De leukste party games op de Nintendo Switch

Article
zaterdag, 30 april 2022 om 15:00
super mario party switchf1619597502
Tegenwoordig heb je helemaal geen kast vol met bordspellen nodig om gezellig spelletjes te spelen met vrienden of familie: er zijn genoeg games waarmee je je kunt vermaken. Benieuwd wat nou de beste party games zijn op de Nintendo Switch? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Super Mario Party

Wanneer je het over party games op de Switch hebt kan de beroemde Italiaanse loodgieter natuurlijk niet ontbreken. Super Mario Party was de eerste Mario Party voor de Switch en voegt meerdere nieuwe functies toe. Zo introduceerde de game unieke dobbelstenen voor ieder karakter, de River-Survival modus waar je in een rubberbootje over een rivier vaart en verschillende minigames speelt, de modus Beat Baas vol met ritmische minigames en Toad’s Rec Room waar je twee Nintendo Switches aan elkaar op tafel legt om één speelveld te creëren. Super Mario Party biedt dus uren aan speelplezier.
h2x1 nswitch 51worldwidegames image1600wf1650982155

51 Worldwide Games

Nam jij vroeger ook de reisversies van klassieke bordspellen mee op vakantie? Met 51 Worldwide Games hoeft dit niet meer! In deze game vind je 51 bordspellen, kaartspellen, sportspellen en meer. Denk aan bijvoorbeeld Vier op een rij, dammen, Mens erger je niet!, Domino, Poker, honkbal, boksen, vissen en schuifpuzzels.
Wil je gezellig spelletjes spelen met familie, maar snappen ze niets van Mario Party? Dan is 51 Worldwide Games perfect: immers kent je familie de meeste van deze spellen wel.
h2x1 nswitchds boomerangfu image1600wf1650982293

Boomerang Fu

In Boomerang Fu neem je de vorm aan van verschillende etenswaren, waaronder een banaan, melkkarton, sushirol en een boze watermeloen. In deze game is het de bedoeling om je vrienden een kopje kleiner te maken (letterlijk) met boemerangs en verschillende power-ups. In verschillende rondes vecht je het uit om erachter te komen wie de Boomerang Fu master is.
mariopartysuperstarsf1646647421

Mario Party Superstars

Als Super Mario Party nog niet genoeg is, dan is er ook nog Mario Party Superstars. Deze game biedt vijf spelborden en honderd minigames uit eerdere Mario Party games die in een nieuw jasje zijn gestoken. Mario Party Superstars is dan ook ideaal voor wie eerdere Mario Party-games gemist heeft, of wie nostalgisch is naar de goeie ouwe tijd.
among us hackf1615214389

Among Us

Waarschijnlijk heb je weleens van het populaire spel Among Us gehoord, waar je of als Crewmate erachter moet komen wie de Imposters zijn, of als Imposter de missie moet saboteren. Een soort Wie is de Mol? dus, maar dan in de ruimte en met iets meer moord. Denk jij ieder jaar wanneer je Wie is de Mol? kijkt: ‘’Kon ik maar meedoen!’’, dan is Among Us de perfecte game voor jou.
Ook leuk is dat spelers die aangewezen worden als de Imposter, of het nu klopt of niet, de ruimte in geslingerd worden. Als een van je vrienden of familieleden je dus behoorlijk irriteert, kun je je zo even afreageren.
nintendoswitchsports engb image1600wf1646743728

Nintendo Switch Sports

Het langverwachte vervolg op de geliefde Wii Sports is eindelijk uit: Nintendo Switch Sports. In deze game kun je weer lekker tennissen, bowlen en zwaardvechten. Ook zijn er drie nieuwe sporten toegevoegd: voetbal, volleybal en badminton. Om te voetballen wordt er ook een speciale beenband bij de fysieke game geleverd, waarmee je je Joy Con aan je been kunt bevestigen. Als je je vrienden of familie maar niet met echte sporten kunt verslaan, is dit misschien wel je kans.
supermonkeyballbananamania image1600wf1650982597

Super Monkey Ball Banana Mania

In Super Monkey Ball Banana Mania is het, net als in voorgaande games uit de reeks, de bedoeling om door verschillende levels te rollen als een aap in een balletje. Met ruim 300 levels houdt de game je wel zoet, maar als je wat variatie wil biedt de game dat ook in de vorm van twaalf verschillende partygames, zoals bowlen, racen, honkbal en voetbal.
marioandsonicattheolympicgamestokyo2020 nlnl image1600wf1650982721

Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020

Hoewel 2020 in de titel staat, speel je in Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020 niet alleen de Spelen uit 2020, maar ook uit 1964. De game heeft namelijk een verhaalmodus waarin je tussen deze twee Spelen reist. In 1964 speel je in een nostalgische 2D-versie, in 2020 in 3D. Daarnaast biedt de game natuurlijk genoeg minigames gebaseerd op Olympische sporten, zoals zwemmen, gymnastiek en karate.
jackbox party packf1573576827

The Jackbox Party Pack

The Jackbox Party Pack-reeks bestaat momenteel uit acht games, met een negende voor dit jaar op de planning. Iedere game bevat vijf partygames: denk aan trivia, raadspellen, tekengames, een robot-rapbattle en meer. Welke het best geschikt is voor jou, je vrienden en familie ligt geheel aan wat voor soort minigames jullie aanspreekt.
Heb je maar twee Joy Cons? Geen nood! Je gebruikt namelijk je smartphone of tablet als controller. Je kunt daardoor ook makkelijk met een grote groep spelen, met een maximum van tien spelers.
overcooked gratisf1591343629

Overcooked! All You Can Eat en Overcooked! 2

In de Overcooked-games moeten spelers samen allerlei maaltijden koken in restaurants. Alle stappen komen aan bod: van ingrediënten hakken tot het serveren aan klanten. Daar komen natuurlijk een hoop obstakels bij kijken, zoals keukens in vrachtwagens of boven op een ijsberg. Naast samenwerken kun je er natuurlijk ook voor kiezen om tegen elkaar te strijden.

Populair Nieuws