Waarom je vandaag nog Black Desert moet spelen

Article
vrijdag, 06 november 2020 om 16:00
black desert online 5f1603131746
Als je graag Role Playing Games speelt, is de overstap naar een Massive Multiplayer online Role Playing game snel gemaakt. In het bos van MMORPG's waait momenteel een frisse wind genaamd Black Desert. Met enorme, magische werelden, een unieke insteek en meer is dit dé MMORPG die je momenteel moet spelen. Wij vertellen je waarom je vandaag nog aan de slag moet met Black Desert!
Sommige mensen spelen graag RPG's, maar zijn niet te vinden in MMORPG's. Dit vanwege uiteenlopende redenen zoals het maandelijks terugkerende bedrag of een levelcap die je maar tot een bepaald level door laat spelen. Bij Black Desert is niets van dit alles het geval.
De game valt in hetzelfde straatje als World of Warcraft, The Elder Scrolls Online en Final Fantasy XIV, met een enorme open wereld vol magische wezens, een gigantische community en een toffe verhaallijn die je met je vrienden kunt doorlopen en talloze opties om de held te worden die je diep van binnen bent. Daarbij kent de game vanaf het eerste moment al een unieke insteek, waardoor de game zowel uitnodigend als verslavend is voor beginners als doorgewinterde avonturiers!

Geen maandelijkse kosten en een enorm voordelige fysiek versie!

Laten we beginnen met de kosten. Dit is vaak toch een drempel waardoor mensen MMORPG's niet eens opstarten. Waar sommige MMORPG's je om een maandelijks bedrag vragen, doet Black Desert dat niet. De game is speelbaar op PC, PS4 en Xbox One/Xbox Series X en dat kost je per maand helemaal niks. Je hoeft alleen de game eenmalig aan te schaffen en dan kun je je avonturen beginnen. En de aanschaf van de game zelf kost je niet eens een vermogen.
Op Steam kost de beginnersversie van de game 9,99 euro, maar dit kun je aanvullen met de Standard Package (in totaal 39,99 euro) waarin een aantal outfits, een huisdier, een mount en meer zit. Voor 99,99 euro heb je de uitgebreidste versie waarin je nóg meer skins, mounts , een storage maiden veel andere items vindt.
Op die manier krijg je een vliegende start naast de basisversie van de game die al toffe content bevat. Daarin vind je namelijk al onderstaande terug:

  • Base Game
  • Value Package (90 dagen)
  • Pearl Box (3000 pearls)
  • Pet : Snow Wolfdog
  • Calpheon Chargers' Horse Gear Set
  • Tier 5 Horse
  • Wagon - Bell Ephoc Wagon Set
  • Pet : Junaid Cat
  • Signature Outfit Set (+ wapon)
  • Horse Whistle (permanent)
  • Maid (Storage x1)
  • XP scrolls x10 (Combat / Skill / Life)
Op consoles kent Black Desert een drietal digitale versies en daar komt binnenkort een hele toffe fysieke versie bij. Vanaf vandaag is namelijk de Prestige Edition van de game te koop voor PS4 en Xbox one. De Prestige Edition van Black Desert biedt je een heel aantal voordelen, los van dat dit een fysieke release is:
  • Een exclusieve luipaard als huisdier
  • Een Value Pack van 30 dagen
  • 2000 parels
  • 15 Blessed Message Scrolls (voor 100 minuten per stuk)
  • Een Limited Edition Glorious Shudad Premium Set (een ontzettend tof outfitpakket)
  • Een Enhancement Kit II (gelimiteerd tot events)
  • Advice of Valks (+40)
Als je alle content uit de Prestige Edition los in de game koopt, kost dit je in totaal 140 euro. Vanaf vandaag kun je dit aanschaffen voor PS4 voor 34,99 euro. Voor dat geld krijg je een enorm toffe MMORPG die je door de donkere dagen heen trekt en nog ver daarna zal blijven vermaken!
black desert 8f1603131976

