De knokploeg van PlayStation All-Stars Battle Royale

Article
dinsdag, 16 oktober 2012 om 18:00
xgn google image
Vanaf 21 november barst een gigantische strijd los op de PlayStation 3 en Vita met PlayStation All-Stars Battle Royale. Sony heeft bijna alle PlayStation-karakters opgetrommeld om elkaar eens flink lens te slaan. Daarnaast mengen ook nog enkele niet-PlayStation-karakters zich in de strijd. Met zoveel vechters raak je het overzicht wellicht snel kwijt, vandaar dat we de personages voor jullie op een rijtje hebben gezet met een korte beschrijving erbij. Met wie ga jij de strijd aan op 21 november?
Big Daddy
We kennen Big Daddy natuurlijk allemaal van de BioShock games. Deze grote gast heeft een flink duikpak aan waardoor hij wat slomer is dan de rest. Hij kan daarvoor in de plaats wel erg krachtige tackles uitdelen en met energieprojectielen is hij ook van een afstandje gevaarlijk. Van dichtbij maakt Big Daddy graag gebruik van zijn drilboor om vijanden te doorboren. Zijn level 3 aanval zet het level onder water waardoor iedereen extra sloom is, behalve Big Daddy zelf.
Cole MacGrath
Iedereen die het beste voorheeft met de bevolking in de inFamous games, slaat halverwege de games over naar de goede kant. De goede Cole is te herkennen aan zijn blauwe elektriciteit die hij ook in deze game zal inzetten. Je kunt de tegenstander onder vuur nemen met elektrische granaten, een schild vormen om je te beschermen en je erg snel verplaatsen. De allesverwoestende tornado uit de game komt ook in de game voor als Coles ultieme aanval.
Evil Cole MacGrath
Heb je in de inFamous games schijt aan alles dan verander je op den duur in Evil Cole. Qua krachten lijkt Evil Cole op zijn goedaardige zelf. Hij heeft dezelfde aanvallen, maar alles is net even wat gewelddadiger en het ziet er spectaculairder uit. Voor zijn superaanval absorbeert Evil Cole de krachten van ‘The Beast’ uit de games en verandert hij in een gigantische vuurbal die door de arena vliegt. Zijn slechte karakter vind je ook terug in een lagere superaanval waarin hij alle spelers naait en hun 'Action Points' steelt.
Colonel Radec
Het personage met de hoogste rang is Colonel Radec. Hij is jouw tegenstander in Killzone 2, maar nu kun je zelf met hem de strijd aangaan. Je kunt het beste voor Radec kiezen als je je niet graag in het gevecht mengt. Radec beschikt namelijk over een uitgebreid wapenarsenaal dat het beste tot zijn recht komt vanaf de zijlijn. Van dichtbij maak je dus een aardige kans tegen Radec. Zijn level 3 aanval haalt hem naar voren waarna hij in first-person iedereen kan neerknallen.
Dante
Dante is het tweede personage dat niet exclusief aan de PlayStation is gebonden. Hem kennen we uiteraard van de Devil May Cry games. We krijgen niet de oude Dante, maar de vernieuwde versie uit de reboot voorgeschoteld. Hij kan je met tientallen combo’s bestoken met zowel zijn zwaard als zijn pistolen. Dante is een gevreesd personage waar je flink wat schade mee kunt uitdelen. Hij kan de tijd vertragen door zijn ‘Devil Trigger’, waarna hij net als bij de superaanval van Big Daddy de slachtoffers voor het uitkiezen heeft.
Fat Princess
Het volgende personage heeft zich gespecialiseerd in het maken van cake en gebak. De prinses uit de game Fat Princess blijkt echter ook een stevig potje te kunnen vechten. Stevig mag je in dit geval letterlijk nemen. De prinses gooit haar vetrollen in de strijd voor extra krachtige aanvallen. Vooral haar verpletterende 'kontaanval' zorgt voor veel schade. Aan de andere kant is dit kleine vrouwtje erg log en doet ze er even over om de arena over te steken. In haar ultieme aanval laat ze haar dorpelingen voor haar vechten terwijl zij een stukje taart eet.
