De 9 beste Nintendo Switch Lite games op een rij

  De Nintendo Switch kan bogen op een enorme keuze aan games, waar onlangs de Switch Lite bij is gekomen. Voor wie vooral in handheld modus speelt is er nu de Switch Lite, waarbij de joycons vast aan het scherm zitten. Welke games passen het beste bij deze nieuwe Switch Lite? We geven je de beste suggesties.

  The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  Breath of the Wild is één van de beste Zelda games en scoort dan ook hoog op menig lijstje van van beste Switch games aller tijden. Breath of the Wild is een actie-avonturengame met een grote open wereld en een geheel eigen stijl. Dit geldt voor zowel de graphics als de gameplay.

  De game is dus prima speelbaar in handheld-modus. De tekenstijl van de game komt goed tot uitdrukking op het scherm van de Switch Lite en de besturing werkt bijzonder goed (ook onderweg). Breath of the Wild kreeg van ons een bijna perfect 9,8, en mag dus niet ontbreken op je Switch Lite.

  Mario Kart 8 Deluxe

  Geen enkel lijstje met Nintendo Switch games kan zonder een Mario Kart game. Daarom mag Mario Kart 8 Deluxe Switch mag niet ontbreken. Deze kart-game is een verbeterde versie van Mario Kart 8 van de WiiU en is bij uitstek de meest gestroomlijnde, best gebalanceerde Mario kartgame. De game zit vol met content.

  Alle originele tracks zijn aanwezig met alle downloadbare content, alle karakters zijn te kiezen, en je kan zowel online als offline racen tegen de CPU of tegen andere gamers. De game werkt perfect in handheld mode, en kan gewoon bestuurd worden met de gyroscoop (het draaien van je Switch Lite alsof het een stuur is), als je dat prettig vindt. In onze review gaven we Mario Kart 8 dan ook een 9,0.

  Luigi’s Mansion 3

  In Luigi’s Mansion 3 help je Luigi om Hotel De Eeuwige Rust vrij te maken van geesten en gaandeweg zijn ontvoerde vrienden, Mario en professor K. Wibus, te bevrijden. In onze review concludeerden we dat de game prachtige omgevingen heeft, je veel verschillende soorten vijanden voorschotelt en gave puzzels bevat.

  Wel was de camera-besturing niet altijd handig en verliep de besturing soms wat stroef. Desalniettemin was de game een nette 7,5 waard en is deze zeker aan te raden voor op je Switch Lite.

  Pokemon Sword en Shield

  Eind vorig jaar verschenen twee nieuwe Pokémon games: Sword en Shield, waarin je als Pokémon trainer de geheel nieuwe Galar-regio mocht doorkruisen, op zoek naar nieuwe pokemon om voor je te laten vechten. De game werkt prima in handheld-modus en is dus uitermate geschikt voor de Switch Lite.

  Helaas kan dat niet gezegd worden van de online modus, dus als je verwacht dat je met deze games Pokémon Go-achtige locaties kan uitpluizen zal je bedrogen uitkomen. Toch kreeg deze game een prachtige 9.

  Dead Cells

  Deze game is niet voor de casual spelers onder ons. Dit is namelijk een Roguevania game die wat betreft de moeilijkheidsgraad vergeleken kan worden met Dark Souls. In deze game onderzoek je een mislukt experiment op een eiland. Vergeet checkpoints of andere handigheidjes, die zijn er niet.

  Je zal zelf paden moeten openen om via shortcuts sneller bij je doel te kunnen komen. Ga je dood, dan keer je terug met andere vaardigheden en wapens, waardoor je je speelstijl zal moeten aanpassen. Dit is dus niet zomaar een game die je even in de bus gaat spelen, maar in de handheld modus van de Switch Lite kan je wel eenvoudiger ‘weer een poging’ wagen.

  Nintendo

  Celeste

  Nog een game die onder het kopje ‘Indie’ valt. Celeste is een platformer van de hoogste kwaliteit. Laat je niet afleiden door de pixelart graphics en het liefelijke meisje dat de hoofdrol speelt. Deze game laat je zien hoe platforming hoort te zijn: 700 levels en een veelvoud daarvan dood gaan.

  Desondanks heb je toch het gevoel dat het einde te vroeg komt. Ben je niet zo’n platform-held, dan biedt de game diverse ‘hulpjes’, om het ook voor de meer casual gamer speelbaar te houden. Celeste werkt het beste in korte speelsessies, om daarmee het risico te vermijden dat je uit frustratie je Switch lite door het raam gooit. Daarmee is deze game perfect voor ‘on the go’.

  Zen Pinball FX3/ Star Wars

  Wie houdt er nou niet van flipperen? Voor wie geen fysieke kast tot zijn beschikking heeft, is er Zen Pinball FX3. Eigenlijk is FX3 meer een pinball platform dan een apart spel, want de speelkasten moet je er los nog bij kopen. Wel krijg je een kast gratis inbegrepen en kan je alle kasten in een demo-mode uit proberen.

  FX3 zelf is ook gratis, dus zonder ook maar een cent te betalen, kan je alle kasten eens proberen. Heb je daarna de smaak te pakken en ben je ook nog eens Star Wars fan? Dan kan je de Zen Pinball Star Wars aanschaffen, met maar liefst 19 verschillende kasten met Star Wars thema’s. Je kan alle kasten gewoon spelen, maar als je je Switch Lite op zijn kop houdt, draait de kast mee en kan je de schouderknoppen gebruiken voor de flippers voor het ultieme flipperkast-gevoel.

  Diablo 3

  Deze game is natuurlijk al een oudje. De game werd voor het eerst uitgebacht in 2012, en kwam in 2018 naar de Nintendo Switch. Toch is Diablo 3 nog steeds de koning van de dungeon crawlers.

  De Switch-versie doet niet onder voor zijn broertjes op de andere consoles. Dat is al een prestatie op zich. Deze Switch-release bevat alle downloadbare content en speelt bijzonder goed met de joy-cons gewoon aan de Switch.

  Aaero

  Aareo is een twin-stick shooter ritme-game, waarbij je in razende vaart op de beat van de muziek een wit lint moet volgen terwijl je ondertussen op vijanden moet schieten. De muziek is opzwepend, de ritmische gameplay verslavend en de mini-bosses imponerend.

  De Switch-versie is meteen de Complete Edition, wat betekent dat de downloadbare content inbegrepen is. Daarmee is het aantal tracks waar je op kan spelen verhoogd van 15 naar 21. Bevalt deze game? In de loop van 2020 komt Aaero 2 uit, met meer muziek en een 2-player mode.

  Deze games werken niet op de Switch Lite

  Dat was een hele lijst games die uitstekend geschikt zijn om op de Switch Lite te spelen. Er zijn er nog veel meer. Verder zijn er games die juist niet op de Switch Lite werken. Dat zijn uiteraard games die niet in handheld modus werken of die gebruik maken van de bewegingssensoren van de joycons. Games die je daarom niet kan spelen op je Switch Lite zijn onder andere:

  • 1-2 switch
  • Super Mario Party
  • Nintendo Labo
  • Ring Fit adventure
  • Fitness Boxing

  Kijk daarom altijd goed op de verpakking van de game voordat je tot aanschaf over gaat of de game geschikt is voor je Switch Lite.

  Dit artikel is op 11 augustus 2020 bijgewerkt.

  The Legend of Zelda Breath of the Wild

  Verkijgbaar vanaf 3 march 2017

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.