Nintendo Switch VR games - Titels die wij in Virtual Reality willen spelen met Labo

  Nintendo brengt Virtual Reality naar de Nintendo Switch. Met het nieuwe Labo-pakket kun je een kartonnen bril vastmaken aan de console, waarmee je met verschillende constructies games kan spelen. Welke games willen wij met Labo-VR op de Nintendo Switch spelen? Je leest het hier.

  10. Fortnite Battle Royale

  We starten onze lijst Nintendo Switch VR games met Fortnite. Deze game heeft vooral het hart van veel kinderen gestolen. De battle royale-game combineert een prachtige cartoon omgeving met een vrije open wereld, waar je zelf constructies kunt bouwen. Alleen of in teams ga je de strijd aan op een steeds kleiner wordende map.

  Fortnite is al te spelen op de Nintendo Switch. Aangezien het bedrijf zich vooral richt op kinderen met de verschillende Labo-pakketten zou het geweldig zijn voor de 14-jarige hardcore Fortnite-gamer om compleet in de wereld van de game te zitten. Geen idee of dit de sociale vaardigheden van de kids nog meer beïnvloedt, maar nu zitten ze toch al urenlang te bouwen en schieten. Fortnite staat op nummer 10 in onze lijst met Nintendo Switch VR games.

  9. Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee

  Doordat je met de Joy-Cons van de Nintendo Switch Pokémon kunt vangen voelen we ons al een waardige trainer. Je gooit nog net niet de controller door de kamer in de hoop dat je een Pikachu vangt, terwijl het enige wat je hieruit krijgt een chagrijnige moeder is.

  Het is waarschijnlijk één van de werelden waar we het liefst in willen wonen. Wie droomt er nou niet van om een schattige Eevee als partner te hebben. Jammer genoeg zal dit een droom blijven, maar als we hier dichtbij willen komen zou het extreem fijn zijn als we met de Labo VR-bril door de wereld van Pokémon kunnen lopen.

  8. Mario Tennis Aces

  Voor iedereen die het sportieve vermogen van een aangebrande aardappel heeft is er Mario Tennis Aces. Vergezel verschillende Nintendo-karakters in epische tenniswedstrijden, als je krachtige schoten lost waar Rafael Nadal alleen maar van droomt.

  Als je jezelf niet compleet als een corgi met overgewicht wilt voelen willen wij Mario Tennis Aces in Virtual Reality op de Nintendo Switch. Zo krijg je in ieder geval het gevoel dat je écht zelf een tenniswedstrijd aan het spelen bent. Mario Tennis is één van de games die wij in VR willen zien op de Nintendo Switch.

  7. Xenoblade Chronicles

  De prachtige RPG Xenoblade Chronicles is goed voor meer dan 100 uur aan gameplay. Het diepgaande verhaal en toffe vechtsysteem dragen bij aan een geweldige game. Het lopen door een wijde wereld gevuld met monsters die je kan vermoorden is de natte droom van menig RPG-fan.

  Laten we deze natte droom nog iets aantrekkelijker maken door de game in Virtual Reality te spelen. De Nintendo Labo VR-bril zal dan toch wel écht een hoofdband moeten krijgen, aangezien we niet honderd uur met één hand kunnen spelen.

  6. Super Mario Odyssey

  Super Mario Odyssey is misschien wel één van de beste games op de Nintendo Switch tot nu toe. Samen met Cappy, de behulpzame pet van Mario gaat het stel op bezoek in verschillende rijken, waar zij manen verzamelen en Peach proberen te redden uit de klauwen van Bowser.

  De prachtige 3D-werelden van Super Mario Odyssey zijn vaak nog kleurrijker dan een eenhoornscheet en hierin zouden wij maar al te graag zelf rondlopen. De Mario-games zijn natuurlijk bedoeld om vanaf het bovenaanzicht te spelen, maar laten we deze keer een uitzondering maken.