Heihachi Mishima
Het enige karakter dat van vechten zijn beroep heeft gemaakt is Heihachi Mishima uit de Tekken serie. Hij heeft zijn eigen vechtstijl gecreëerd en deze is ook aanwezig in All-Stars Battle Royale. Een op een zal Heihachi dus een moeilijke tegenstander blijken te zijn. De level 3 aanval van Heihachi is best hilarisch. Hij bindt al zijn tegenstanders vast aan een raket en stuurt ze vrolijk de atmosfeer in.
Jak & Daxter
Jak & Daxter is de eerste van de twee duo’s die in deze game verwerkt zitten. De invloeden uit hun eigen platformgames zullen aanwezig zijn in hun vechtstijl. Jak kan met zijn vuisten erop los slaan, maar heeft ook flink wat wapens om schade aan te richten. Met zijn ‘Jet Board’ is hij ook in de lucht gevaarlijk. Daxter helpt zijn maatje wanneer deze het moeilijk krijgt. De superaanval is voor Jak. Hij verandert in 'Light Jak' en kan daardoor vliegen en extreem dodelijke raketten afvuren.
Kratos
Een van de populairste karakters op het rooster van deze vechtgame is ongetwijfeld Kratos. De Griekse held uit God of War beukt er lustig op los met zijn ijzeren leeuwenkoppen en een gevaarlijke strijdhamer. Met zijn 'Blade of Olympus' hakt hij er ook graag op los. Je kunt beter uit de buurt blijven wanneer Kratos zijn level 3 aanval gebruikt. Hij wordt hierdoor twee keer zo groot als normaal en met één haal van zijn zwaard leg je als tegenstander het loodje. Een geduchte kandidaat om mee te spelen.
Nariko
De roodharige heldin uit Heavenly Sword lijkt veel op Kratos. De woeste Spartaan ziet er misschien iets minder sexy uit, maar qua vechtstijl komen de twee personages overeen. Ook Nariko hakt er graag op los met haar zwaard. Haar lenigheid is nog een extra troef om extra lange combinaties te maken. Dankzij haar superaanval wordt ze onwijs sterk waardoor een rake klap meestal genoeg is om een vijand te vermorzelen.
Nathan Drake
De protagonist uit Uncharted kan natuurlijk niet ontbreken in een PlayStation onderonsje. Nathan Drake kan van dichtbij een paar rake klappen uitdelen, maar is ook van veraf zeer effectief dankzij zijn vuurwapens. Erg handig is zijn zipline waarmee hij zich snel van de ene naar de andere kant van de arena kan verplaatsen. In de verdediging metselt Drake snel een muurtje waarachter hij kan schuilen. Zijn ultieme aanval verandert de tegenstanders in 'Decendants' (de monsters uit de eerste game) waarna Drake ze afknalt.
PaRappa the Rapper
PaRappa vindt zijn oorsprong in een gelijknamige ritmegame op de eerste PlayStation en kwam verder alleen nog een keer naar de PSP. Zijn moves uit zijn eigen game neemt hij mee om flink wat schade aan te richten. Het kleine mannetje heeft een kort bereik, maar zijn aanvallen zorgen voor veel impact. Op zijn skateboard zoeft hij door het speelveld, waarmee hij de tegenstander trouwens ook voor zijn snufferd kan slaan. Voor zijn level 3 aanval begint hij te rappen wat blijkbaar zo goed (of slecht) is dat iedereen ervan doodgaat.
Raiden
Raiden kennen van de Metal Gear Solid games en het opkomende Metal Gear Rising. Vooral die laatste geeft een goed beeld wat je van Raiden kunt verwachten op het strijdtoneel. Snelle actie waarbij hij vooral goed gebruikmaakt van zijn vlijmscherpe zwaard. Zowel op de grond als in de lucht hakt Raiden de tegenstander feilloos in reepjes. Zijn ultieme superaanval is gebaseerd op Metal Gear Solid. Elk personage verstopt zich onder een kartonnen doos waarna Raiden ze moet proberen te vinden en vervolgens vermoorden.
