De beste games voor op reis: 10 keer gamen on the go

  Je kent het wel, je zit in de trein, de bus of in het vliegtuig en zou best graag een spelletje willen spelen. Heel veel tijd heb je alleen niet en internet al helemaal niet. De oplossing: speel een spel uit deze lijst, want dit zijn de beste games voor op reis.

  Concerned Ape

  De beste games voor op reis zijn namelijk games die je kunt spelen in hapklare brokjes, waar en wanneer jij maar wil. Een controller is niet noodzakelijk en je laptop gaat er niet van loeien. De kans dat jij je halte mist is alleen wel aanwezig.

  10. Stardew Valley

  Nummer 10 in de lijst van beste games voor op reis is Stardew Valley. In dit spel erf je van je grootvader een boerderij in een klein schattig dorpje. Het is jouw taak om de vervallen boerderij te herstellen en een nieuw leven op te starten in het dorp. Een dag in Stardew Valley kan gevuld worden met oogsten en zaaien, monsters vechten in de mijnen of bloemen plukken voor je geliefde.

  Stardew Valley is te koop voor PC, Mac, iOS, Nintendo Switch, PS Vita, Playstation 4 en Xbox One. Lees hier de review van Stardew Valley

  Sega

  9. Two Point Hospital

  Voor iedereen die zich vroeger heeft vermaakt met Theme Hospital is er nu Two Point Hospital. De beste game voor op reis voor iedereen die stiekem een baan als ziekenhuis manager ambieert. In Two Point Hospital bouw je je eigen ziekenhuis en dit kun je doen in door de makers ontworpen levels of je maakt gebruik van de freeplay modus en volgt je hart.

  Two point hospital is verkrijgbaar voor PC en Mac.

  Ndemic Creations

  8. Plague Inc: Evolved

  Voor wie graag de kwaadaardige wetenschapper uithangt is Plague Inc: Evolved de beste game voor op reis. In Plague Inc ontwerp je namelijk een virus, bacterie, schimmel of andersoortig ziekteverspreidend organisme en is het jouw doel om de wereldbevolking te besmetten en te doden voordat een antivirus ontdekt kan worden. In Plague inc zitten er naast het klassieke vernietig de mensheid scenario ook verschillende andere uitdagende scenario's en de hoge moeilijkheidsgraden geven het spel bovendien een extra uitdaging.

  Plague Inc: Evolved is verkrijgbaar voor PC en Mac en daarnaast is Plague Inc verkrijgbaar voor iOS en Android.

  2K

  7. Civilization IV, V of VI

  'Nog een beurt', dat is nummer 7 op de lijst van beste games voor op reis in drie woorden. In Civilization bestuur je een natie van de steentijd naar de moderne tijd. Daarbij vorm je allianties, voer je oorlogen en bouw je je rijk uit.

  Civilization is ideaal voor onderweg, doordat het spel turn-based is, kun je stoppen wanneer je wil zonder vooruitgang te verliezen. Snel is een potje Civilization alleen zeker niet, maar of dat een voordeel of een nadeel is; dat ligt aan jou. Bereid je alleen er wel op voor dat een potje meerdere reizen duurt. En dat een potje ook op je bestemming aan je blijft knagen.

  Civilization IV is verkrijgbaar voor PC en Mac. Lees hier onze review van Civilization VI.

  Dinosaur Polo Club

  6. Mini Metro

  Droomde jij vroeger van het hebben van een grote verzameling modeltreinen, een zolderkamer vol met rails en treinstationnetjes? Dan is Mini Metro iets voor jou. In dit spel is het jouw taak om het metronetwerk van een grote stad aan te leggen en de verschillende stations met elkaar te verbinden.

  Hierbij heb je vaak een maximale hoeveelheid metro's die je kunt gebruiken. Je moet je netwerk dus zo efficiënt mogelijk inrichten. Als je van een uitdagend puzzelspel houdt dan is Mini Metro een van de beste games voor onderweg.

  Mini Metro is verkrijgbaar voor PC, Mac, iOS, Android en Switch.

  3909

  5. Papers, Please

  In de nummer vijf van deze lijst met beste games voor op reis speel je een douane-ambtenaar in een fictieve communistische dictatuur. Het is jouw taak om paspoorten te stempelen bij de grens. Papers, Please klinkt niet erg opwindend, maar dat is het wel.

  Als jij je werk namelijk niet goed doet, krijg je niet betaald en kun je geen eten kopen voor je gezin. Paspoorten stempelen om geld te verdienen dus. Dat klinkt simpel, maar soms kom je als speler voor ethische dilemma's te staan. Zoals de kwestie of je een hoogzwangere vrouw wel of niet de grens over laat. Papers Please heeft 20 verschillende eindes op basis van de keuzes die jij maakt en dus kun je het spel heel veel keren spelen voordat het gaat vervelen.

  Papers, Please is verkrijgbaar voor PC, Mac, iOs en Playstation Vita.

