Sonic Origins releasedatum onthuld

News
woensdag, 20 april 2022 om 17:00
2022 04 20 sonic originsf1650462144
Het is al een tijdje bekend dat SEGA een aantal klassieke Sonic-games naar moderne platforms gaat brengen. Helaas was er nog weinig weinig bekend over Sonic Origins, zoals de collectie heet. Nu heeft SEGA de releasedatum van de game bekendgemaakt, samen met enkele features.
SEGA heeft een nieuwe trailer voor Sonic Origins gedeeld, waarin verschillende features van de game te zien zijn. Wellicht nog belangrijker is dat ook de releasedatum is aangekondigd. De game verschijnt op 23 juni.
Alle games in de collectie (Sonic 1, Sonic 2, Sonic 3 & Knuckles en Sonic CD) zijn te spelen in een klassieke modus een een Anniversary-modus. De klassieke modus heeft dezelfde beeldverhouding als de originele games en heeft beperkte levens. De Anniversary-modus geeft je oneindige levens en maakt de games breedbeeld.

Naar welke platforms komt Sonic Origins?

Het zal je misschien niet verbazen, gezien de leeftijd van de games, maar Sonic Origins zal verschijnen op alle moderne platforms. Dat wil zeggen dat er een release is op PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch en PC. Op de meeste platforms is de game al te pre-orderen, maar op de Switch nog niet.
We zeggen natuurlijk geen nee tegen deze klassiekers, maar mocht je snakken naar een nieuwe Sonic-gamen, dan is er ook goed nieuws. Als het goed is verschijnt er namelijk dit jaar nog een gloednieuwe Sonic-game. Deze heet Sonic Frontiers en is voor het eerst in de franchise open world.