10 opvouwbare telefoons in 2019 om naar uit te kijken - een voorproefje van de toekomst

Article
zaterdag, 16 maart 2019 om 14:00
De technologie verandert razendsnel. Om de zoveel tijd komen er wel weer nieuwe snufjes die je het leven nog gemakkelijker maken. We zijn nog niet bij het tijdperk van vliegende auto's, maar wel het begin van een ander tijdperk: de opvouwbare telefoon. Benieuwd naar welke tien opvouwbare telefoons wij het meest uit kijken in 2019? Je leest het hieronder!

10. ZTE foldable smartphone

We beginnen de lijst van 10 opvouwbare telefoons in 2019 met de ZTE telefoon. Dit bedrijf heeft een zware tijd achter de rug, want de Axon M die in 2017 uit kwam was geen groot succes. Jeff Yee, marketing VP, bleef positief. Hij zei in een interview dat klanten “iets dat echt buigbaar is” zullen krijgen, dus misschien zal de nieuwe ZTE telefoon meer in de smaak vallen.
Inmiddels heeft ZTE patenten aangevraagd voor een telefoon met een wrap-around display. Hoe de telefoon eruit gaat zien is bekendgemaakt door middel van tekeningen. Als de telefoon ingeklapt is ziet het eruit als een standaard, normale smartphone die iets dikker is dan gebruikelijk. Er is een display te zien met de speaker en twee sensors of frontcamera’s. Aan de achterkant zit een vingerafdrukscanner met een dual-camera en de LED-flitser.
Zodra je de telefoon opent verandert het toestel in een soort tablet. De binnenzijde is een flexibel display. De illustraties van het toestel hebben wel wat weg van Samsung’s Galaxy F. De prijs, omvang en ontwikkelingsvoortgang is alleen nog niet bekend. Een exacte releasedatum hebben we dus nog niet, maar de ZTE telefoon zou ergens in 2019 uit kunnen komen.

9. LG telefoon

Het is alweer een poosje geleden sinds LG bekend maakte dat zij bezig is met de productie van een opvouwbare telefoon. Het bedrijf vroeg eerder al patent aan. Het plan was dat LG een vouwbare telefoon uit zou gaan brengen als er genoeg vraag naar was. Wanneer de telefoon precies uit zal komen en hoe duur het toestel zal gaan worden is momenteel nog onbekend.
Een kleine update is dat Brian Kwon, de manager van LG, tijdens een persconferentie in Seoul heeft bevestigd dat er plannen zijn voor de opvouwbare telefoon, maar dat het bedrijf voor nu heeft besloten om de smartphones nog niet te produceren. De reden hiervoor is dat LG het nog te vroeg vindt om een opvouwbare telefoon op de markt te brengen. Het bedrijf houdt zich meer bezig met zijn marktpositie.
Tijdens MWC 2019 heeft LG de 5G-telefoon V50 ThinQ 5G en de G8 ThinQ aangekondigd. De V50 ThinQ 5G telefoon geeft je de mogelijkheid om een tweede scherm toe te voegen aan de smartphone. Het 6,2 inch oled-scherm zit in een hoes om de telefoon heen. De schermen zijn apart te gebruiken, waardoor je op het ene scherm kunt gamen en bijvoorbeeld een video kunt kijken op het andere scherm.

8. Energizer Power Max 8100S

De volgende op ons lijstje met opvouwbare telefoons in 2019 is de Energizer Power Max 8100S. Deze telefoon staat erom bekend een minder mooi design te hebben vergeleken met andere opvouwbare modellen. Zo kreeg het bedrijf meerdere opmerkingen dat veel mensen het scharnier niet zo mooi vonden. Toch maakt dat de specificaties niet minder interessant.
De Energizer Power Max 8100S beschikt over een grote batterij van 10.000 mAh en een extra scherm. Ook heeft het toestel een Snapdragon 855 processor en 48Mp camera. Verder is er een 12Mp-lens en 24Mp-lens. De telefoon heeft 8BG RAM en een totale opslagcapaciteit van 256GB. Natuurlijk mogen we ook niet vergeten te zeggen dat de Energizer Power Max 8100S gebruik maakt van een scherm met een Full-HD-resolutie.
Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de Energizer Power Max 8100S op de markt zal worden gebracht of hoe duur het toestel gaat worden.

7. TCL DragonHinge

Tijdens MWC 2019 toonden zowel TCL als zusterbedrijf CSOT prototypes van nieuwe opvouwbare telefoons met behulp van gepatenteerde DragonHinge-technologie. De telefoons zijn compacte versies van opvouwbare producten die minder flitsend zijn dan die van Huawei of Samsung.
TCL is het moederbedrijf van verschillende merken. Voorbeelden hiervan zijn merken als Alcatel en Blackberry. Momenteel heeft TCL verschillende prototypes. De DragonHinge moet ervoor zorgen dat het scherm gebogen kan worden. Het doel van deze telefoon is dat je hem natuurlijk kunt opvouwen, maar dat het toestel ook betaalbaar is vergeleken met andere smartphones.
148184

6. Motorola

Ook de Motorola opvouwbare telefoon is dit jaar te verwachten. Dan Dery, VP Global Product bij Motorola, bevestigde tijdens een interview met Engadget dat het bedrijf al een tijdje bezig is met het maken van de telefoon. Verder vertelde hij dat de nieuwe opvouwbare telefoon rond dezelfde tijd op de markt gebracht zal worden als de toestellen van concurrenten. We kunnen dus verwachten dat Motorola opvouwbare telefoon ergens in 2019 uit zal komen.
Het is op dit moment van schrijven nog niet bekend wat het design van de smartphone zal zijn, hoeveel het product gaat kosten of wat de exacte datum van uitgave is. Volgens Dery zijn er verschillende modellen bekeken, dus het is maar de vraag of de ontwerp van de telefoon zal lijken op eerdere schetsen uit het patent.

