De beste PS5 deals om nu van te profiteren

Article
dinsdag, 11 juni 2024 om 12:00
rise of the roninf1707837305
Wil je jouw PlayStation 5-collectie even mooi uitbreiden? Dan kan je dat nu voordelig doen met deze mooie PS5 deals.

Rise of the Ronin

Samoerai en ninja’s zijn normaal al een geliefd onderwerp geweest voor games, maar momenteel is Feodaal Japan helemaal hot. De serie Shogun speelt zich af in die periode en heeft veel spelers lekker gemaakt om in de schoenen te stappen van een katana-dragende krijger. Dat kan over een paar maanden in Assassin’s Creed Shadows, maar het kan ook nu al.
Eind maart is namelijk Rise of the Ronin verschenen, de nieuwe game van Team Ninja. In het avontuur mag je je eigen Ronin maken - een samoerai zonder meester - en aan de slag met verschillende wapens. Uiteraard met katana’s, maar ook speren en de eerste vormen van vuurwapens.
Het verhaal speelt zich af aan het einde van de Edo-periode, tijdens de Boshin War: een oorlog tussen de Tokugawa Shogunate en verschillende anti-shogunate facties. In onze review hebben we dit bloederige geschiedenislesje een mooie 8,8 gegeven en momenteel kan je Rise of the Ronin met flink wat korting scoren.
final fantasy xvi headerf1686904487

Final Fantasy 16

Square Enix is de laatste paar jaar bezig geweest om het bekendste deel uit de Final Fantasy-franchise in een nieuw jasje te steken. En daar is de studio ook nog niet mee klaar, want na Final Fantasy 7 Rebirth komt er ook nog een derde deel. Ondertussen is Square Enix ook bezig om nieuwe delen aan de reeks toe te voegen en is daar met vlag en wimpel in geslaagd met het nieuwste deel, Final Fantasy 16.
Spelers kunnen aan de slag met een episch, volwassen verhaal, een actievol nieuw combat-systeem en tientallen uren aan gameplay. In onze review heeft Chris de game dan ook beloond met een prachtige 9,3 en had er het volgende over te zeggen:

“Final Fantasy 16 is met recht een meesterwerk te noemen. Een nieuwe stap voor de serie, die definitief de overstap gemaakt heeft naar een meer serieuze toonzetting, maar waar wel over elke stap goed nagedacht is. Dat resulteert uiteindelijk in een heel bijzondere game voor zowel wie voor het eerst kennis maakt met de reeks, maar ook oudgedienden moet kunnen overtuigen.”

Een waardige titel om aan je PS5-collectie toe te voegen dus. En dan kan nu ook nog eens voor een mooi voordelig prijsje.
god of war ragnarok headerf1671704240

God of War Ragnarok

Al sinds het eerste deel wordt de God of War-franchise geprezen, maar met de reboot in 2018 deed Santa Monica Studio er nog eens een flinke schep bovenop. Kratos was ineens vader geworden en het Griekse pantheon werd ingewisseld voor de Noorse mythologie.
Met God of War Ragnarok werd er vervolgens een einde gebracht aan het verhaal en heeft de studio ongeveer elk aspect van de voorganger uitgebreid en beter gemaakt. Het verhaal is emotioneler, de actie is bruter, de wereld is nog veel groter en er wordt een waardig einde gegeven aan de Noorse saga.
Het is ook niet zo vreemd dat God of War Ragnarok is overladen met Game of the Year-awards. Het ging dat jaar eigenlijk alleen tussen de nieuwe God of War en Elden Ring. Als je de PS5-topper nog niet hebt gespeeld, dan kan je hem nu in huis halen met lekker wat korting.

Nioh Collection

Sinds het succes van Dark Souls zijn er veel games verschenen die het trucje van FromSoftware hebben geprobeerd na te bootsen. Er is zelfs een nieuw genre in het leven geroepen: soulslike. Maar ondanks al die pogingen zijn er niet veel titels geweest die even succesvol zijn geweest als het origineel en er tegelijkertijd een eigen draai aan hebben gegeven.
Eén van de uitzonderingen is Nioh, van Team Ninja (dat ook verantwoordelijk was voor Rise of the Ronin). Met een berg aan verschillende speelstijlen en authentieke Japanse wapens, is er eigenlijk voor ieder wat wils te vinden in de game. En dat is nodig ook, want de vele gevechten met normale vijanden en bossfights zijn behoorlijk pittig en je wil niet worstelen met je wapens.
De originele Nioh was zo succesvol, dat er drie jaar later een vervolg kwam, die vervolgens ook zeer goed werd ontvangen. De twee games samen, in de vorm van de Nioh Collection, zijn nu voor een zeer aantrekkelijk prijsje te scoren. Een deal die souslike-fans niet willen missen.

The Last of Us Part 2 Remastered

HBO is momenteel druk bezig met de productie van The Last of Us seizoen 2. Tijdens het nieuwe seizoen zal een deel verteld worden van het verhaal van The Last of Us Part 2. Maar het verhaal is zo uitgebreid, dat showrunners Craig Mazin en Neil Druckmann hebben gezegd dat ze er twee of misschien zelfs drie seizoenen voor nodig zullen hebben.
Wil je niet zo lang wachten, dan kan je natuurlijk ook zelf aan de slag gaan met The Last of Us Part 2. Het verhaal maakt ten opzichte van de eerste game een flinke tijdsprong. Ellie is een stuk ouder geworden en kan haar mannetje staan tegen Infected en menselijke vijanden. Die vaardigheden moet ze snel ook gebruiken, want ze trekt de wijde wereld in met maar één doel: wraak.
De originele versie van The Last of Us Part 2 was al een meesterwerk, maar eerder dit jaar is er ook een verbeterde versie verschenen. Die versie, The Last of Us Part 2 Remastered, kan je nu al voor een mooi prijsje aan je PS5-collectie toevoegen.

Populair Nieuws