De beste MMO games van dit moment

  MMO games staan bekend om eindeloos veel content in een geweldig grote wereld die je deelt met je vrienden en vijanden. Hier gaat het om grote Raids, maar ook geweldige solo-quests met een fantastisch verhaal. Het arsenaal aan MMO titels blijft ook steeds groter worden. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Gelukkig hebben we hier de beste MMO games op een rij gezet. Zo kun jij ook tijdens deze periode van thuiszitten jezelf nuttig maken.

  Runescape

  Runescape, een echte OG (Original) in het land van steeds groeiende MMO games. Met meer dan tien jaar aan ervaring is Runescape een oude maar gouden toevoeging aan onze lijst met beste MMO's. Niet alleen door de geschiedenis van de game is deze titel geweldig, nee, door wekelijks nieuwe content, een fantastische wereld, geweldige gameplay en een fanbase waar je U tegen zegt is dit wel een gigant als het gaat om MMO's.

  Het is alleen wel een hels karwei om als nieuwkomer lekker in de game te komen. Je wordt links en rechts overdonderd met content, max level-spelers en missies, waardoor je soms even een meditatie-minuutje nodig hebt. Als je dit alleen kan doorbreken is Runescape een game waar je jaren plezier van kan hebben. Of als het gaat om de aandachtsspanne van ondergetekende, een paar uur.

  Neverwinter

  De volgende game op onze lijst van beste MMO's staat Neverwinter. Voor liefhebbers van Dungeons & Dragons zit je hier goed. Neverwinter is in wezen de digitale versie van D&D en voegt hier veel aan toe. De game heeft alles wat je van een fantasie-MMO verwacht. Zo kies je uit verschillende klassen, magische krachten en skills die je ook zomaar terug kan vinden in de tabletop-game D&D. We moeten zeggen, tijdens de eerste stappen die je neemt in Neverwinter lijkt het op een mislukte digitalisatie van Dungeons & Dragons, maar niets is minder waar.

  De titel brengt geweldige missies en verhalen, waar je echt jezelf in kwijt kunt raken. Neverwinter biedt ook een groot scala aan gratis DLC aan, waardoor je zonder te betalen een heel eind komt. Hierbij geven we wel gelijk een waarschuwing: Als je van plan bent om Neverwinter anders te spelen dan casual, dan kun je er gif op innemen dat je uiteindelijk geld moet gaan uitgeven.

  Star Wars: The Old Republic

  Het schrijven over deze titel in onze lijst van beste MMO's gaat gepaard met een stuiterende stoel, een warm hart en extreme fanboy uitbarstingen. Want wat een geweldige MMO is Star Wars: The Old Republic. Oke, de graphics zijn niet het beste, maar de keuzevrijheid, uitbreidingen en geweldige verhalen zorgen ervoor dat deze MMO nog steeds geweldig is om te spelen. Daarbij zijn de trailers van The Old Republic zo goed dat de films hier nog wel wat van kunnen leren.

  Het is aan jou of je als premiejager, Jedi, Sith, Trooper of smokkelaar door de wereld heen dendert. Daarbij is het verhaal voor ieder personage anders en komt dit gepaard met soepele gameplay en progressie waar iedere Star Wars-fan blij van wordt. Star Wars: The Old Republic is gratis om te spelen, maar stuurt je al snel de betalende kant op. Gelukkig is dit optioneel, maar man, voor een tientje per maand kun je gigantisch veel content spelen, waar je jarenlang plezier van kunt hebben. We hebben het niet zo met betalen in gratis games, maar voor Star Wars: The Old Republic maken we hier graag een uitzondering voor.

  Final Fantasy XIV

  Final Fantasy XIV: A Realm Reborn is een fantastisch hartverwarmend verhaal. Toen de titel oorspronkelijk werd uitgebracht was het niet erg goed. In feite was het echt verschrikkelijk om te spelen. Square Enix merkte dit ook en besloot maatregelen te nemen. Nee, hier hebben we het niet over mondkapjes en anderhalve meter, maar het inhuren van een nieuw team en Final Fantasy XIV in zijn geheel opnieuw maken.

