De beste series op Netflix met veel seizoenen om je wekenlang mee te vermaken

Article
vrijdag, 10 april 2020 om 16:00
breaking badf1584446370
Het coronavirus zal ons waarschijnlijk nog een lange tijd thuis laten zitten. Gelukkig staan er genoeg series op Netflix met lekker veel seizoenen. Dit zijn de beste series om je de komende weken lang mee te vermaken.

Breaking Bad

Wil je je de komende tijd goed vermaken, dan kun je natuurlijk bijna geen betere serie uitkiezen dan Breaking Bad, een serie die door velen wordt gezien als de beste serie ooit gemaakt. In Breaking Bad volgen we Walter White (Bryan Cranston), een docent scheikunde die erachter komt dat hij aan kanker lijdt. Om ervoor te zorgen dat zijn familie na zijn dood niet zonder geld komt te zitten door de hoge medische kosten, besluit hij om de drugshandel in te stappen en crystal meth te gaan maken met oud-student Jesse Pinkman (Aaron Paul). Dat gaat natuurlijk niet zonder de nodige problemen.
Ben je door alle vijf seizoenen van Breaking Bad heen, dan kun je vervolgens ook nog doorgaan met Better Call Saul. Deze Netflix Original is een spin-off van Breaking Bad en telt ondertussen ook alweer vijf seizoenen. Geen enkele reden dus om je te vervelen!
sons of anarchyf1583858191

Sons of Anarchy

We blijven in ons overzicht van de beste series op Netflix met de meeste seizoenen even in de criminaliteit hangen. Motorclubs staan naast ronkende motoren ook bekend om verschillende soorten criminaliteit en dat is in Sons of Anarchy niet anders. Wapenhandel, intimidatie, geweld en zelfs moord zijn de orde van de dag. Het is voor vice-president van de club Jax Teller (Charlie Hunnam) alleen een lastige situatie, nu hij net vader is geworden.
Sons of Anarchy staat in zijn geheel op Netflix, met in totaal zeven seizoenen. Elk seizoen bestaat daarnaast uit maar liefst dertien afleveringen, waardoor je je komende tijd goed kan vermaken.
vikingsf1589287732

Vikings

Toen Michael Hirst begon met The Borgias op Showtime liet hij de zender weten dat hij vier seizoenen nodig had om het verhaal van de machtige familie te vertellen. Na het derde seizoen trok Showtime alleen plotseling de stekker eruit, waarmee de serie eindigde op een enorme cliffhanger. Hirst wilde dus zeker weten dat dat met zijn volgende serie niet zou gebeuren.
Voor Vikings heeft de showrunner dan ook een garantie gekregen voor zes seizoenen, waar optimaal gebruik van is gemaakt. De serie neemt ons mee naar Scandinavië in de vroege middeleeuwen, waar de viking Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel) een manier heeft gevonden om landen in het westen op te sporen en nieuwe rijkdommen te vergaren. Zijn eerste rooftocht zal de geschiedenis van Engeland voor eeuwig veranderen.
Het laatste seizoen is nog in ontwikkeling, maar de overige vijf seizoenen van Vikings staan momenteel allemaal op Netflix. De laatste drie seizoenen kennen bovendien maar liefst twintig afleveringen per seizoen. Je kunt je voorlopig dus helemaal onderdompelen in de bloederige tijd van de vikingen.
narcosf1584447095

Narcos

Soms hoef je als schrijver niet zo creatief te zijn om een meeslepend verhaal te vertellen. Neem bijvoorbeeld Narcos, waarbij we in de schoenen stappen van de DEA-agenten (Boyd Holbrook en Pedro Pascal) die de beruchte drugsbaron Pablo Escobar (Wagner Moura) hebben opgejaagd. De serie is lichtelijk gedramatiseerd en heeft hier en daar wat karakters aangepast, maar de meest bizarre momenten zijn gewoon rechtstreeks uit de geschiedenisboeken geplukt.
De Netflix Original heeft het voor de streamingdienst zo goed gedaan, dat er besloten is om een spin-off te maken. Zoals de titel al doet vermoeden speelt Narcos: Mexico zich niet af in Colombia, maar in de stoffige straten van Mexico. De Midden-Amerikanen doen zeker niet onder voor hun zuiderburen als het aankomt op extreem geweld…
Narcos en Narcos: Mexico zijn samen goed voor vijf seizoenen aan drugs, geweld en enorm veel gescheld in het Spaans. Ga er maar even goed voor zitten.
mad menf1584447261

Mad Men

Al die reclames en advertenties die je verleiden om bepaalde producten van een bepaald merk te kopen, komen natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Al in de jaren 60 kwam er een marktonderzoek aan te pas en natuurlijk de creativiteit van de reclamemakers, destijds beter bekend als Mad Men.
Eén van de besten in het vak is Don Draper (Jon Hamm), de creative director bij het succesvolle reclamebureau Sterling Cooper in New York. Samen met zijn collega’s probeert hij een weg te banen door het snelle leven van de reclamewereld en zijn persoonlijke problemen. Aangezien het de sixties zijn, zul je in Mad Men geconfronteerd worden met het nodige seksisme, racisme, overmatig alcoholgebruik en natuurlijk heel veel sigaretten.
Het verhaal van Mad Men baant zich een weg door het decennium in een tijd van zeven seizoenen, waardoor je jezelf een flinke tijd kan vermaken met de escapades van Don Draper.
the walking dead daryl carolf1631868853

The Walking Dead

Met het coronavirus gaan onze gedachten natuurlijk al snel uit naar andere media met ziektes die zich razendsnel over de wereld verspreiden. Denk aan The Stand van Stephen King en natuurlijk de Resident Evil-games met het bekende T-virus. Als je wil zien hoe het ook veel erger kan zijn, dan is The Walking Dead een perfect voorbeeld.
In plaats van thuiszitten moeten de nog levende mensen in de serie op zoek gaan naar schuilplekken, want de rest van de bevolking is veranderd in bloeddorstige zombies. Eén van de overlevenden is sheriff Rick Grimes (Andrew Lincoln), die wakker wordt in het ziekenhuis en geen flauw idee heeft wat er is gebeurd in de tijd dat hij in coma lag.
The Walking Dead is momenteel alweer bezig aan haar tiende seizoen, maar dat is nog niet te zien op Netflix. Wel kun je op de streamingdienst genieten van de negen seizoenen die daarvoor zijn uitgezonden.
house of cardsf1584447470

House of Cards

Met de chaos die het coronavirus veroorzaakt vergeten we bijna dat de Amerikaanse verkiezingen voor de deur staan, waar het er soms nog wel erger aan toe gaat. Dat de politiek in de Verenigde Staten soms moordend is laat de serie House of Cards goed zien.
In de Netflix Original volgen we de loopbaan van Frank Underwood (Kevin Spacey), een invloedrijk en zeer ambitieus congreslid van de Democraten. Samen met zijn even ambitieuze vrouw Claire (Robin Wright) probeert de gehaaide Underwood de politieke ladder te beklimmen en hij gaat daarbij letterlijk en figuurlijk over lijken.
Het verhaal van Frank Underwood is ondertussen ten einde op Netflix, maar je kan nu wel meteen genieten van zes seizoenen politieke intrige op de streamingdienst.
Heb je met deze series nog niet genoeg content om je de komende tijd mee te vermaken en wil je toegang krijgen tot series en films die op de Netflix van andere landen staan? Dan kan je een VPN gebruiken om het aanbod op Netflix en andere streamingdiensten flink te vergroten!