De 10 slechtste superhelden games - Allemachtig slecht

  Superhelden zijn er normaal gesproken om ons te beschermen tegen het kwaad. Maar de volgende games met onze geliefde superhelden zijn in dit geval de reden van het kwaad! Kijk mee naar de 10 slechtste superhelden games.

  Aquaman: Battle for Atlantis

  Het maken van een goede film is heel anders dan het maken van een goede game. Er is vaak genoeg geprobeerd om een film te baseren op een game en vice versa. Dat loopt vaak niet al te goed af, zoals je kunt lezen in ons lijstje met de slechtste game films.

  Niet alleen games die gebaseerd zijn op films komen er niet altijd goed uit, het is ook lastig om een game te baseren op een karakter uit een stripboek. Dat hebben we kunnen zien in de Aquaman: Battle for Atlantis game. Dit spel kwam uit op de Xbox en GameCube en zou ook op de PlayStation 2 uitkomen, maar deze versie werd gecanceld.

  Het spel kwam in 2003 uit, maar zag eruit alsof die 10 jaar eerder al was gemaakt. Aquaman was ook ontzettend lastig om te besturen in de game. Dit maakte het vechten tegen steeds dezelfde vijanden zeker niet leuker. Laten we hopen dat de Aquaman film beter wordt!

  Batman: Dark Tomorrow

  De laatste jaren zijn er een aantal goede Batman games uitgekomen, zoals Batman Arkham City en Arkham Asylum. Vroeger werd de plank alleen vaak flink misgeslagen. Het beste voorbeeld hiervan is Batman: Dark Tomorrow. Deze game kwam eveneens in 2003 uit op de Xbox en de GameCube.

  Batman: Dark Tomorrow werd in 2001 aangekondigd als een exclusive voor de GameCube. Het moest een realistische en vertrouwde aanpak van de Batman franchise worden. De game werd alleen meerdere keren uitgesteld en uiteindelijk toch uitgebracht op meerdere consoles.

  Het spel profiteerde niet van de vele keren dat het werd uitgesteld. Grafisch zag de game er niet uit, de besturing was verwarrend en de camera had een eigen wil. Het spreekt voor zich dat Batman: Dark Tomorrow in ieder geval niet zoveel lof kreeg als de Arkham games.

  Spawn: The Eternal

  Sony Computer Entertainment heeft een mooie lijst van exclusives op zijn naam staan, maar er zitten ook heel wat missers bij. Spawn: The Eternal werd jaren geleden al aan dat lijstje van missers toegevoegd. De game kwam in 1997 naar de originele PlayStation.

  De ontwikkeling van de game, gebaseerd op het stripboek karakter Spawn, begon al in 1995. In 1996 werd het initiële idee van het spel geschrapt, na het grote succes van Tomb Raider. Er werd gekozen voor eenzelfde stijl, wat ervoor zorgde dat de ontwikkeling van Spawn: The Eternal twee jaar duurde.

  In augustus 1997 zou de game uit worden gebracht, maar deze werd opnieuw uitgesteld. Net zoals de eerder genoemde Batman en Aquaman games werd Spawn: The Eternal geplaagd door slechte besturing, grafische fouten en een hinderlijke camera.

  Iron Man 2

  De actie avonturengame Iron Man 2 is de meest recente game op deze lijst van de slechtste superhelden games. Het spel is lichtelijk gebaseerd op de gelijknamige film. SEGA publiceerde de game in 2010, maar dat had voor ons niet gehoeven.

  De game kon net zoals de originele Iron Man game niet rekenen op veel positieve reacties. Iron Man 2 zit vol met glitches en grafische problemen. Het vechten wordt ook al snel saai en repetitief. Het spel lijkt eigenlijk op een demo voor een veel uitgebreidere game, die er niet is.

  Fantastic Four (1997)

  We gaan weer terug naar 1997! Naast de release van Spawn: The Eternal was daar namelijk ook Fantastic Four. Deze PlayStation exclusive was gebaseerd op de populaire Marvel karakters met dezelfde naam. Deze side-scroller werd net als Spawn ook totaal geen succes.

  Reviewers schaarden de game destijds bij de slechtste games aller tijden, dus het is niet zo vreemd dat Fantastic Four een plek heeft verdiend op deze lijst van de slechtste superhelden games. Zelfs als je meerekent dat de game in 1997 uitkomt is het lastig om de afschuwelijke graphics te vergeven.

  Naast de weinig indrukwekkende graphics geven de gevechten, toch wel het belangrijkste punt van de game, ook totaal geen voldoening. Nee, we kunnen wel stellen dat de Fantastic Four serie veel dieptepunten heeft gekend in de media, kijk maar naar onze review van de laatste film.

