5 redenen om Invincible te kijken

  Amazon Prime maakt goede dagen door de laatste tijd. Met The Boys als regelrechte hit en als één van de beste plekken om Zack Snyder’s Justice League te kijken heeft de streamingdienst voor een goedkoop prijsje veel nieuwe kijkers vergaard. Beste van allemaal is dat nieuwe superheldenserie Invincible sinds deze week op de streamingdienst staat. Waarom je die niet mag missen leggen we je haarfijn uit. Dit zijn vijf redenen om Invincible te kijken.

  Amazon Prime Video

  Invincible is een gloednieuwe serie op Amazon Prime Video die gaat over de jonge Mark Grayson. Hij is een doodnormale tiener op het feit na dat zijn vader de beste superheld op aarde is. Zelf staat de jongeman ook op het punt om superkrachten te krijgen. Toch is de serie veel meer dan je typische verhaal. Daarom zetten we vijf redenen op een rijtje waarom je de Invincible serie moet kijken.

  Van de makers van The Walking Dead

  Laten we maar direct goed aftrappen. De nieuwe Invincible serie komt van niemand minder dan Robert Kirkman, de man die ook ooit The Walking Dead bedacht. De schrijver is verantwoordelijk voor de stripboekenreeks Invincible. Wat dat betreft hebben de twee series een soortgelijke start gekregen.

  Beide kwamen oorspronkelijk als stripboek uit voordat ze omgezet worden tot serie. In tegenstelling tot The Walking Dead wordt Invincible alleen niet ontwikkeld door Frank Darabont. De regisseur van The Shawshank Redemption en voormalige showrunner van The Walking Dead is niet verbonden aan deze serie.

  Sterrencast

  Wel zijn er tal van andere bekende sterren verbonden aan de serie. Zo wordt Mark Grayson, ook wel bekend als superheld Invincible gespeeld door niemand minder dan Steven Yeun. De acteur is vooral bekend wegens zijn rol als Glenn in The Walking Dead. Hij is overigens lang niet de enige Walking Dead-acteur die zijn opwachting maakt in deze serie. Ook Lauren Cohan (Maggie), Sonequa Martin-Green (Sasha), Chad L. Coleman (Tyreese), Michael Cudlitz (Abraham), Lennie James (Morgan) en Ross Marquand (Aaron) zitten in de serie.

  Toch is daar nog lang niet alles mee gezegd. Grote namen als J. K. Simmons (Sam Raimi’s Spider-Man films) en Mark Hamill (Star Wars) spelen ook hoofdrollen. Verder spelen ook Zazie Beetz (Atlanta, Deadpool 2), Mahershala Ali (Moonlight), Seth Rogen (Bad Neighbours), Ezra Miller (Justice League) en nog vele anderen een rol in de serie. We kunnen zo nog wel even doorgaan als we eerlijk zijn. We hebben de makers van Rick & Morty immers nog niet eens genoemd!

  Amazon Prime Video

  Niet je typische superheld

  Waarom zijn al die grote namen aan de serie verbonden, vraag je je misschien af. De eerste trailer doet je immers denken aan dat dit je typische superheldenserie is maar dan in animatievorm. Dan zit je er alleen wel compleet naast. Invincible lijkt namelijk eerder op The Boys.

  Die andere bekende Amazon Prime Video-serie waarin superhelden een toontje lager zingen, lijkt qua sfeer veel meer op Invincible. Ook in de nieuwe serie wordt namelijk gescholden en spat het bloed van je beeldscherm. Alleen al de eerste aflevering heeft een handvol momenten waarvan de personages (en wij als kijkers) bijna van moeten kotsen wegens de gruwelijke beelden.

  Amazon Prime Video

  Twist na twist

  Eigenlijk is de vergelijking met Game of Thrones best gemakkelijk te maken. Enige grote verschil is dat Invincible om superhelden draait. Wat dat betreft mixt het Marvel/DC met Game of Thrones. Al helemaal als het op wendingen aankomt.

  De serie zit vol met twists die je als kijker niet aan gaat zien komen. Voorspellingen kun je best maken, maar tenzij je de stripboeken gelezen hebt, gaat een glazen bol je niet helpen. Na iedere aflevering is er dan ook genoeg om te speculeren wat er komen gaat.

  Invincible serie is een voorproefje voor de film

  Naast dat er nu op Amazon Prime Video een animatieserie gebaseerd op de stripboekenreeks te zien is, komt er ook nog een live-action film. Ook deze wordt door Seth Rogen ontwikkeld. Wat dat betreft kun je de film ook alvast zien als een goede voorbereiding op de aankomende film.

  Helaas is er voor die film nog geen releasedatum bekend. Tot die tijd kunnen we het dan ook lekker van de serie genieten. De eerste drie afleveringen werden namelijk op de dag van release (26 maart) direct beschikbaar gemaakt. Iedere aflevering duurt ook nog eens dik 40 minuten waardoor het dubbel zoveel genot is als je typische animatieserie!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.