De gekke obsessies van XGN - Hier krijgt de redactie geen genoeg van

  Iedereen heeft wel iets waarvan hij of zij helemaal weg is. Denk daarbij aan een game, film of wat dan ook. Wanneer iemand anders jouw obsessie helemaal afkraakt, dan kun je wel ontploffen. Ook wij hebben zo onze gekke obsessies. Dit zijn de dingen waar de redactie geen genoeg van krijgt!

  Gage Skidmore

  Calvin

  Star Wars. Mijn obsessie is al jaren Star Wars, eigenlijk hoe lang ik me kan herinneren. Zoals veel mensen heb ik de films op jonge leeftijd gezien en sindsdien zijn ze me altijd bijgebleven. Het is één van die dingen die ik eigenlijk niet kan uitleggen; het raakt een bepaalde snaar bij me waardoor ik het nooit kan vergeten.

  Rox

  Ik heb een obsessie met Mads Mikkelsen, zegt men. Ik droom over hem, maar verder valt het allemaal wel mee. Nou ja, eigenlijk niet dus. Toen ik hoorde dat mijn favoriete acteur (al sinds 2005) in een game komt, werd ik echt gek. Death Stranding! Man, ik kan niet wachten. Mads heeft een charisma waar je U tegen zegt en zelfs met veel bloed is hij nog sexy. Hé dit laatste zijn de woorden van Kojima himself. Ik ben het alleen maar met hem eens. Nu nog wachten op de dag dat ik Mads mag interviewen, tot die tijd kijk ik al zijn films en tv-serie nog wel voor de tiende keer... *zucht*... *zwijmel*..

  Warner Bros.

  Jordy

  Een obsessie? Nee een toewijding, dat is het juiste woord! Het superhelden genre houdt mij al vanaf jonge leeftijd in zijn greep. Tegenwoordig lijkt het de norm dat je moet kiezen tussen Marvel of DC, maar ik snoep lekker van beide kanten.

  Of het nu gaat om films, stripboeken of games, al zijn er superhelden aanwezig dan ben ik van de partij. Enkele favoriete superhelden zijn Batman, Spider-Man, Captain America en de wat extremere Punisher. Hoe meer superhelden, hoe meer vreugde. Laat die Avengers vs Justice League crossover maar komen!

  Richard

  Mijn (ongezonde) obsessie is het leven in een postapocalyptische wereld. Serieus, het idee om in een compleet verrotte wereld rond te kunnen banjeren zonder verantwoordelijkheden te hebben is voor mij geweldig.

  Of dat nu is nadat atoombommen de wereld om zeep hebben geholpen (zoals in Metro 2033), of moeten overleven terwijl hordes zombies door de straten dwalen (serieus, wat doen ze in The Walking Dead moeilijk, bouw gewoon een stenen huis met een stevige deur), ik speel in mijn hoofd alle scenarios af. Zo weet ik precies welk huis in mijn stad het beste te barricaderen is, welke voorwerpen handig zijn om mee te nemen en wat je vooral NIET moet doen wil je overleven. Laat die apocalypse maar komen!

  Koen

  Ik ben altijd erg gepassioneerd over de dingen die ik leuk vind. Favoriete album ooit gemaakt? Heb ik de titel van getatoeëerd en heb ik een exemplaar van ingelijst. Favoriete serie? Bevat ik alle boeken voor, plus enkele speciale uitgaves. Ik kan je dan ook met alle liefde verstellen waarom ik zo gepassioneerd ben. Je kunt veel over mij zeggen, maar ik ben in ieder geval niet bang om uit te komen over waar ik van hou.

  Maar boven dat alles staat mijn favoriete videospel serie en fictieve personage ooit gemaakt; Kirby! Mijn liefde voor Kirby gaat ver terug, helemaal tot aan zijn eerste avontuur op de Game Boy. Toen ik voor het eerst Kirby's Dream land speelde was ik als kleine jongen werkelijk weggeblazen door het feit dat Kirby gewoon over alle vijanden en obstakels heen kon vliegen! Dat had ik nog nooit eerder gezien in een platform. Ik was opslag verliefd op Kirby's speelwereld en de daar bijhorende personages. Al gauw volgde favorieten zoals Meta Knight, Marx, en Waddle Dee.

