De top 5 beste games van 2015 volgens Ramon Hagenbeuk

Article
woensdag, 23 december 2015 om 18:00
xgn google image
Ramon noemen we altijd voor de grap de lokale uitsmijter. Zo'n ruige boy. Maar eigenlijk klopt daar niets van. Want Ramon heeft het hart op de juiste plaats en wil altijd alles wel doen: even reportage presenteren, een review tikken of een special schrijven. Dit is de top 5 beste games van 2015 volgens Ramon Hagenbeuk!

5. FIFA 16 (PS4)

Elk jaar zijn we wel weer benieuwd naar de nieuwe FIFA. Ondanks dat Pedro mij probeert te overtuigen dat PES beter is dan FIFA, ben ik absoluut een fan van de nieuwste parel afkomstig van EA. FIFA 16 is namelijk op verschillende aspecten enorm verbeterd en de gameplay voelt heerlijk aan. Alleen hierom verdient de game al een plekje in mijn top 5 beste games van 2015.
Hoog scoren in mijn top 5 beste games van 2015 lijst doet het echter niet, maar veel scoren in de game gebeurt dan gelukkig weer wel. Een avondje FIFA Ultimate team of een carrière starten met vrienden onder het genot van een biertje. FIFA 16 gaat voorlopig nog vaak genoeg opgestart worden op mijn PlayStation 4!
83064

4. Ori and the Blind Forest (Xbox One)

Mijn top 5 beste games van 2015 lijst staat niet helemaal vol met AAA titels, want Ori and the Blind Forest staat met grote voorsprong op andere Indie games bovenaan! Ik kreeg de eer om de game te recenseren op de Xbox One en was ontzettend onder de indruk van het grafisch pareltje. De indrukwekkende combinatie tussen het verhaallijn, de gameplay en graphics maakten voor mij de game bijna compleet.
Waarom staat Ori and the Blind Forest dan niet bovenaan mijn top 5 beste games van 2015 lijst? Simpel, omdat ik ontzettend gefrustreerd werd door Soul Link. Een grappige feature waarin je de game opslaat door energie te gebruiken, maar ook totaal kan misbruiken. Maar frustratie daagt de game juist uit, nietwaar?
83065

3. Dying Light (PS4)

Ik kan Dying Light niet anders omschrijven dan heerlijke chaos waarbij mijn adrenaline door het dak schoot. De game speelt zich af in een stad waar zombies overdag een beetje rondhangen en niet heel gevaarlijk zijn, maar 's nachts breekt de hel los. De zombies worden sterker, sneller en vooral angstaanjagender. Nog nooit heb ik zoveel vrijheid in een game gevoeld terwijl ik achterna werd gezeten door de meeste bizarre zombies.
Ik heb genoten van Dying Light en de zombies die mijn leven aan het terroriseren waren. Het moment dat je een deur open doet en niet verwacht dat er een zombie staat is zowel hilarisch als angstaanjagend. Mijn vrienden hebben dan ook dubbel gelegen toen ze mij 'per ongeluk' opgesloten hadden in een gebouw met zombies tijdens een LAN. Leuke grap jongens, wacht maar totdat The Walking Dead realiteit wordt....
83066

2. The Witcher 3: Wild Hunt

Ik moet eerlijk zeggen dat ik totaal niet op de hoogte was van wat voor game The Witcher 3 was toen ik hem kocht. Een game waarover iedereen zo ontzettend positief is, grafisch indrukwekkend is en een bijzonder verhaal heeft moet je gewoon kopen toch? Dus dat deed ik dan ook en plots was ik al mijn vrije tijd kwijt!
Er zit inmiddels 200 plus uur aan game plezier in de game en ik ben nog steeds niet uitgekeken. Iedere keer wanneer ik weer door de schone natuur loop zie ik weer ergens een plek die ik nog niet verkend heb of een missie die ik nog niet afgerond heb. Ik kan ook gewoon simpelweg moeilijk nee zeggen.
Maar ook The Witcher 3 staat niet bij mij op plek nummer 1 in de top 5 beste games van 2015! Benieuwd welke game ik momenteel helemaal grijs speel? Ik geef een kleine hint: het heeft met zombies te maken! Bekijk snel de volgende pagina!
83067

1. Call of Duty: Black Ops 3 (PS4)

Misschien is het cliché om een game die jaarlijks uitkomt op nummer 1 van de top 5 beste games van 2015 te zetten, maar wat is Call of Duty Black Ops 3 GRUWELIJK! Eindelijk hebben de maker de co-op mogelijkheid bij de campaign modus geïntroduceerd en dat hebben ze dan ook werkelijk briljant gedaan. De game zit bomvol explosies, verhaallijnen, gevechten, maar ook content. Ik heb het gevoel dat ik elke dag weer een nieuwe feature verder ontdek of ontwikkel.
Zijn het de zombies in Shadows of Evil die een stuk uitdagender zijn geworden dan voorgaande edities, of de campaign modus die de game zo geweldig maakt? Ik zeg: het is een combinatie! Door de vele multiplayer mogelijkheden en content kan de game werkelijk non-stop gespeeld worden. Voor mij is Call of Duty Black Ops 3 de beste Call of Duty ooit en meteen de nummer 1 in de top 5 beste games van 2015 lijst!