De verschillen tussen Snyder’s Justice League en het origineel

Article
donderdag, 11 maart 2021 om 14:00
justice leaguef1620826627
De officiële trailer van Zack Snyder’s Justice League is sinds kort uitgebracht. Iedereen kon wel zien dat het er een stuk anders uitziet dan de originele versie van de film. Maar wat zijn nou de grootste verschillen in Snyders versie ten opzichte van de oudere DC-film waar we naar uit kunnen kijken?

5. Darkseid

De grootste schurk van het DC universum konden we enkele maanden geleden al zien in een korte teaser van Snyder’s Justice League. Darkseid zat er aan te komen. In de nieuwste trailer kunnen we Darkseid in volle glorie zien.
In de originele versie was we geen enkel spoor van Darkseid te zien. In de Snyder Cut zal dit compleet anders zijn. Steppenwolf, de originele slechterik, zal nog steeds de hoofdschurk zijn in de nieuwe versie, maar we gaan ook Darkseid terugzien. In de trailer is Steppenwolf te zien die knielt voor Darkseid, vergelijkbaar met de scène van Loki en Thanos in het Marvel Cinematic Universe. In opdracht van Darkseid zal Steppenwolf proberen de aarde te vernietigen. Waarschijnlijk zal Darkseid niet de hoofdrol als schurk in Justice League op zich nemen, maar in de toekomstige DC-films zal hij dat waarschijnlijk wel gaan doen.
justice league review 4k blu ray prima popcornvermaak 128652 2f1613371015

4. Backstories

In de originele versie van Justice League zagen we de groep van superhelden met elkaar samenwerken en zo Steppenwolf verslaan. We werden zelfs geïntroduceerd met The Flash en Cyborg. Hoewel we hun superkrachten te zien kregen, was hun achtergrond niet echt heel prominent aanwezig. Dit zal anders zijn in de Snyder Cut.
Zo krijgen we in Snyder’s Justice League veel uitgebreider te zien hoe Cyborg zijn robotlichaam heeft gekregen. In de teaser die enkele maanden geleden te zien was konden we Cyborg al football zien spelen. De verwachting is dat hij daarbij verongelukt is en zijn nieuwe lichaam uiteindelijk in een laboratorium aangemeten krijgt. Ook kunnen we zijn persoonlijkheid goed terug zien komen als hij zijn moeders graf bezoekt. Dit was niet te zien in de originele Justice League.
Ook zal de nieuwe versie het verhaal van The Flash tonen. We gaan zien hoe zijn vader in de gevangenis zit en zijn eerste ontmoeting met Iris West verloopt, die hij redt als ze bijna verongelukt met een auto. Van Batman, Superman en Wonder Woman hebben we al meerdere films kunnen zien, dus hun achtergrond zal wat minder prominent aanwezig zijn. Toch zouden we ook van hun een kleine backstory kunnen verwachten.

3. Een stuk donkerder

De originele versie van Justice League leek af en toe wel op een komedie. Tussen de actie door werden er grappen gemaakt die vaak geen meerwaarde boden aan de film en de kleuren van de film waren een stuk feller en lichter. De Snyder Cut brengt daar verandering in.
In de officiële trailer van Snyder’s Justice League merk je direct dat de film een stuk donkerder is (letterlijk) dan de originele versie. Door deze setting kunnen we dan ook verwachten dat de grappen die voorkwamen in de versie van 2017 geschrapt zullen worden en dat in plaats daarvoor spanning zal komen. Een groot deel van die ‘enge’ kant van de Snyder Cut wordt gezorgd door de onthulling van Darkseid.

2. Joker is terug!

Aan het eind van Snyder’s Justice League trailer konden we een bekend figuur terugzien die wellicht voor een hele nieuwe dimensie zorgt in de film: De Joker! De Joker die in deze Justice League zal voorkomen is de versie die door Jared Leto gespeeld wordt.
Deze Joker kreeg in 2016, toen hij in Suicide Squad voorkwam, veel kritiek doordat hij niet op kom boksen tegen de oudere versies van de schurk. De Joker die in Justice League voor zal komen ziet er een stuk anders uit. Zo heeft deze een stuk langer haar en komt hij erg simpelweg een stuk geschifter over. Of Jared Leto’s Joker een grote rol zal spelen in de Snyder Cut is nog even een verrassing. Wij zijn erg enthousiast om hem terug te zien keren in Justice League.
cavill man of steelf1576601912

1. Superman in zwarte kleuren

Als laatste, maar zeker niet de minste aanpassing in de nieuwe versie van Justice League, komt Superman in zijn iconische, zwarte outfit voorbij. In de originele Justice League zagen we Superman in zijn oude en vertrouwde blauw met rode outfit voorbij komen. Dit deed veel stof opwaaien bij DC fans, gezien zij hadden verwacht dat Superman in Justice League het zwarte pak zou krijgen, zeker na zijn opoffering in Batman VS Superman.
In Batman VS Superman offerde Superman zichzelf op om Doomsday te verslaan. In de comics heeft de held na zijn wederopstanding een zwarte outfit aan. Deze wilden fans terugzien in Justice League, maar dat gebeurde niet. Toch kunnen we in Snyder’s versie Superman’s zwarte pak wel bewonderen.
Wat vind jij de opmerkelijkste verandering in Snyder’s Justice League ten opzichte van de originele versie? Laat het weten in de reacties!