  Silver Surfer

  Om maar even bij de Fantastic Four te blijven, kunnen we de volgende game ook plaatsen bij de slechtste superhelden games: Silver Surfer. Dit spel werd zeven jaar voor de Fantastic Four game uitgebracht. In 1990 kwam de game naar de NES. De shoot 'em up game werd ook geen groot succes.

  Laten we zo aardig zijn om eerst een positieve kant van het spel toe te lichten, namelijk de muziek. De muziek in deze game is erg goed en heeft veel review scores wat opgekrikt. Verder is er alleen niet veel positiefs te melden over de game.

  Silver Surfer is een ontzettend moeilijk en meedogenloos spel. En niet zoals Super Meat Boy dat is. Bijna alles in het spel kan je vermoorden, in één keer. Er was weinig plezier te beleven aan Silver Surfer, en we gaan er vanuit dat er heel wat spullen kapot zijn gemaakt vanwege deze game.

  The Uncanny X-Men

  Eén jaar voor de release van Silver Surfer was daar The Uncanny X-Men. Deze actiegame kwam in 1989 eveneens uit op de NES. The Uncanny X-Men is een gelicenseerde game gebaseerd op de X-Men stripboeken met dezelfde naam. Het doel van het spel is om de uiteenlopende krachten van de verschillende X-Men karakters te gebruiken om missies te voltooien.

  Je ziet het spel van bovenaf, wat ervoor zorgt dat je goed kunt zien hoe grauw het spel er daadwerkelijk uitziet. De besturing laat ook veel te wensen over, waardoor je iedere keer dat je het spel speelt ontzettend gefrustreerd raakt. Ach ja, binnenkort kunnen we weer genieten van nieuwe X-Men films. Nou ja, binnenkort...

  Wolverine: Adamantium Rage

  Er is nog een plek weggelegd voor een X-Men game in onze lijst met de slechtste superhelden games. Wolverine kreeg namelijk in 1994 een alleenstaande game, voor de Sega Genesis en de SNES. Beide versies werden apart gemaakt en verschillen op sommige momenten veel met elkaar, maar de gameplay en het begin van het spel bleven enigszins hetzelfde.

  De SNES versie van Wolverine: Adamantium Rage werd nog redelijk goed ontvangen, terwijl de Sega Genesis versie veelal met de grond gelijk werd gemaakt. Besturing was een groot punt van kritiek, zoals zo vaak bij dit soort games. Grafisch gezien is Wolverine: Adamantium Rage ook niet moeders mooiste. Wil je Wolverine op zijn best zien, dan is het toch een stuk beter om Logan te kijken!

  Catwoman

  In 2004 kwam de Catwoman game, gebaseerd op het gelijknamige karakter, naar de Game Boy Advance, GameCube, PC, PlayStation 2 en Xbox. Genoeg consoles dus om de game op te spelen, te veel als je het ons vraagt. Het was namelijk niet bepaald een pretje om de game te spelen.

  De Catwoman game is afgeleid van de film met dezelfde naam. Deze kwam ook in 2004 uit en werd niet bepaald een hit, aangezien de film door velen wordt gezien als één van de slechtste films aller tijden. Een superhelden spel gebaseerd op de film had op de voorhand dus al weinig kans.

  De grootste punten van kritiek voor de game waren vanwege de moeilijk te controleren camera, de slechte voice-overs en het simpele gevechtssysteem.

  Superman 64

  Een lijst met de slechtste superhelden games eindigt vaak met Superman 64. Maar als je ook daadwerkelijk de slechtste superhelden game ooit bent en één van de slechtste games aller tijden, is dit niet zo vreemd. Superman 64 heeft een cult status bereikt omdat het spel zo ongelooflijk slecht is. De game kwam in 1999 uit op de Nintendo 64 en de rest is geschiedenis.

  De ontwikkeling van de game verliep niet helemaal soepel vanwege restricties van DC Comics en Warner Bros. Dit zorgde ervoor dat het spel in een zeer slechte staat werd uitgebracht. Slechte besturing, weerzinwekkende graphics, vele technische fouten en saaie en repetitieve gameplay zorgden ervoor dat de game behoort tot één van de slechtste aller tijden.

  In het spel moet je als Superman zijnde ervoor zorgen dat je je vrienden bevrijdt uit de handen van Lex Luthor. Luthor heeft ze namelijk gevangen genomen in een virtuele versie van Metropolis. Geen leuke opdracht, maar dat heeft niet zozeer met Lex Luthor te maken, maar meer met de game zelf.

  Dit zijn de slechtste superhelden games aller tijden!

  Dat Superman 64 de kroon spant in een lijst met de slechtste superhelden games aller tijden is niet heel vreemd. Er zijn een groot aantal slechte titels verschenen met een superheld in de hoofdrol, dus laten we hopen dat de nieuwe Spider-Man game ons wel gaat bevallen!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.