De 10 best verkochte games aller tijden - Dat is een hoop!

  Er zijn in de afgelopen eeuw al een hoop spellen over verschillende toonbanken in de wereld gegaan, maar wat zijn nou de best verkochte games aller tijden? Wij zochten het voor je uit! Het zal je nog verbazen hoe ontzettend vaak deze spellen zijn verkocht.

  Nintendo

  10. New Super Mario Bros.

  Op nummer 10 staat misschien wel hét gezicht van games: Mario! New Super Mario Bros. was een zeer succesvolle game voor de Nintendo DS. Het is het best verkochte DS spel aller tijden! De game is meer dan 30,8 miljoen keer verkocht, zeker voor een DS game is dit ontzettend veel!

  New Super Mario Bros. is een van de vele games in de Super Mario reeks. Het spel kwam in 2006 naar de Nintendo DS en zorgde voor zoveel succes dat er meerdere opvolgers zijn uitgebracht voor de Wii, 3DS en Wii U. In de game speel je uiteraard als Mario en baan je je een weg door acht werelden met totaal 80 levels om Bowser's handlangers te verslaan en Princess Peach te redden.

  9. Pokémon Red en Blue

  De eerste Pokémon spellen zijn tevens de best verkochte games in de Pokémon franchise. Red en Blue werden in 1996 in Japan uitgebracht en kwamen twee jaar later naar Europa. De games werden uitgebracht op de originele Game Boy. Ongeveer een jaar later werd een speciale versie, Pokémon Yellow, uitgebracht.

  Remakes van de games kwamen in 2004 uit voor de Game Boy Advance onder de namen FireRed en LeafGreen. In Red en Blue ben jij de held van je eigen verhaal. Je navigeert jezelf door de Kanto regio in de spellen, op je missie om Pokémon meester te worden. De spellen zijn meer dan 31,3 miljoen keer verkocht, dus deze missie is door veel mensen al in gang gezet!

  Het doel in het spel is om de kampioen van de Indigo League te worden door acht Gym Leaders te verslaan, om daarna oog in oog te staan met de vier beste Pokémon trainers van het land: de Elite Four.

  8. Wii Sports Resort

  De Nintendo Wii werd in 2006 uitgebracht en werd een onwijs succes. De spelcomputer is meer dan 101 miljoen keer verkocht! Niet gek dus dat er in ieder geval één game bij zit van de console. Wii Sports Resort werd in 2009 uitgebracht en is één van de best verkochte games aller tijden geworden.

  Het sport spel van Nintendo is meer dan 33 miljoen keer verkocht. De game werd van origine apart verkocht, maar werd later nog gebundeld met nieuwere Wii consoles. Wii Sports Resort is een collectie van vijftien sport games die te spelen zijn op een strand resort, waaronder verbeterde versies van games uit de originele Wii Sports.

  7. Overwatch

  Eén van de nieuwste games uit deze lijst is Overwatch! Deze multiplayer first-person shooter van Blizzard werd een hele hype toen deze uitkwam in mei 2016. In Overwatch word je in twee teams van zes opgedeeld. Elke speler kan kiezen uit 27 karakters, oftewel 'heroes', die elk een unieke speelstijl hebben en verdeeld zijn in vier categorieën.

  Deze categorieën zijn Offense, Defense, Tank en Support. Het team van spelers moet samenwerken om controlepunten op de map over te nemen en te verdedigen. Toen Overwatch uitkwam waren veel mensen van mening dat de game ontzettend leuk was en zo bleef de game maar groeien, uiteindelijk tot één van de best verkochte games ooit.

  Overwatch wordt momenteel ook gezien als een officiële eSport. Het spel is sinds de release maar liefst 35 miljoen keer verkocht. Heb jij het spel nog niet en wil je je binnenkort wel gaan wagen aan het multiplayer spel? Bekijk dan onze Overwatch tips voor beginners!

  6. Mario Kart Wii

  Wij spraken al eerder over het succes van de Wii en deze tweede Wii game op de lijst onderstreept dat. We hebben het natuurlijk over Mario Kart Wii! In 2008 kwam dit zesde deel van de Mario Kart series naar de Nintendo Wii. In deze game neem je als speler deel aan kart races met en tegen speelbare karakters uit de Mario franchise.

  Mario Kart Wii is te spelen in singleplayer en was ook te spelen in multiplayer, maar in mei 2014 trok Nintendo de stekker uit de Nintendo Wi-Fi Connection voor Wii en Nintendo DS games. Een flinke aderlating, want vooral de online modus maakte de game zo ontzettend leuk!

  In Mario Kart Wii kan je spelen met 24 karakters uit het Mario universum. Met het Wii Wheel kun je aan de gang op 32 unieke banen in acht verschillende cups. Deze setup heeft ervoor gezorgd dat de game meer dan 37 miljoen keer is verkocht!

  5. Super Mario Bros.

  De eerste console van Nintendo was het begin van het onvoorstelbare succes dat Nintendo zou kennen. Super Mario Bros. was een groot onderdeel van dit succes. Het vervolg op de Mario Bros. game uit 1983, die te spelen was in de arcade, behoort volgens veel mensen nog steeds tot één van de beste games aller tijden.

