Beste Joker acteurs - Wordt Joaquin Phoenix net zo een psychopaat?

Article
dinsdag, 18 september 2018 om 9:43
beste joker acteurs wordt joaquin phoenix net zo een psychopaat 135989
Joaquin Phoenix krijgt het als nieuwe Joker moeilijk. Niet alleen is het een mentaal erg brekende rol, ook moet hij de concurrentie aangaan met mensen die al jaren blijvende herinneringen achter hebben gelaten aan de rol. Dit zijn de beste Joker acteurs waar hij straks aan moet proberen te tippen.
We beginnen deze lijst al direct sterk, maar aan het einde van de lijst wordt het al helemaal heftig. Acteerprestaties van deze Jokers leveren Joaquin Phoenix een moeilijke taak.

10 Jared Leto

Dan is het na die duivelse Joker-lach tijd voor de eerste van de beste Joker acteurs.
De mening over Jared lopen uiteen. De één vind hem goed en de ander vind hem wat minder. Jared Leto zette een redelijke prestatie neer in Suicide Squad, maar kreeg het moeilijk om echt op het netvlies van mensen te blijven omdat hij helemaal niet zoveel schermtijd heeft gekregen. Wel heeft het mensen laten hopen naar meer in een tweede deel van de film.
Door de kleine hoeveelheid schermtijd heeft Jared Leto maar een lage plek in deze lijst behaald. Wel krijgt hij een eervolle vermelding omdat het duidelijk is dat Jared Leto veel nieuwe dingen uit heeft geprobeerd met zijn personage. Waar velen het op de mentale gestoordheid van het personage gooien, weet hij voornamelijk het hoogtepunt van Suicide Squad te worden door je met zijn gangster-interpretatie van The Joker te boeien.
136002

9. Christopher Corey Smith

Alhoewel Christopher Corey Smith niet zo een bekende naam is, heeft hij toch heel de tijd dat hij The Joker neerzette voor een lach op het gezicht gezorgd. Deze man mocht namelijk de geniale Joker uit de LEGO Batman games vertolken. Terwijl de gameplay en de vele video's je op het puntje van je stoel laten zitten verschijnt er een glimlach op je gezicht. Het is tof om te zien hoe hij de LEGO-personages met een grappig gemene lach neerzet.
Christopher Corey Smith heeft heel veel stemmen ingesproken en daardoor veel ervaring als stemacteur. Hij heeft een diepe gekke stem die goed naar voren komt als hij bij The Joker toch even de duistere kant naar boven haalt, of een liedje zingt hoe hij de hele wereld in zijn broekzakken heeft zitten (zie de video boven deze kop). Hij heeft bijna elke LEGO Joker ingesproken, op de film en de Joker van de eerste LEGO Batman na.
136003

8. Zach Galifianakis

En als we dan toch naar de LEGO-versies van The Joker kijken, dan mag de stemacteur van de LEGO Batman Movie versie ook niet ontbreken. Je kan deze vergelijken met de gekheid van de video games, alleen komt er dan nog een flinke schep bovenop.
De LEGO Batman Movie heeft een heleboel memorabele Joker-momenten. Zo wil The Joker er al die tijd inwrijven dat hij de grootste vijand van Batman is. Dit leid tot grappige discussies, want Batman is het niet eens met zijn argumenten waarom hij zogenaamd geobsedeerd zou zijn in het vechten met deze superschurk. Het grappige filmfragment vind je per direct boven deze kop terug, zodat direct duidelijk is waarom hij op deze lijst staat.
136004

7. Troy Baker

Troy Bakers heeft eerder op grandioze wijze Joker van een stem voorzien in Batman: Arkham Origins. Ook hij heeft ervoor gezorgd dat Joker een lage enge stem kreeg, gecombineerd met een gestoord creepy lachje dat toch even een rilling over je rug laat lopen. Veel fans zien hem als een goede opvolger als andere Jokers ooit met pensioen gaan, maar hij weet niet hetzelfde niveau als anderen in deze lijst te halen omdat hij toch veel minder Joker-ervaring heeft.
Om zelf een indruk te krijgen van de acteerprestaties van Troy Baker kun je de video boven deze kop bekijken. Deze bevat alle scenes uit Batman: Arkham Origins waarin Joker een rol speelde. In de scenes verliest zijn personage regelmatig het geduld omdat Batman nog steeds niet uit de weg is geruimd. Alhoewel hij minder enge lachjes laat horen dan anderen op deze lijst, laat hij wel zien een meedogenloze schurk te zijn.
136005

6. Cesar Romero

We gaan voor deze acteur flink terug in het verleden. Dat hij op deze lijst staat laat al wel zien hoever de geschiedenis van deze superschurk rijkt. Cesar Romero wist al in de jaren '60 namelijk The Joker op een verbluffende manier neer te zetten. Dat de scenes voor onze begrippen van erg slechte beeld- en geluidskwaliteit zijn valt te vergeven, als je ziet dat hij zelfs jaren na data nog voor een geweldige ervaring weet te zorgen.
Romero moet na al die keren dat hij moest lachen voor zijn rol echt een droge keel eraan hebben overgehouden. Er zijn voldoende compilaties online te vinden waarin al zijn lachjes achter elkaar zijn gemonteerd. Hij weet een gestoorde lach op te zetten die een beetje doet denken aan de Plaaggeest van Bassie en Adriaan. In ieder geval giert de lach nog uren door je kop, zelfs als je Romero allang hebt uitgezet.
136006