5. Xiaomi

We zijn inmiddels bij de top vijf aangekomen van opvouwbare telefoons die in 2019 zullen verschijnen. Op nummer vijf staat de opvouwbare telefoon van Xiaomi, die op dit moment alleen nog maar als prototype te zien is. Lin Bin, manager van Xiaomi, plaatste eerder een video van het toestel op een Chinees sociaal netwerk genaamd Weibo.
Wat we tot nu toe van de telefoon gezien hebben, is dat je het toestel niet één, maar wel twee keer kunt opvouwen. Zowel de boven- als onderkant kunnen opgevouwen worden, waardoor de telefoon klein en compact wordt. Dit maakt Xiaomi het eerste bedrijf ooit dat een telefoon die twee keer opgevouwen kan worden heeft aangekondigd. De Xiaomi telefoon zal gebruik maken van MIUI software.

4. Royole FlexPai

Op nummer vier van ons lijstje met opvouwbare telefoons in 2019 staat de Royole FlexPai, de eerste opvouwbare telefoon tot nu toe. De FlexPai heeft een 7.8-inch AMOLED scherm met een resolutie van 1920 x 1440. De telefoon zal 7.5 x 5.3 x 0.3 inches groot zijn. Het toestel maakt gebruik van Snapdragon 855 en heeft twee camera’s met een vermogen van 16 en 20 megapixels. Verder wordt de FlexPai geleverd met 8 GB RAM en 128 GB opslag.
Het is makkelijk om de Royole FlexPai in- en uit te klappen en de telefoon voelt licht in de hand. De Royole FlexPai kost 1318 dollar en is al te bestellen bij Royole. De levering is alleen wel wat aan de lange kant, het kan namelijk tot acht weken duren voordat bestellingen verzonden worden.
148189 1

3. Oppo

Ook Oppo staat op ons lijstje met opvouwbare telefoons die in 2019 uit zullen komen. Vorig jaar vroeg het Chinese bedrijf Oppo nog patent aan voor een opvouwbare telefoon. De smartphone heeft één groot flexibel display die volledig te gebruiken is zodra de telefoon opengevouwen is. Zodra je de telefoon dicht vouwt, vind je het display aan de buitenkant van het toestel. Er zijn vier ontwerpen, dus de camerapositie is afhankelijk van welk ontwerp het zal worden. Het design van de Oppo opvouwbare telefoon heeft wel iets weg van de Huawei Mate X.
Veel mensen hoopten op meer informatie over de smartphone tijdens MWC 2019, maar helaas werden zij teleurgesteld. Oppo liet tijdens dit evenement geen opvouwbare telefoons zien, kwam wel met haar interpretatie van 5G-technologie en een 10X ‘lossless’ om optische zoom mogelijk te maken.

2. Huawei Mate X

Ook Huawei kwam tijdens MWC 2019 met een sterke line-up aan producten. De nieuwe opvouwbare telefoon van Huawei, de Huawei Mate X, zal gebruik maken van 5G. Het toestel heeft een 4500mAh accu. Zodra je de telefoon uitvouwt, heeft de Mate X een scherm van 8 inch met een resolutie van 2470 bij 2200 pixels. Het prijskaartje liegt er dan ook niet om, want vanaf midden 2019 zal de Huawei Mate X te koop zijn voor 2299 euro.
Verder kondigde het bedrijf de MateBook X Pro aan met een 13,9 inch 3K FullView beeldscherm en touchscreen. Ook de MateBook 13 en 14 werden aangekondigd en beiden kunne gebruikt worden door sumiltane aanrakingen. De producten worden aangestuurd met een 8e generatie Intel Core en een NVIDIA GeForce MX250 grafische kaart.
148191

1. Samsung Galaxy Fold

De absolute topper bovenaan onze lijst met opvouwbare telefoons in 2019 is de Samsung Galaxy Fold. De binnenkant van het toestel heeft een Infinity Flex Display van 7,3 inch, terwijl de buitenkant een scherm van 4,6 heeft voor smartphone taken. De Samsung Galaxy Fold heeft een AP-chipset met 12 GB RAM en een dubbel batterijsysteem. Het is met de Wireless PowerShare mogelijk om twee telefoons tegelijkertijd op te laden.
De vingerafdrukscanner bevindt zich aan de kant waar je duim rust en ontgrendelt hierdoor makkelijk. De componenten en twee batterijen zijn gelijk verdeeld. Hierdoor ligt de Galaxy Fold stabiel in je hand. Het toestel is in meerdere kleuren verkrijgbaar, namelijk Space Silver, Cosmos Black, Martian Green en Astro Blue.
Op dit moment is er nog geen officiële prijs bekend, maar de verwachting is dat de telefoon rond de 2000 euro moet gaan kosten. De Samsung Galaxy Fold komt op 3 mei uit in Europa.

De opvouwbare telefoons van 2019 op een rij

Hier zag je een paar voorproefjes van de opvouwbare telefoons die je in 2019 kunt verwachten. Welke toestellen hebben jouw voorkeur? Laat het weten in de reacties!
Veel van deze toestellen werden aangekondigd tijdens MWC 2019. Wij hebben alle MWC 2019 hoogtepunten voor je op een rij gezet. Ook andere toffe smartphones, zoals de nieuwe Xperia 10 en 10 Plus van Sony werden tijdens het evenement aangekondigd.