  Het spel is ook één van de best verkochte games ooit. Super Mario Bros. is in totaal meer dan 40 miljoen keer over de toonbank gegaan sinds de release in 1985. De revolutionaire game was dus een onwijs succes en de muziek van Koji Kondo in het spel wordt ook gezien als zeer invloedrijk. Mede vanwege zijn bijdrage aan Super Mario Bros. werd muziek een groter onderdeel in games.

  De game-industrie had het zwaar voorafgaand aan de release van de NES en Super Mario Bros. In 1985 kende de industrie namelijk een grote crash. De omzet in de markt was in 1983 nog 3,2 miljard, maar kelderde in 1985 naar 100 miljoen. We hebben dus veel te danken aan Nintendo en Mario, die ervoor hebben gezorgd dat de industrie weer in bloei kwam!

  4. Wii Sports

  De zesde (!) en tevens laatste game van Nintendo in deze top 10 lijst is Wii Sports! Het is niet zo vreemd dat deze game zo hoog staat, aangezien Wii Sports bij bijna iedere Wii werd meegeleverd. Het sport spel van ontwikkelaar Nintendo EAD werd in alle gebieden meegeleverd bij de Wii, op Japan en Zuid-Korea na.

  Wii Sports is een collectie van vijf sport simulaties die de motion controles van de Wii moesten demonstreren aan nieuwe spelers. Eigenaren van een Wii konden genieten van tennis, honkbal, bowlen, golf en boxen. Met de Wii controller in je hand moet je in Wii Sports de bewegingen nabootsen van de echte sporten, zoals je vuist naar voren bewegen tijdens boksen.

  Het spel is nog steeds de best verkochte game aller tijden die maar op één platform beschikbaar was. Er zijn meer dan 82,8 miljoen kopieën van het spel de deur uit gegaan waardoor het behoort tot de best verkochte games aller tijden.

  3. Grand Theft Auto V

  Op nummer drie op de lijst van best verkochte games aller tijden staat de meest winstgevende game aller tijden: Grand Theft Auto V. De game heeft natuurlijk het voordeel dat het is uitgekomen op zowel de PlayStation 3 en Xbox 360 als op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  De nieuwere versies van de game boden nog meer dan de originele game, wat ervoor zorgde dat veel mensen de game meer dan één keer kochten. Het eerste grote deel in de GTA reeks sinds GTA IV heeft ontzettend veel records gezet en blijft ook nu nog ontzettend populair.

  De open wereld game van Rockstar is meer dan 90 miljoen keer verkocht! Daarnaast heeft Rockstar ook erg veel verdiend aan de Shark Cards, die te koop zijn in GTA Online. De actie avonturen game is zo succesvol geweest dat we wel een nieuw deel in de GTA reeks kunnen verwachten.

  2. Minecraft

  Markus "Notch" Persson werd in één klap beroemd en rijk met zijn Minecraft. Deze sandbox video game werd gecreëerd door hem en is één van de best verkochte games aller tijden geworden. Mojang pikte de game op en rondde de ontwikkelingen af en bracht het spel uit. Het blokkerige spel geeft spelers de kans om in een speciaal gegenereerde wereld te bouwen wat ze maar willen.

  Minecraft is meer dan 144 miljoen keer verkocht, een fabelachtig getal. Het principe van Minecraft is eigenlijk net zo simpel als de graphics. In de primaire modus moet jij als speler middelen verzamelen om te overleven. Je begint met niets en moet ervoor zorgen dat je basisbenodigdheden zoals wapens, eten en onderdak kan maken, om jezelf te beschermen tegen de gevaren van de avond.

  1. Tetris

  Ja, je leest het goed. Al die getallen in de games voorafgaand aan de nummer één waren al zo indrukwekkend, welke game zou het in godsnaam nog beter hebben gedaan? Waarschijnlijk was, tenzij je ervan op de hoogte was, Tetris niet je eerste gedachte. Toch is Tetris echt het best verkochte spel aller tijden. Het is tevens het oudste spel uit deze top 10.

  In 1984 kwam de originele Tetris uit, ontworpen en geprogrammeerd door de Rus Alexey Pajitnov. Hij ontving alleen pas sinds 1996 geld voor zijn creatie, nadat hij samen met de Nederlandse Henk Rogers The Tetris Company opzette.

  Het spel of één van de vele variaties ervan zijn op bijna iedere game console uitgekomen. De populariteit van de game begon in 1989 pas echt te groeien, toen het spel op de Game Boy werd uitgebracht. Er zijn tot op heden meer dan 170 miljoen games van Tetris verkocht.

  Dit zijn de best verkochte games aller tijden!

  Met die conclusie zijn we aan het einde gekomen van de lijst met de best verkochte games aller tijden. Het is nog maar de vraag of Tetris ooit van de troon wordt gestoten, maar wij gaan er wel vanuit dat de lijst er over tien jaar wat anders uit zal zien!

  Wii Sports Resort

  Verkijgbaar vanaf 24 july 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.