Speel als de held die je altijd al was

'Word je echte ik' siert de slogan van Black Desert als je de game opstart. De game van Pearl Abyss windt er hiermee geen doekjes omheen. Je kunt spelen als de held of heldin die diep in je schuilt. Het is hoog tijd om die held of heldin vrij te laten in de digitale wereld van Black Desert . Daarvoor heeft Black Desert een ontzettend indrukwekkende character creator in het leven geroepen.
In klassieke character creators doorloop je een heel aantal stappen om een karakter te maken, maar vaak mis je toch een aantal elementen waardoor je net niet die held kunt maken die je wil. Black Desert kent een enorm uitgebreide character creator, maar haalt om te beginnen een paar stapjes weg, zonder dat je daarbij gekort wordt in je keuze. De unieke character creator laat je namelijk meteen kiezen als welke klasse je wil spelen. Bij deze keuze bepaal je direct of je een man of een vrouw bent.
In totaal zijn er 21 unieke klassen waaruit je kunt kiezen. Neem bijvoorbeeld de mannelijke Hashashin die razendsnel met zijn zwaard en dolk ten strijde trekt of de vrouwelijke Lahn die met haar Pendulum en haar zwaard vijanden te lijf gaat. Het meest recent toegevoegde karakter, de Guardian, voegt aan de selectie een brute dame toe die met een zwaard en schild elke vijand, groot of klein, zonder al te veel moeite uitschakelt. In welke klasse valt jouw held of heldin?
Als je je klasse gekozen hebt hebt begint de pret pas echt. Dan krijg je jouw karakter namelijk in detail te zien. Hierin zit zo ongelooflijk veel detail dat je mond openvalt van verbazing. Je kunt daarnaast ook nog eens alles aan je karakter aanpassen van de houding tot aan hoe het haar van je karakter valt. Je kunt kiezen uit vooraf bepaalde instellingen zoals de vorm van het gezicht, de houding, het kapsel en meer, om dit vervolgens tot in detail aan te passen. Er zijn zó ontzettend veel mogelijkheden dat je uiteindelijk echt die held kunt maken die je in je hoofd hebt. Daarna is het tijd om met jouw karakter de wondere wereld van Black Desert te betreden!
black desert online 2f1603131453

Makkelijk te switchen tussen helden

Iedereen die een MMORPG gespeeld heeft, kent het probleem wel: na verloop van tijd wil je eens iets anders, maar dan raak je al je progressie kwijt. In Black Desert ligt dit net even wat anders, waardoor het wel heel interessant wordt om met meerdere karakters te gaan spelen. De game moedigt je namelijk aan om júíst meerdere karakters in verschillende klassen te maken om zo dé rol voor jou te vinden.
Als je je ene karakter beu bent, kun je er zonder al te veel gevolgen voor kiezen om een nieuw karakter te maken. Dit begint weliswaar niet op het level waar je met je andere karakter gebleven bent, maar je kunt via een Storage Container wel al je voorwerpen, uitrusting en andere dingen delen. Op die manier begint je nieuwe karakter dus met een flinke voorsprong en sterker dan deze normaal zou zijn na een verse start.
Uitrusting is daarbij niet gebonden aan een minimum level, dus je kunt meteen aan de slag met een indrukwekkend harnas (zodra je deze gevonden hebt). Daarnaast delen alle karakters die je hebt de map, huisdieren en mounts. Ook op dat gebied ben je dus direct voorzien!
Nu zul je misschien denken: Final Fantasy XIV biedt ook de voordelen dat je voorwerpen kunt delen en laat je in sommige rollen meteen op een hoger level starten. Hierin kent Black Desert ook een voordeel. Je kunt namelijk ook een Trial klasse starten, die op level 60 begint. Dat betekent dat je met die klasse dus direct aan de slag kunt met een gevorderd karakter voordat je voor het echt met deze klasse aan de slag gaat. Nog nooit was een MMORPG zo aanmoedigend op deze manier als Black Desert!

Ontwaak de kracht die in je schuilt

Ben je het beu om altijd te beginnen als een nobody, een leerling en heb je geen zin om telkens te moeten doorgroeien naar een andere klasse? Dan is Black Desert dé game die je moet spelen. Waar andere games je vaak als je maar net aan je avontuur begint, slechts van enkele aanvallen voorzien, brengt Black Desert je direct vanaf de start een 'volwassen' karakter met indrukwekkend ogende aanvallen. Daarbij is de klasse die je kiest ook echt de rol die je gaat vertolken gedurende je avontuur.
Dus niet het klassieke doorgroeien van een Sorcerer naar een Mage en dan vervolgens een Red, White, Blue of Black Mage worden, maar meteen de uiteindelijke rol van je karakter spelen met de bijbehorende skills. Je weet meteen waar je aan toe bent in de game. Natuurlijk groei je wel door in de rol die je kiest. Zo groeien je leven en je uithoudingsvermogen en speel je steeds krachtigere versies van je aanvallen én nieuwe skillpoints vrij. Daarmee kun je je vaardigheden naar wens versterken in de enorme skilltree die de game rijk is.
Als je op een bepaald punt bent gekomen (level 56), kun je aan de slag met een missie die je naar je Awakening leidt. Dit is het pad naar de ultieme kracht van jouw karakter. Kijk bijvoorbeeld eens naar de video van de Hashashin hierboven. Waar deze strijder in het begin van de game al behoorlijk sterke combo's heeft, krijgt deze na zijn Awakening toegang tot een hele serie aanvallen waarmee hij zonder ook mar één druppeltje zweet door hordes vijanden heen hakt. Daarbij heeft hij de kracht van de woestijn uiteindelijk onder de knie, waardoor hij zandstormen en vallen in de wereld kan gebruiken om zo zijn slachtoffers het leven zuur te maken!
black desert 7f1603131672