  Het resultaat hiervan is Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. En man, wat speelt het lekker. Als je een Final Fantasy-fan bent, dan zul je echt genieten van Eorzea. Het doet alles goed waar de reeks om bekend staat: epische verhalen over goed en kwaad, variatie, geweldige omgevingen, over-de-top personages, flitsende cutscenes en een leger aan Chocobo's waar je U tegen zegt. Daarnaast hebben spelers veel flexibiliteit in hun klassenkeuze. Zodra je namelijk level 10 bereikt, krijg je de mogelijkheid om over te schakelen naar een van de acht klasse door simpelweg te wisselen van wapen.

  De Shadowbringers-uitbreiding doet hier nog een schepje bovenop met nieuwe rassen, missies, het verhogen van het max level en een flinke portie aan verhaal. Er zijn maar weinig MMO's die zoveel kwaliteitsupdates en uitbreidingen hebben ontvangen als FFXIV.

  The Elder Scrolls Online

  Het duurde meer dan een jaar voor The Elder Scrolls Online om zich te vestigen als waardige MMO, maar nu het zover is, verdient de titel echt wel een plekje bij onze beste MMO games van dit moment. Dit is te danken aan de gestage stroom van geweldige premium-uitbreidingen die nieuwe gebieden van Tamriel openen om te verkennen. Fans van Morrowind keren terug naar Vvardenfell, het donkere huis van de elven, maar daar houdt het niet bij op. ESO heeft ook nooit eerder geziene landen geopend zoals het hoge elven-koninkrijk Summerset en Khajit-thuisland Elsweyr.

  Elk van de uitbreidingen valt op door op de zichzelf staande verhalen en uitstekende zijmissies. Als je een fan bent van Elder Scrolls, dan heeft ESO gigantisch veel verhalen te bieden. Dit gaat gepaard met geweldige stemacteurs en leuke missies. Als dat niet jouw ding is, dan ontwerp je je eigen huis of neem je deel aan chaotische PVP-wedstrijden. The Elder Scrolls Online heeft iets voor iedereen. Je kunt zelfs eindspelzones bezoeken op elk niveau. Zo krijg je nog meer vrijheid tijdens het spelen van één van de beste MMO's op dit moment.

  Black Desert

  Als je aan Koreaanse MMO's denkt, denk je vaak snel aan een afgelikte boterham, genaamd grindfests. En hoewel Black Desert dat stereotype niet doorbreekt, biedt het wel een van de meest uitgebreide crafting-systemen die ooit in het MMO-genre zijn gezien. De combo-gebaseerde gevechten zijn erg leuk en er zijn tientallen carrièrepaden om aan te gaan met je personage. We kunnen Black Desert Online dan ook het beste beschrijven als een dynamische sandbox-MMO. Word een handelaar of visser, wat jij wilt.

  Alle goede features aan Black Desert zijn te danken aan complexe systemen die jouw leven een stuk makkelijker maken. Zo kun je in plaats van zelf al het harde werk te doen, geautomatiseerde werknemers inhuren die een hoger niveau kunnen bereiken en hun eigen vaardigheden hebben om het zware werk te doen. Als je net begint zijn de systemen in Black Desert Online wat moeilijk om te begrijpen, maar als je je hier doorheen slaat staat de titel garant voor eindeloos veel plezier. De vrijheid in Black Desert Online is ongeëvenaard en het is anders dan al het andere.

  Het is net zo lonend om een avond door te brengen met het aanpassen van je boerderijen en het upgraden van je werknemers als het uitschakelen van een brute wereldbaas. Als je dat allemaal niets vindt, dan is er ook nog een fantastisch PVP-systeem, waar gilden strijden voor speciale bonussen en uitrusting. Black Desert is een parel en ide beste MMO die je op dit moment kunt spelen.

  De game heeft sinds kort een fysieke editie, de Black Desert Prestige Edition, die gepaard gaat met een hoop extra's.

  Lees ook ons artikel met redenen waarom je vandaag Black Desert nog moet spelen.

  Star Wars: The Old Republic

  Verkijgbaar vanaf 20 december 2011

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.