Waarom je Better Call Saul moet kijken!

  Het vijfde seizoen van Better Call Saul begint morgen alweer. Ben jij nog niet verslaafd aan de serie, die draait om de geniepige advocaat Saul Goodman? Lees dan hier vijf redenen waarom je Better Call Saul moet kijken.

  Wil je spoilervrij aan de serie beginnen? Dan kan je met een gerust hart deze special lezen. In dit artikel met vijf redenen waarom je Better Call Saul moet kijken, zijn grote spoilers namelijk ontweken.

  5. Je wilt weten wat er de volgende aflevering gebeurt

  .

  4. De manier van filmen

  Better Call Saul is een lust voor het oog. Als je alleen al naar de openingsscène kijkt, die in zwart-wit is geschoten zonder dialoog, weet je al genoeg. Deze serie is op een prachtige manier gefilmd en smaakt naar meer.

  Of het nu gaat om de soms aparte camerastandpunten of om de scènes met de levendige intense kleuren: bijna elk shot heeft, net als in Breaking Bad overigens, een eigen vibe die de kijker de serie intrekt. Dankzij de manier waarop Better Call Saul gefilmd is, komt zelfs de dialoog tot leven, dat voor een flink deel de serie bepaalt. Daarom vormt de manier van filmen een van de vijf redenen waarom je Better Call Saul moet kijken.

  3. Vult de leegte van Breaking Bad op

  Iedere serieliefhebber kent het wel, het gevoel van leegte als je een serie hebt uitgekeken. Zo zal dat ook voor veel fans van Breaking Bad zijn geweest, geen Walter White, Jesse Pinkman of 'bitch' meer. De leegte die is ontstaan wordt deels opgevuld door Better Call Saul, maar met een geheel eigen stijl.

  Toegegeven, de manier van filmen is deels gelijk aan die van Breaking Bad en een deel van de cast ook. Maar die serie was de grote Walter White en Jesse Pinkman show, terwijl Better Call Saul net zo goed draait om Saul als om de rest van de cast. Hierdoor krijgt het verhaal misschien nog wel meer diepgang dan de serie met de makers van meth in de hoofdrol.

  2. Goede balans van oude en nieuwe karakters

  In de blik op het leven van Saul Goodman voor het tijdperk van Breaking Bad, krijgen kijkers zowel nieuwe als oude karakters te zien. Daar is een goede balans tussen gekomen. Zo behoren oude bekenden Tuco Salamanca en Mike Ehrmentraut tot de cast. Better Call Saul gaat dieper in op de achtergronden van beide personages, wat zorgt voor interessante zijverhalen.

  Maar de serie draait niet alleen om de oude cast, ook de nieuwe personages zorgen voor interessante toevoegingen aan het verhaal. Zo zorgt de broer van Saul voor genoeg reuring en maken andere advocaten het verhaal interessant.

  1. Saul Goodman

  Ondanks dat de ondersteunende cast een grote rol speelt in Better Call Saul, trekt de advocaat zelf de meeste aandacht naar zich toe. Bob Odenkirk, de acteur van Goodman, lijkt wel voor de rol geboren te zijn. Waar hij in Breaking Bad nog vrij oppervlakkig in beeld werd gebracht als de sneaky advocaat die alles voor geld doet, krijg je in Better Call Saul een breder beeld van de persoon achter de advocaat.

  Natuurlijk, Saul doet nog steeds veel voor geld, maar hij is emotioneler dan ooit. De kijker krijgt een Saul te zien die ook echt geeft om mensen, zoals bijvoorbeeld zijn zieke broer voor wie hij iedere dag eten komt brengen. Ook al heeft hij het ontzettend druk, hij slaat geen dag over. Saul Goodman is een mens van vlees en bloed geworden en dat maakt hem de grootste reden om Better Call Saul te kijken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.