  Subset Games

  4. FTL: Faster Than Light

  FTL stond bijna in de top drie van de beste games voor op reis. Het is namelijk een heel erg goed spel, met één nadeel. Het is nogal stressvol en daardoor niet geschikt voor iedereen die ontspannen op zijn werk of vakantie wil aankomen. In FTL bestuur je namelijk een klein schip waarbij het jouw taak is om belangrijke informatie naar de geallieerde troepen te brengen terwijl je wordt achtervolgd door de vijand. Daarbij moet je met je schip van sector naar sector springen.

  Wat er in iedere sector op je staat te wachten weet je alleen niet. Het kunnen vrienden zijn, maar ook vijanden, waartegen je moet vechten. En die gevechten zijn de stressfactor.

  Het zijn real time gevechten waarbij je de wapens van het schip kunt gebruiken om onderdelen van het vijandelijke schip te beschadigen. Ondertussen moet je de bemanning naar de juiste onderdelen van jouw schip verplaatsen om beschadigde onderdelen te repareren en andere onderdelen een kleine boost te geven. Gelukkig kun je altijd het spel pauzeren en rustig je keuzes maken. Dat maakt FTL één van de beste games voor op reis.

  FTL is verkrijgbaar voor PC, Mac, en iOS. Lees hier onze review van FTL.

  Mega Crit Games

  3. Slay the Spire

  De eerste game in de top 3 van beste games voor op reis is Slay the Spire. Een combinatie van een roguelike en een deck building game. Aan het begin van Slay the Spire kies je een personage met een specifieke hoeveelheid levenspunten en een specifieke hoeveelheid geld. Daarna is het tijd om de spire te gaan beklimmen. Dit is de toren waarin het spel zich afspeelt, jouw doel is de top bereiken.

  Dit doe je in een serie van gevechten en dat doe je met kaarten. Aan het begin van iedere beurt tijdens een gevecht krijg je een aantal kaarten en drie energiepunten. Een aanvalskaart kost bijvoorbeeld een energiepunt, een buf kaart 0 energiepunten en een hele sterke aanvalskaart kan 2 punten kosten.

  Als jij je beurt beëindigt verdwijnen alle kaarten die je niet hebt gespeeld en dus begin je altijd je beurt met een verse set kaarten. Tijdens het spelen verzamel je relieken en kaarten, die je ook in toekomstige speelsessies kunnen helpen.
  Slay the Spire is ideaal voor onderweg, omdat het een actie spel is zonder de actie.

  Slay the Spire is verkrijgbaar voor PC, Mac en op de Nintendo Switch

  Inkle Ltd

  2. 80 Days

  Zoals de naam al suggereert is de nummer twee op de lijst van beste games voor op reis gebaseerd op het beroemde boek van Jules Verne: De reis om de wereld in 80 dagen. Dat is ook wat je in dit interactieve avontuur moet doen. Je hebt tachtig dagen om de wereld rond te reizen.

  De keuzes die je onderweg maakt, bepalen de voortgang van je reis en daarmee is iedere reis anders. Ga je bijvoorbeeld via het Midden-Oosten of pak je de Transsiberië Express naar China. 80 Days is een spel dat je bijna eindeloos kunt spelen en is daarmee één van de beste games voor op reis.

  80 Days is verkrijgbaar voor PC, Mac, iOS en Android.

  Subset Games

  1. Into The Breach

  Into The Breach is volgens veel critici een van de beste games van vorig jaar en een van de beste strategy games van de laatste vijf jaar. Het is ook een spel dat uitermate geschikt is om onder weg te spelen en nummer 1 in de lijst van beste games voor onderweg. Het is namelijk een turn-based-strategy game waarbij je drie gigantische robots met piloot erin bestuurt.

  Wat Into The Breach zo bijzonder maakt is dat je tijdens jouw beurt de acties van de vijand al kunt zien. Je weet dus wat ze gaan doen, jouw taak is om te voorkomen dat ze met die acties jouw units of gebouwen raken. Dit kun je doen door ze te beschieten, ze uit de weg te duwen of naar je toe te trekken.

  Iedere missie heeft een vast aantal beurten. Het enige wat je hoeft te doen om te winnen is te overleven. Zodra het aantal resterende beurten op 0 staat zullen de aliens zich terugtrekken en heb je gewonnen. Lukt het toch niet om te winnen, dan mag je een van de nog levende piloten selecteren om terug de tijd in te sturen. Zijn ervaring en skills kunnen je dan helpen in je volgende speelsessie.

  Door deze combinatie van roguelike, turn-based-strategy en korte missies is Into The Breach het ideale spel voor onderweg. Je kunt het afsluiten wanneer je wil en oppakken als je thuis bent of op de volgende reis.

  Into The Breach is verkrijgbaar voor PC, Mac en Nintendo Switch

  Papers, Please

  Verkijgbaar vanaf 8 august 2013

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.