Top 5 Oculus Touch games - Deze moet je spelen!

  De Oculus Touch is eindelijk uit en dat betekent dat je nu je Oculus Rift compleet kan maken. Dankzij de Oculus Touch moet je ervaring met virtual reality verbeteren, gamen is nu in ieder geval wel leuker. Check onze
  Top 5 Oculus Touch games om te spelen.

  In 2012 werden we allemaal wakker geschud door de Oculus Rift, die virtual reality weer onder de aandacht bracht. Wat we voor ons zagen stelde in het begin nog niet zo veel voor, maar inmiddels weten we wel beter. VR laat ons nu vanuit onze huiskamer een volledig nieuwe virtuele wereld zien waarin alles mogelijk is, maar dan ook echt alles.

  De Oculus Touch zijn motion controllers voor virtual reality. Tijdens het spelen van je Oculus Touch games kan je met deze controllers onder andere virtuele voorwerpen vastpakken, gebruiken of weggooien. Het zijn in feite projecties van je handen in de virtuele wereld van de Oculus Rift.

  De HTC Vive zette motion controls al centraal in VR in 2015. Dit transformeerde hoe men dacht over de VR: de controllers hebben ervoor gezorgd dat virtual reality een nieuw medium is geworden en niet alleen een nieuw soort scherm. Dus hier is een aantal toffe Oculus Touch games om je motion controllers mee te gebruiken!

  5. The Unspoken

  Heb je altijd al vuur uit je handen willen schieten? Of voorwerpen willen gooien naar je ergste vijanden, door middel van telekinetische krachten? Dat is nu virtueel mogelijk met The Unspoken dankzij Insomniac Games. Het is een player versus player (PvP) game waarin je door middel van toverkrachten je vijand moet verpulveren.

  De omgeving van de game is dynamisch, dus mensen die niet goed weten te richten zullen nog wel eens een gebouw naar beneden halen. De setting is een grote stad met een echte urban feel. Deze Oculus Touch game is een aanrader voor spelers die in de schoenen willen staan van een magiër.

  4. Ripcoil

  Als je het op vakantie altijd leuk vond om te frisbeeën, dan kan je dat nu ook gewoon in virtual reality doen. Alleen dit keer sta je niet op een camping, maar in een gigantsiche arena met drones. Het ziet er in ieder geval heel gaaf uit!

  Je betreedt een futuristische gladiator-achtige arena gevuld met juichende fans en je moet een soort frisbee duel houden tegen online spelers. Een volledig nieuw navigatiesysteem laat je met je hoover board nieuwe posities aannemen om je tegenstander te verslaan.

  Ripcoil is ontwikkeld door Sanzaru Games en is gratis verkrijgbaar bij je Oculus Rift.

  3. Dead & Buried

  Kan je niet wachten op Red Dead Redemption 2? Of heb je zelf altijd al in de schoenen willen staan van een cowboy of sherrif in het wilde Westen? In beide gevallen kan je nu alvast de cowboy uithangen dankzij ontwikkelaar VR Focus met haar nummer drie in ons lijstje met Oculus Touch games: Dead & Buried.

  Dead & Buried is een first-person VR shooter die zowel singleplayer als multiplayer gespeeld kan worden. De game is in feite een shooting range in een mooi Western jasje en ook nog eens in multiplayer te spelen!

  Dead & Buried is ontwikkeld door Gunfire Games in samenwerking met Oculus. De game is nu bovendien gratis verkrijgbaar bij je Oculus Rift.

  2. Dead Hungry

  De wereld is één grote chaos, er heeft namelijk een zombie outbreak plaatsgevonden. Alleen jij hebt het tegengif, maar het gaat hier niet om een doodgewoon tegengif. Alleen laten de zombies je maar niet met rust.

  In Dead Hungry komen er hordes van zombies op je af terwijl jij vast zit in je fast-food trailer. Om de zombies bij je vandaan te houden, moet je zo snel mogelijk hamburgers maken en ze naar de zombies gooien. Als je ze genoeg hamburgers te eten geeft, veranderen ze weer in mensen en laten ze je met rust.

  Dead Hungry is ontwikkeld door Q-Games en is momenteel verkrijgbaar via Steam voor 28 euro.

  1. SUPERHOT VR

  In SUPERHOT ben jij de ultieme badass in een wereld met vijandelijke polygone mannen die jou proberen te vermoorden. Ze leren hun lesje nooit en jij moet het zo lang mogelijk uithouden in vuistgevechten en dat terwijl je vol op in het vizier bent van andere mannen met geweren.

  Hoe maak je daar nou ook maar één schijn van kans tegen? Je speciale superkracht waarmee je de tijd stilzet. Alleen wanneer jij beweegt, beweegt de rest ook. Wanneer jij stilstaat, staat de rest ook stil. Op deze manier kan je je vijanden uitschakelen op de meest creatieve manieren.

  SUPERHOT VR is ontwikkeld door SUPERHOT Team en is momenteel verkrijgbaar via Steam voor 23 euro.

  Dead Hungry

  Verkijgbaar vanaf 6 december 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.