Ratchet & Clank
Het andere duo dat net als Jak & Daxter veel harten heeft weten te veroveren met verschillende platformgames. Het knotsgekke wapenarsenaal van Ratchet zal in de game vertegenwoordigd zijn waardoor je voor veel schade en hilariteit kunt zorgen. Dankzij jaren training in zijn games is dit duo erg lenig en spring je met gemak in het rond. Ratchet & Clank kruipen samen in hun schip 'Aphelion' om iedereen naar het hiernamaals te verbannen als ultieme superaanval.
Sackboy
De überschattige Sackboy uit de LittleBIGPlanet games mag zeker niet onderschat worden. Op zich worstelt hij een aardig partijtje, maar zijn echte kracht komt uit de items die hij kan kiezen uit het 'Pop-It-menu'. Al die talloze stickers komen ook eindelijk van pas, want Sackboy kan daarmee de tegenstander gewoon aan de muur vastplakken. Zijn level 3 aanval verandert tegenstanders in prijsbubbels. Er zweven echter nog andere bubbels rond, waardoor je snel moet zijn om de tegenstander daadwerkelijk te verslaan.
Sir Daniel Fortesque
De ondode Sir Daniel Fortesque staat opnieuw op uit zijn graf na zijn avontuur op de PSone. Sir Daniel is slechts een geraamte in harnas maar dat was genoeg in MediEvil en dat is het nu ook in All-Stars Battle Royale. Het dode lijf van Sir Daniel is wat traag en zijn aanvallen voelen dan ook wat log. Met een groot arsenaal voor alle afstanden is hij wel een echte allrounder in de arena. Bereik je als Sir Daniel level 3 dan houdt hij de 'Anubis Stone' boven zijn hoofd en vormt zich er een bubbel rondom hem. Iedereen die in deze bubbel komt, legt het loodje.
Sly Cooper
Hoewel we nog even moeten wachten tot volgend jaar voordat Sly Cooper in zijn eigen game schittert, kunnen we er dit najaar al mee vechten. Zijn stealthy gameplay zorgt ervoor dat hij onzichtbaar kan worden om zijn tegenstanders zo ongezien te besluipen. Als een echte dief kan hij ook de Action Points van andere karakters stelen. Het nadeel van Sly is wel dat hij geen aanvallen kan blocken. Tijdens zijn superaanval haalt hij zijn camera tevoorschijn en schiet hij behalve een foto ook de tegenstanders neer.
Spike
De oudere generatie gamers zal zich Spike misschien nog herinneren uit de allereerste Ape Escape. Zijn authentieke vangnet is niet weg te denken, maar verder maakt Spike nog gebruik van een hele hoop gadgets. Onder andere een katapult en twee lightsabers zorgen voor Spikes offensieve kracht. Zijn laserpistool schiet hij in zijn sterkste aanval richting een satelliet die de laserstraal zo krachtig weerkaatst dat iedereen op het speelveld tot as vergaat.
Sweet Tooth
Sweet Tooth uit de Twisted Metal serie is een knuffelbaar personage vergeleken met de rest. Zijn aanvallen zijn relatief simpel en zullen zonder al te veel moeite uitgevoerd kunnen worden. Vooral de beginnende speler zal dus prima uit de voeten kunnen met Sweet Tooth. Kom je ver genoeg om de level 3 aanval uit te voeren dan krijg je een hele show. Sweet Tooth verandert in een grote robot genaamd 'Sweet-Bot'. Met een machinegeweer als arm kun je vervolgens iedereen omvermaaien met een lading lood.
Toro Inoue
De laatste in de line-up van All-Stars Battle Royale is Toro Inoue. Deze witte kat is de mascotte van Sony in Japan, maar zie je hier in het Westen niet of nauwelijks terug. Toro is getraind in meerdere vechtstijlen en is daarom op ieder vlak een goede keuze. Van dichtbij, van veraf en in de verdediging weet Toro prima zijn mannetje te staan. Zijn superaanval imiteert het karakter Akuma uit Street Fighter. Met een knuppel rent Toro op de tegenstanders af die daarna nooit meer het levenslicht zullen zien.

Populair Nieuws