De leukste zomervakantie tips op een rij

Article
zaterdag, 14 mei 2022 om 17:00
verrassing releasedate stranger things seizoen 4 bekendf1618509731
Voor je het weet staat de zomer weer voor de deur, en dat betekent: vakantie! Of je nu hier in Nederland blijft of eropuit trekt, het betekent in ieder geval een hoop vrije tijd. Geen flauw idee wat je met die zeeën van tijd moet gaan doen? Wij hebben wel wat tips voor je.

Kijktips voor de zomervakantie

Het mag dan wel komkommertijd zijn, maar dat betekent niet dat er geen nieuwe titels verschijnen op de streamingdiensten. Zo verschijnt het langverwachte laatste seizoen van Peaky Blinders op 10 juni, komt het tweede deel van Stranger Things seizoen 4 op 1 juli uit en kunnen we eindelijk kennis maken met de MCU-versie van Ms. Marvel op 8 juni. Er komen ook een aantal geheel nieuwe titels aan, zoals de vampierenserie First Kill en de thriller The Terminal List met Chris Pratt in de hoofdrol. We hebben een aantal titels voor je op een rijtje gezet:

Nieuw op de streamingdiensten deze zomer

  • The Boys seizoen 3 - Amazon Prime Video, 3 juni
  • Ms. Marvel - Disney+, 8 juni
  • First Kill - Netflix, 10 juni
  • Peaky Blinders seizoen 6 - Netflix, 10 juni
  • The Umbrella Academy seizoen 3 - Netflix, 22 juni
  • La Casa del Papel Korea - Netflix, 24 juni
  • Only Murders in the Building seizoen 2 - Disney+, 28 juni
  • Atlanta seizoen 3 - Disney+, 29 juni
  • Stranger Things seizoen 4 deel 2 - Netflix, 1 juli
  • The Terminal List - Amazon Prime Video, 1 juli
  • Resident Evil - Netflix, 14 juli
  • Never Have I Ever seizoen 3 - Netflix, 12 augustus
  • The Cuphead Show! seizoen 2 - Netflix, ergens deze zomer
movies art mas mob 05f1576240571
Natuurlijk kun je je ook vermaken met ‘oude’ content. De zomervakantie is bijvoorbeeld de perfecte tijd voor een marathon. Zin in superheldenfilms? Dan kan je bij Disney+ terecht voor een Marvel-marathon en bij HBO Max voor een DC-marathon.
Ook kun je vanaf 30 mei eindelijk een James Bond-marathon houden. Vanaf die datum staat namelijk de gehele collectie op Amazon Prime. Daarbij vallen wel twee titels buiten de boot: Casino Royale (1967) en Never Say Never Again (1983) werden door een andere studio dan Eon Productions gemaakt en worden dan ook niet gezien als onderdeel van de reeks. Deze films kun je dus niet via Prime streamen.
Inspiratie nodig voor andere marathonthema’s? We hebben een aantal ideeën voor je verzameld.

Ook deze films zijn perfect voor een marathon

  • Studio Ghibli's films - Netflix
  • The Hunger Games - Netflix
  • Men in Black - Netflix
  • Lord of the Rings - HBO Max
  • The Matrix - HBO Max
  • Harry Potter - HBO Max
  • Star Wars - Disney+
  • Disney's animatiefilms - Disney+
  • Kingsman - Disney+
  • The Fast & The Furious - Amazon Prime
  • The Godfather - Amazon Prime
  • Star Trek - Amazon Prime
lightyearf1635441899
Als je liever naar de bios gaat kan dat natuurlijk ook. Er komen deze zomer genoeg nieuwe films uit. Wat dacht je van de nieuwste (en wellicht de laatste) Jurassic World? Of Lightyear, waarin we de man achter het iconische actiefiguur leren kennen? Ook Thor keert deze zomer terug in Thor: Love and Thunder.

Deze films draaien deze zomer in de bios

saintsrowf1650382004

Gametips

Liever je vakantie gebruiken om volop te gamen? Dan kun je met je backlog aan de slag, maar er komen deze zomer ook een aantal nieuwe games uit! Xenoblade Chronicles 3 bijvoorbeeld komt niet meer in september uit, maar komende juli. Ook fans van Fire Emblem: Three Houses worden verwend met Fire Emblem Warriors: Three Hopes en volgende maand kunnen we eindelijk een potje voetballen met Mario en zijn vrienden (en vijanden) in Mario Strikers: Battle League.

Deze games verschijnen deze zomer

Weten welke games, series en films er precies uitkomen iedere (zomer)maand? Volg ons dan op Instagram, waar we iedere maand de nieuwste releases op gamegebied en de streamingdiensten delen!
Als je op vakantie gaat met vrienden of familie, dan is het ook leuk om games bij je te hebben die je met z’n allen kunt spelen. Games als Mario Party en Mario Kart kunnen natuurlijk niet ontbreken, maar als je zin hebt in andere party games hebben we een handig overzicht voor je met de leukste party games op de Switch.
pexels cottonbro 5767684f1652353381

Breng een bezoekje aan een gamehall of gamemuseum

Wil je gamen én eropuit, dan kun je een bezoekje brengen aan een gamehal. Er zijn er gelukkig genoeg verspreid over het land, dus grote kans dat er eentje bij jou in de buurt zit. Zo zit Gamestate in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Breda, Den haag, Eindhoven, Kerkrade en de Mall of the Netherlands.
In Zwolle vind je het Bonami SpelComputer Museum. Dit museum bezit niet alleen de grootste collectie spelcomputers in Nederland, maar ook nog eens een arcadehal waar geen extra kosten aan verbonden zijn. Het Bonami SpelComputer Museum is niet het enige museum over videogames in ons land: er is namelijk ook het Nationaal Videogame Museum in Zoetermeer. Ook hier kan er volop gespeeld worden.
pexels pavel danilyuk 8422529f1652353544

Welke gadgets heb je deze zomervakantie nodig?

Tijdens de zomer heb je misschien ook wel een aantal gadgets nodig. Met je telefoon kan je makkelijk je gehele vakantie vastleggen, maar een polaroidcamera kan ook heel leuk zijn. Fujifilm heeft verschillende opties in de leukste kleuren, maar als je liever voor klassiek gaat kun je het beste bij Polaroid kijken. Als je besluit een polaroidcamera aan te schaffen, vergeet dan niet om te kijken naar een fotoalbum voor polaroids, zodat je foto’s tijdens je reis niet scheuren of onder vieze etensvlekken komen te zitten.
Altijd al een barbecue in je zak willen hebben? Dat kan! Met de Mikamax draagbare mini BBQ kun je barbecueën waar je maar wil. Er past natuurlijk niet een heel buffet op, maar als je in de middle of nowhere bent en trek hebt in een worstje is de mini BBQ een uitkomst.
Ook handig voor onderweg is de koelrugtas; perfect om je lunch en drinken koel te bewaren tijdens een dagje strand, pretpark of gewoon in het park om de hoek. Ga je met de auto en ben je van plan om te stoppen bij een McDonalds of andere fastfoodketen? Dan kun je misschien wel een saushouder gebruiken, waarmee je makkelijk je saus kan bevestigen aan je dashboard.

Deze gadgets zijn ook handig