Alles behalve de doorsnee MMORPG

Maar hoe word je precies sterker in de game? In veel MMORPG’s merk je dat je door queestes te voltooien sterker wordt. Daarnaast krijg je ervaringspunten als je monster verslaat, maar het gros van je ervaring komt in eerste instantie binnen door het volgen van het verhaal en de vele zijmissies die de games vaak rijk zijn. Black Desert pakt dit net even wat anders aan, waardoor je zelf kunt bepalen hoe sterk je bent voordat je doorgaat met het verhaal.
In de game is een enorme verhaallijn aanwezig die aangevuld wordt met zijmissies, maar deze leveren geen bijdrage aan je ervaringspunten (XP). Zo nu en dan krijg je als beloning een handjevol XP, maar daarvan kom je niet rond in de game. In plaats van de XP door het verhaal te volgen, richt Black Desert zich qua groei puur op ervaring door monsters te verslaan.
Telkens als je een monster verslaat word je een beetje sterker. Je speelt hierbij razendsnel telkens een hoger level vrij, maar hoeft het verhaal hier dus niet voor te volgen. Black Desert gaat nog een stapje verder dan dit, want hoe meer monsters van dezelfde soort je verslaat, hoe meer je erover leert. Dat uit zich weer in meer kennis en dus meer gemak waarbij je een monster in elkaar slaat. Hierdoor is de leercurve in de game iets dat je in eigen hand hebt. Kies je voor minder gevechten en meer verhaallijn volgen? Dan zullen de gevechten uitdagend blijven. Sla je alles kort en klein wat je tegenkomt? Dan zullen de gevechten die tijdens het verhaal voorbij komen, ook een stuk beter te doen zijn.
Black Desert is daarmee een MMORPG die bij uitstek een goede keuze is voor mensen die wel met honderden anderen online willen gamen, maar geen zin hebben om de hele tijd een verhaallijn te doorlopen. Zo nu en dan een horde vijanden uit de weg ruimen en zo de wereld doorkruisen is helemaal prima in deze game. Daarnaast is een achterstand in de verhaallijn geen belemmering om mee te kunnen met de rest van je vrienden. Even een half uurtje vijanden uit de weg ruimen en je bent weer helemaal bij!
black desert 6f1603131590

Niks is te gek in de game

Als je op avontuur bent in de enorme wereld die de game kent, merk je al snel dat er ontzettend veel te doen is. De wereld is opgedeeld in meerdere gebieden waaronder een enorme woestijn, grotten, enorme steden en kleine dorpen en gigantische bossen. Hier wonen de meest uiteenlopende wezens om een gevecht mee aan te gaan. Denk hierbij niet alleen aan wolven, trollen, imps, kobolden en goblins, maar ook aan levende bomen, draken, chimaera en minotaurussen. Er zijn ontzettend veel verschillende vijanden die elk hun eigen aanpak vereisen, maar naast het vechten biedt de wereld nog veel en veel meer.
Zo kun je een Mount krijgen door mee te doen aan zijmissies. In sommige games koop je een paard of ander dier waarop je vervolgens rond kunt rennen, maar in deze game moet je er meestal een missie voor voltooien. Je kunt in de game wel mounts zoals paarden, ezels en zelfs olifanten kopen, maar deze zijn ontzettend duur. Black Desert laat je daarnaast paarden en dergelijke vangen en temmen, zodat je ermee kunt fokken en ze daarna weer kunt verkopen. En dat levert een aardige duit op!
Daarnaast kun je in Black Desert aan de slag met je eigen schip. Als je genoeg materialen en kunde bij elkaar weet te sprokkelen kun je in de game dus de zee op. Dat betekent avonturen waarin je jaagt op zeemonsters en enorme wezens die als bazen in de zee fungeren. Daarbij kun je nieuwe gebieden ontdekken, met mensen handelen en meer.

Populair Nieuws

Laatste Reacties