5. Anthony Ingruber

We beginnen met een Joker zoals we die alleen in de Telltale games tegen kunnen komen. Alhoewel hij in het eerste seizoen enkel nog voorkwam als John Doe (de psychisch gestoorde man zonder echte naam), krijgt hij in het tweede seizoen van de game een enorm grote rol. We zien hoe hij langzaam in die clown verandert die je met zijn grimmige lach weet over te halen om toch één van je vrienden te worden.
Deze Joker-versie is voornamelijk bijgebleven omdat hij hier een vriendschap met Bruce Wayne sluit. Hierdoor krijg je heel veel medeleiden met het personage: hij wil alleen maar helpen, maar maakt terwijl hij helpt enkel beslissingen die hemzelf en anderen in gevaar brengen. De band tussen Joker en Batman wordt erg op de proef gesteld, wat voor een interessante game en een bijzonder gave Joker ervaring zorgt.
136007

4. Cameron Monaghen

De interpretatie van Monaghen is compleet losgeslagen. Hij weet de Netflix-serie Gotham naar een ontzettend hoog niveau te tillen. Eerder publiceerden wij al een Gotham seizoen 3 review, waarin we al benadrukten hoe Joker de volgeslagen idioot is die bijzonder veel onschuldige slachtoffers maakt. Hij heeft overal schijt, is echt gestoord en tijdens het kijken lijken je ogen wel aan het scherm gelijmd.
Opvallend is wel dat The Joker in de Gotham-serie helemaal niet bij de naam Joker wordt benoemd. Toch is hij het wel degelijk want de maffe verschijning krijgt verschillende Joker-verhaallijnen voorgeschoteld die aan de comic versie van Joker toebehoren.
136008

3. Jack Nicholson

Ook in de Tim Burton-films heeft The Joker voor de nodige ophef weten te zorgen. Vergeet even de schurk van de tweede Tim Burton-film. Alhoewel het gaaf is dat Pinguin het riool domineerde op zijn rubberen eendje, was The Joker ook een geweldige schurk die een lach op je gezicht toverde. Al vragen wij ons wel af of deze lach niet komt omdat je aandacht telkens wordt getrokken door zijn door plastische chirurgie aangelegde lach die je onderbewust prikkelt om ook plots een glimlach op te zetten.
Zijn acteerprestaties in Batman zijn meerdere keren genomineerd voor prijzen. Zo heeft hij kans gemaakt om een Golden Globe in ontvangst te kunnen nemen en was hij ook bijna met een BAFTA Award naar huis gegaan. Uiteindelijk heeft zijn prestatie geen prijzen opgeleverd, maar wel voor een blijvende toffe Joker ervaring gezorgd.
136009

2. Mark Hamill

Bij de naam Mark Hamill kun je er niet omheen om aan Luke Skywalker of The Joker te denken. Hij heeft ontzettend veel gave Joker interpretaties neergezet in een heleboel verschillende series en games. De man is gewoonweg simpelweg een icoon geworden voor Joker en werd elke keer weer opnieuw en opnieuw gevraagd om zijn Joker duister lachend op te zetten een een geloofwaardig mentaal slecht functionerende clown te vertolken.
Opmerkelijk is dat Mark Hamill als langste de rol Joker ooit heeft vertolkt. Hij voorzag Joker van een stem in onder andere Batman: The Animated Series en Justice League en herhaalde zijn rol ook voor pc-, Xbox 360- en PlayStation 3-videospellen Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City en Batman: Arkham Knight. Je zou bijna zeggen dat je psychotisch zou worden als je jarenlang zo een psychisch gestoorde schurk neerzet.
Bovenaan deze kop vind je een mooi overzicht met allemaal titels waarin hij speelde.
136010 1

Afsluiter beste Joker acteurs - Heath Ledger

De beste Joker blijft nog wel Heath Ledger. Hij heeft zich mentaal door een hele hel moeten sleuren om de geloofwaardige Joker te maken die The Dark Knight zo geweldig maakte. Mogelijk was de intensiteit van deze rol zo hoog, dat het zorgde voor de slaapproblemen die leidden tot de overdosis pillen die Ledger nam om dit tegen gaan.. The Joker was een mentaal erg zware rol waarbij hij zichzelf zelfs expres hard liet slaan om gevechten zo realistisch mogelijk in beeld te brengen.
Buiten dit verhaal om blijft Heath Ledger ook in het geheugen hangen omdat hij Joker altijd liet lachen. De duistere lach van Joker schatert altijd, ook als hij wordt gepijnigd. Als Batman hem zo hard slaat dat hij bijna een hersenschudding eraan over zou moeten hebben gehouden, zie je nog steeds dat hij lacht. Het voelen van pijn maakt hem intens gelukkig.
Het is duidelijk dat Batman deze Joker nergens mee kan bedreigen. Er valt niks om van deze Joker af te pakken. "Why so serious", is zijn motto en niet zonder reden: hij leeft om de wereld te zien leiden en heeft geen motief nodig. "Zie ik eruit als een man met een plan?¨