  5. Super Mario Party

  Op nummer vijf van Nintendo Switch VR-games staat Mario Party. De minigames in Mario Party zorgen voor uren aan plezier en soms ook irritatie als je tegenstander net iets sneller over de finish gaat met zijn driewieler. Met drie andere spelers strijd je tegen elkaar om zoveel mogelijk sterren te verdienen. We zullen niet zeggen dat de gehele game speelbaar moet worden in Virtual Reality, maar sommige aspecten zouden wel leuk zijn in VR.

  Zo zou je in first-person die driewielerrace kunnen doen waarin je net tweede in bent geworden, of sla een balletje met je honkbalknuppel en doe net alsof je een Pro League Baseball speler bent.

  4. Splatoon 2

  Besmeur het speelveld met verschillende kleuren verf en schakel de vijanden uit door deze te bedelven onder de verf. In Splatoon 2 speel je met twee teams die allebei zoveel mogelijk van de map moeten bedekken met hun eigen kleur verf. De groep die de meeste verf verspreidt, wint uiteindelijk het duel.

  Als je verf op de grond hebt geschoten kun je hier ook doorheen zwemmen voor een korte periode om zo schade te ontlopen. Deze shooter zou perfect samen kunnen gaan met de bestaande Labo-pistolen. Als je hier dan ook nog de VR-bril aan toevoegt voel je zelf gelijk een soldaat (Die dan met onschuldige verf schiet en niet met echte kogels).

  3. The Legend of Zelda Breath of the Wild

  Het meesterwerk van Nintendo mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Zelda Breath of the Wild is een fantastisch verhaal, waar je vrij kunt rondlopen door de prachtige wereld van Hyrule. De spelwereld verkennen en het oplossen van puzzels staan hoog in het vaandel bij Zelda.

  In de game kijk je vanaf een afstand neer op Link, die hyrule ontdekt. Waarom zouden we niet een keer door de ogen van hem mogen kijken. Versla monsters, los puzzels op, hak bomen om, allemaal in Virtual Reality. Mocht deze game goed worden uitgevoerd in VR zou dit echt geweldig zijn.

  2. Resident Evil

  Op de tweede plaats van Nintendo Switch VR-games staat Resident Evil. Deze titel zorgt al vaak voor een zwak hart of demonische dromen met zijn afgrijselijke monsters, maar als we echt een enge uitdaging willen is het natuurlijk wel het beste om dit in Virtual Reality te doen, aangezien we dan compleet onze broek vol schrikken.

  Stel je voor, je loopt door een hal en ziet door een rooster op het plafond bloed naar beneden druipen. In VR druipt het bloed gewoon op je hoofd en op dit moment springt er een ook nog is een afgrijselijk monster uit de luchtpijpen. Aangezien Nintendo Labo vooral voor kinderen bedoeld is, zal je wel moeten uitkijken dat je niet per ongeluk deze game opstart.

  1. Mario Kart 8 Deluxe

  Op nummer één van Nintendo Switch VR-games staat Mario Kart 8 Deluxe. Vele vriendschappen gaan naar de knoppen tijdens het spelen van Mario Kart. Rainbow Road zorgt namelijk keer op keer voor gesprongen aderen in het voorhoofd van menig racer, of een blauw schild wat net voor de finish je compleet vernietigt. Mario Kart is goed voor veel uren aan race-plezier, om hier nog een extra dimensie aan mee te geven zou het geweldig zijn om zelf in je kart te kruipen.

  Zie bananen recht op je afkomen als je net door de bocht aan het driften bent, of gooi in first-person een rood schild naar degene voor je. Mario Kart 8 is een geweldig spel, maar zou nog leuker zijn als we in de huid van onze racer zouden kunnen kruipen.

  Nintendo Switch games voor de Labo VR-bril

  Het Labo VR-pakket zal in april op de markt verschijnen. Een Europese prijs is nog niet bekend. Er zullen twee pakketten beschikbaar zijn, waar het grootste pakket alle constructies zal bevatten. Het goedkoopste bundel zal alleen de VR-bril en een pistool bevatten. Ook zijn alle kartonnen constructies apart verkrijgbaar.

  Fortnite Battle Royale

  Verkijgbaar vanaf 26 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.