Wist je dat LEGO dieren bouwen een fulltime carrière is?

News
dinsdag, 02 juli 2024 om 16:00
lego steentjes
LEGO is voor velen een heerlijke hobby om te ontspannen, maar dat geldt niet voor Sean Kenney. De Amerikaan maakte van een hobby zijn werk en bouwt fulltime op realistische wijze dieren na met LEGO-blokjes.
Kenney kun je het beste omschrijven als een artiest uit New York, maar in plaats van een kwast of klei gebruikt de Amerikaan liever LEGO-blokjes. Daarmee maakt hij levensgrote kunstwerken van allerlei dieren. Zo maakte hij in 2020 bijvoorbeeld een hele tentoonstelling genaamd, Nature Connects: Art with Lego Bricks.

Meer dan 150 LEGO-dieren

Met LEGO-stenen bouwen deed de Amerikaan al vanaf jonge leeftijd, maar nadat hij visuele kunst studeerde, wist hij van de hobby pas echt zijn werk te maken. En dat ook nog eens zonder opzet.
Voor de kunstenaar werd LEGO gebruiken voor kunst zijn baan toen een botanische tuin in Iowa hem benaderde met de vraag of hij een aantal planten wilde namaken in LEGO-vorm. Hierna begon hij vaker de wereld te gebruiken als inspiratie voor kunstwerken met als resultaat onder andere realistische LEGO-dieren.
Inmiddels heeft de kunstenaar al meer dan 150 LEGO-dieren weten na te maken, waaronder een luipaard, ijsbeer, konijn, vos, koikarper en vlinder. Daarbij stelde Kenney zelf in een interview dat hij dezelfde LEGO-stenen gebruikt die je normaliter in de winkel haalt en waar kinderen dagelijks mee spelen.
Uiteraard kun je nog veel meer van zijn werk vinden op Kenney's eigen website. Daar staan ook een aantal portretten die de kunstenaar heeft gemaakt met de kleinste LEGO-blokjes, terwijl ook bouwwerken van bekende monumenten daar te vinden zijn.

Zelf met LEGO aan de slag

Mocht je zelf nog op zoek zijn naar LEGO heb je ook geluk. Recent zochten we voor je uit van welke langlopende LEGO-thema's nog steeds sets gemaakt worden. Die kun je hieronder allemaal overzichtelijk op een rijtje vinden!

Populair Nieuws