  Mijn huis wordt ook door meerdere uitingen van Kirby versierd. Zo heb ik knuffels van verschillende Kirby personages, uiteraard alle Kirby amiibo, en zelfs een vleesdekentje van Kirby. Voor de aankomende maanden ben ik zelfs van plan een relatief kleine Meta Knight tatoeage te laten zetten en momenteel spendeer ik nog steeds tijd met Kirby Star Allies. In mijn vriendenkringen is al het al jaren bekend; wie Koen zegt, zegt Kirby, en andersom!

  Lucas

  Wie dacht dat propaganda goed werd verspreid in de Tweede Wereldoorlog, heeft nog niet te maken gehad met mijn obsessie voor Tom Hardy. Alles wat de Britse acteur aanraakt verandert in goud en dat moet iedereen in mijn omgeving weten. Van het veranderen van iedereens bureaubladachtergrond, tot men dwingen om een film van de acteur te kijken.

  Wat voor woorden kan ik verder nog kwijt over deze held; beste prestatie? In Peaky Blinders, 100%. Wie daaraan twijfelt moet de scène uit seizoen 3 kijken met Aidan Gillen. Wat een acteur, die Oscar gaat er binnenkort hoe dan ook komen.

  Warner Bros.,

  Max

  Sinds dat ik me kan herinneren ben ik in de ban van Harry Potter. Eerst werd het voorgelezen, later ging ik het zelf lezen en pas heb ik het audioboek ontdekt als een manier om het avontuur opnieuw te beleven. Ook de films kijk ik regelmatig en een marathon staat alweer op de agenda. Het enige waar ik nu op wacht is een HD remaster van de Quidditch World Cup Game.

  Diantha

  Sinds ongeveer anderhalf jaar geleden heb ik Koreaanse popmuziek ontdekt. Nu was ik eerst wat sceptisch over de muziek, maar heb me hier steeds meer in verdiept. Met de muziek kwam ook een deel van de Koreaanse cultuur mee waar ook series en films onder vallen. Via internet zocht ik op website de beste series die er waren en begon al snel tientallen series te bingewatchen. Persoonlijk vind ik dat er al snel een oordeel is over films en series in andere talen, maar als je open minded bent moet je het zeker een kans geven!

  Thomas

  Mijn obsessie is helaas een beetje verleden tijd, maar aangezien ik er denk wel rond de 3000 uur in heb gestoken (kan zomaar meer zijn) denk ik dat het wel een vermelding verdiend: GTA San Andreas. Niet zomaar GTA San Andreas, maar de multiplayer variant, genaamd SA:MP. Op een role-play server van een destijds bekende YouTuber, CallMeKevin, heb ik duizenden uren gespeeld. Hier kon je je eigen karakter maken, met een eigen look, persoonlijkheid, achtergrond etc.

  Je kon bijvoorbeeld een Italiaans maffialid zijn of een Japans lid van een motorbende, wat je maar wilde. In zo'n roleplay server maakte je je eigen verhaal met zoveel andere spelers, wat echt leuk en ontzettend verslavend was. Vanuit die server heb ik meerdere mensen leren kennen die ik jaren na dato nog steeds spreek. Jammer genoeg is de stekker nu uit de server getrokken, maar ik hou nog altijd die mooie herinneringen en die vriendschappen.

  Riley

  Mijn obsessie is niet echt iets specifiek. Vaak ligt het een beetje aan de periode waar ik mij begeef. Zo heb ik sinds kleins af aan verschillende obsessies gehad, waaronder een obsessie voor molens, Tasmanian Devil en Asterix en Obelix. Maar nu ik iets ouder ben zijn mijn interesses ook een stuk veranderd.

  Zo is mijn obsessie tegenwoordig meer het kijken van horror documentaires. Omdat ik het heerlijk vind om even te kijken naar mensen die er heilig in geloven dat geesten bestaan. Daarnaast vind ik het uitermate knap dat filmmakers van verschillende horror docu's de kijker probeert te overtuigen dat de paranormale wereld bestaat. Van mij mag het elke dag Halloween zijn!

  Dit zijn de gekke obsessies van de redactie!

  Van twee geweldige acteurs tot een geweldige filmreeks, hier op de redactie van XGN zijn we van alle markten thuis. Nu zijn wij benieuwd, waar is het XGN publiek heel erg gecharmeerd van?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.