De beste Resident Evil merchandise om nu te scoren!

Article
zaterdag, 04 juni 2022 om 14:00
resident evil stars beanief1654266839
Resident Evil-fans hebben weer iets om naar uit te kijken. In de laatste State of Play werd een remake aangekondigd van Resident Evil 4. Om dat te vieren zetten we wat merchandise van de franchise in het zonnetje

S.T.A.R.S. Beanie

Als je een enigszins populaire franchise bent ontkom je er niet aan dat er ooit een hoofddeksel gemaakt wordt met je logo erop. Meestal zijn dat vrij traditionele petten. Maar Resident Evil opteert voor de beanie.
Waarom er voor een beanie is gekozen weten we niet zeker, maar we zijn wel blij met wat afwisseling. Begrijp ons niet verkeerd: we waarderen elke franchise die de zon uit onze ogen wil houden. Maar in de koude maanden van het jaar zijn we blij dat Resident Evil aan onze oren denkt.
2022 06 03 resident evil 7 mugf1654267066

Resident Evil 7 mok

Af en toe moet je als franchise een risico nemen. Resident Evil lijkt dat tot nu toe steeds na zo’n drie delen te doen en dus zette Resident Evil 7 een nieuwe gameplay-stijl neer. Dat mocht ook wel, want deel 6 wist niet helemaal uit de verf te komen de vorige stijl.
Het resultaat was een ijzersterke horror-game die we nog steeds een warm hart toedragen. Als jij ook zo’n fan bent van Resident Evil 7 is deze mok misschien iets voor jou. Helaas kun je geen ledematen terug laten groeien door het vocht wat er in zit over jezelf heen te gooien.
resident evil stars nemisis pluchef1654267198

Nemesis-knuffel

Resident Evil als franchise heeft een vrij lage aaibaarheidsfactor. Knuffels verwachten we bij bijvoorbeeld Pokémon Merchandise, maar er is niet veel in Capcoms horror-reeks wat we graag willen knuffelen. We zijn dan ook zeer verbaasd over deze Nemesis-knuffel.
Aan de andere kant is het misschien wel dé oplossing voor Resident Evil 3. Je vraagt je constant af waar Nemesis is, maar heb je je ooit afgevraagd hoe het met Nemesis gaat? Misschien heeft hij wel gewoon een knuffel nodig en is alles dan weer goed.
resident evil 3 mugf1654267329

Resident Evil 3 mok

Mokken en bekers staan waarschijnlijk in de top 5 van meest gebruikte producten voor game-merchandise. Ook nu zijn we al weer bij de tweede Resident Evil-mok. We moeten wel zeggen dat dit een vrij mooi exemplaar is.
Je ziet vaak mokken waar gewoon aan twee kanten een plaatje op een ondergrond is gedrukt. Daar is niet mis mee, maar een volledig bedrukte mok mogen we graag zien. Helemaal in dit geval, want hij heeft twee plaatjes die vrij soepel in elkaar overgaan.
jill valentine duckf1654267447

Badeendjes

Als je een bingokaart maakt met merchandise die je verwacht te zien bij een game-franchise, zet je daar dan badeendjes op? Wij niet en al helemaal niet bij een horror-reeks. Toch zijn er badeendjes gebaseerd op verschillende Resident Evil-personages.
Er zijn verschillende personages waar je uit kunt kiezen, van Chris Redfield, tot Ada Wong of Jill Valentine. Badderen met die personages zal vast voor sommigen een wens zijn. Maar ja, zelfs wensen die uitkomen lopen soms anders dan je denkt.
2022 06 03 resident evil 3 board gamef1654267711

Bordspel

Soms zie je ook bordspellen geïnspireerd op games. Vaak zijn dat edities van Monopoly, maar dat is hier niet het geval. Dit is een origineel spel gebaseerd op Resident Evil 3.
Een leuk detail is dat dit een coöperatief bordspel is. Dit is niet zo’n spel wat je vriendschappen en familiebanden verscheurt. In plaats daarvan neem je het met zijn allen op tegen Nemesis of Grave Digger.
re8 vinylf1654267817

Resident Evil Village LP

Als je een goede horror-game wil maken is geluid en muziek minstens zo belangrijk als een grotesk monster. Gelukkig zit dat bij Resident Evil vaak wel goed. Sterker nog, soms is het best aangenaam om gewoon naar te luisteren op een moment dat je geen doodsangsten uitstaat.
In dat geval is deze LP van de Resident Evil Village Soundtrack misschien wat voor jou. Je kunt hem waarschijnlijk gewoon opzoeken op YouTube, maar het heeft toch ook wel wat om op vinyl te luisteren. Wij zeggen, zoek een save room op en zet de plaat maar op.
re2 puzzlef1654267900

Puzzel

Puzzels zijn weer zo’n product waar je eigenlijk niet aan ontkomt als je merchandise zoekt. Ook Resident Evil ontkomt er niet aan. Gelukkig zijn er genoeg herkenbare personages in de franchise om in ieder geval een aardige puzzel te produceren.
Je kunt er bijvoorbeeld één kiezen gebaseerd op de Resident Evil 2 remake. Een ander optie is de puzzel ter ere van het vijfentwintig-jarig jubileum van de franchise. Beide zijn een respectabele duizend stukjes, dus je bent nog even zoet ook.
resident evil umbrella mugf1654268117

Umbrella Corporation mok

Je ontkomt werkelijk niet aan mokken als je merchandise zoekt. Ook op deze lijst hebben wer aal een paar uitgelicht. Maar er is nog een belangrijk soort mok dat voor Resident Evil nog ontbrak: de mok met een prominent logo uit de franchise.
Als er één prominent logo is in Resident Evil, is het dat van de Umbrella Corporation. De organisatie is verantwoordelijk voor een hoop problemen, maar slechteriken hebben vaak goede logo’s. Wij zijn in ieder geval wel gecharmeerd van deze mok.
resident evil 1 vinylf1654268423

Resident Evil 1 LP

Er zijn eigenlijk best veel Resident Evil-soundtracks op LP te verkrijgen. Mocht je dus niet helemaal fan zijn van de soundtrack van Village, dan is dat niet per se een reden om geen mooie LP in huis te halen. Er is evengoed genoeg muziek die je in huis kan halen.
Je zou bijvoorbeeld helemaal terug naar het begin kunnen gaan. De soundtrack van Resident Evil 1 is iconisch en voor velen misschien ook nostalgisch. Er zijn zeker slechtere platen gedrukt.