar Rapture, alleen deze keer niet als de hoofdrolspeler van de eerste game. Nee, dit keer ben jij een Big Daddy, één van de vijanden die je ook in de eerste game zag. Het verhaal van de eerste game wordt hier voortgezet.
BioShock Infinite is het laatste deel in de BioShock-serie en BioShock: The Collection. BioShock Infinite gaat in tegenstelling tot de eerste twee games een andere kant op, letterlijk en figuurlijk. In BioShock Infinite volg je namelijk niet meer het verhaal van Rapture, dat diep op de bodem van de oceaan ligt, maar ga je naar Columbia, een stad in de wolken.
BioShock: The Collection is voor diegenen die Rapture en Columbia nog nooit bezocht hebben zeker de moeite waard. De game kreeg van ons in de review namelijk een 8.0!
100429 3

2. Heavy Rain & Beyond Two Souls Collection

Heavy Rain is een psychologische misdaadthriller die volgens ontwikkelaar Quantic Dream eerder beschreven kan worden als een 'filmische ervaring' dan een game. Toch is het niet zo dat je in Heavy Rain als speler niks te doen hebt of niet van invloed bent. In tegendeel zelfs. In de volg je het verhaal van vier verschillende karakters die door het verhaal van Heavy Rain allemaal elkaars pad kruisen.
In Heavy Rain volg je het verhaal van vier verschillende hoofdrolspelers, namelijk Ethan Mars, Norman Jayden, Madison Paige en Scott Shelby. Alle vier hebben ze één doel: de 'origami' moordenaar stoppen voor hij zijn handen op een volgend slachtoffer kan krijgen.
De origami moordenaar teistert al langer de Amerikaanse stad waar Heavy Rain zich afspeelt. De slachtoffers van de moordenaar worden meestal drie tot vijf dagen later gevonden, verdronken in regenwater met een origami vouwwerkje op hun lichaam.
Als speler maak jij alle keuzes en kom je in de game voor veel morele keuzes te staan die allemaal invloed hebben op het verhaal. Heavy Rain zit namelijk vol met plotveranderingen en keuzes die de game compleet kunnen veranderen.
Naast de vele grafische verbeteringen komt Heavy Rain op de PlayStation 4 ook samen met Beyond: Two Souls, een gelijksoortige game. Beide games zijn dan ook van dezelfde ontwikkelaar, Quantic Dream. Deze werden allebei gebundeld in de Heavy Rain & Beyond: Two Souls Collection.
In Beyond: Two Souls volg je het verhaal van Jodie, een jong meisje met een speciale gave. Evenals Heavy Rain maak je in Beyond: Two Souls keuzes die het verhaal beïnvloeden. Toch pakte dit bij Beyond: Two Souls op de PlayStation 4 wat minder uit dan bij Heavy Rain. De game kreeg op de PS4 namelijk een 6.5, in tegenstelling tot de PS3 versie die een 9.5 kreeg van ons.
Als je Heavy Rain daarentegen nog moet spelen, is dit zeker je kans om dat nu te doen. Wij gaven de originele Heavy Rain namelijk een 9.2!
100430 2

1. Assassin's Creed: The Ezio Collection

In Assassin's Creed: The Ezio Collection keren we weer terug in de Assassin's Creed games met in de hoofdrol Ezio Auditore da Firenze. The Ezio Collection bevat dus Assassin's Creed II, Assassin's Creed: Brotherhood en Assassin's Creed Revelations. Deze zijn evenals de games in BioShock: The Collection nu in 1080p te spelen.
Daarnaast krijg je in The Ezio Collection ook nog twee geanimeerde films. Namelijk Assassin’s Creed Lineage en Assassin’s Creed Embers. Een compleetpakket dus voor de echte Assassin's Creed fan.
In The Ezio Collection krijgen we dus weer te maken met Ezio Auditore da Firenze, een Florijnse edelman die na de executie van zijn vader het assassijnenpad betreedt. The Ezio Collection gaat naar beroemde Renaissance steden als Venetië en Florence, maar later ook naar steden als Constantinopel.
Als je de tweede, derde en vierde Assassin's Creed games nog moet spelen, is The Ezio Collection de perfecte collectie voor jou. In de review gaven wij The Ezio Collection een 9.0 met als enige minpunten de besturing, een aantal bugs en de afwezigheid van een multiplayer. Eén van de beste remastered games 2016 dus!
Dit waren de beste remastered games 2016! Wat zijn jouw favoriete remastered games van dit jaar? Laat het weten in de reacties!

Populair Nieuws