De beste games om te spelen in de zomervakantie

Article
maandag, 06 juni 2022 om 15:00
pexels mali maeder 756439f1653999304
Gamen is een tijdrovende hobby. Of je dit nu buiten in de zon op je Switch of SteamDeck doet, of toch binnen achter de PS4/PS5, PC of Xbox. Maar er is goed nieuws, want voor veel mensen komt de zomervakantie eraan! In deze lijst raden wij je zonnige zomerse games aan die je misschien gemist hebt of waar je geen tijd voor had.

Elden Ring

FromSoftware kwam dit jaar met een gigantische hit. Elden Ring deed het namelijk goed bij nieuwkomers voor het genre, maar de game deed het ook fenomenaal bij de oude Souls veteranen. De game is ontiegelijk groot en heeft meer dan genoeg activiteiten om te doen. Het grootse deel van wat je in de game moet doen is verkennen, iets wat natuurlijk een leuke zomerse activiteit is. Zo kun je in Elden Ring een weg banen door de vele moerassen, steden, kastelen en door de koude winterse bergen.
Daarnaast is de game prachtig om te zien, met een reusachtige gouden boom in het midden van de map, die geweldig is om te zien. Het spel geeft je een verkennersgevoel, als je tenminste niet constant naar het You Died scherm hoeft te staren.
De game is niet alleen tijdrovend omdat er zoveel te doen is, maar ook omdat het een zeer lastig spel is. Je zult vooral in de zomer het zweet van je voorhoofd voelen druipen als je voor de zoveelste keer oog in oog met dezelfde baas staat.
Een belangrijk aspect van de game is je uitrusting. Sommige bazen zullen meer schade veroorzaken door wapens, waarbij je veel moeite moet doen om ze te bemachtigen. Je moet je ogen dus goed open houden voor geheime paden en extra loot! Ook is het een goed idee om je runes (XP punten en geld) uit te geven wanneer je maar kunt. Als je dit niet doet en ze verliest, kan het zomaar eens zijn dat de SteamDeck een nieuwe drijffunctie nodig gaat hebben.
elden ring bug armas legendariasf1652348921

Horizon: Forbidden West

Horizon blijft natuurlijk een stukje Nederlandse trots. Helaas heeft nog niet iedereen tijd gehad om de game te spelen. Forbidden West kwam namelijk tegelijk uit met Elden Ring waardoor de game bij velen op de backlog is gekomen. Deze zomervakantie is dus het perfecte moment om weer in de huid van Aloy te kruipen. Of als je zelfs Horizon: Zero Dawn nog niet hebt gespeeld is het een perfect moment om daaraan te beginnen.
Deze Nederlandse top titel is net als het eerste deel weer een third-person RPG, die je mee sleurt in een prachtige wereld met een futuristisch apocalyptisch verhaal. Aloy neemt het in deze game namelijk op tegen een nieuw gevaar en probeert de Blight te stoppen. De game gaat een half jaar later na de eerste game door, Forbidden West wikkelt er dan ook geen doeken om heen en sleept je meteen mee de wereld in.
De verschillende stammen die je kan bezoeken en kan helpen maken de game een zeer luchtige en leuke bezigheid. Naast dat je vele missies kan doen is het voortbewegen door het land ook een stuk leuker geworden, Aloy heeft namelijk wat nieuwe trucjes geleerd. Aloy beschikt nu over de pullcaster wat als het ware gewoon een grappling hook is. Daarnaast heeft ze net als Link nu een glider waarmee je makkelijk over grote gedeeltes land kan vliegen en je reis tijd kan verkorten.
De locatie waar de game zich afspeelt is oogverblindend. De wereld is in de game namelijk weer terug genomen door de natuur met een combinatie van machines. Dit geeft een plaatje dat je in geen andere game zal kunnen vinden. Omdat de game ook op de PS5 te spelen is, is 4K ook beschikbaar en zodra je dat hebt aangezet kan je die zomerse zon buiten wel vergeten, die hoef je toch een uurtje of 80 niet meer te zien.
horizon forbidden westf1644834324

Sunset Overdrive

Deze zonnige zomertitel is inmiddels alweer een paar jaar uit. Destijds kwam Sunset Overdrive uit als Xbox exclusive. Insomniac heeft daar helaas veel potentiële spelers mee laten liggen. Maar niet getreurd, de game staat nu ook op Game Pass. Sunset Overdrive is nu dus op PC en Xbox gratis te spelen als je Game Pass hebt. Insomniac, die iets recenter de Spider-Man games heeft gemaakt voor Sony, heeft in deze game al wel aardig bewezen dat ze weet wat ze doet als het aankomt op bewegen in games.
In Sunset Overdrive "grind" je er namelijk op los, bijna alle railings, hoeken van gebouwen en zelfs het water is klaar om over heen te glijden. Verder kan je op van alles en nog wat trampolinesprongen maken om je combo gaande te houden en de OD te vermorzelen.

De OD zijn in deze game je vijand. Deze wezens lijken het meest op wat we zombies zouden noemen. Door je combo hoog te houden kan je allerlei gave krachten vrij spelen en jezelf dus een extra boost geven om door de hordes te knallen. Je hebt in Sunset Overdrive een breed scala aan wapens tot je beschikken. Zo heb je namelijk de teddybear launcher die ontploffende teddy beertjes schiet, of wat dacht je van de AK-FOFF waarmee je zo door honderden kogels heen bent terwijl je nog steeds over een elektriciteitslijn grindt.
Ook kan je in Sunset Overdrive ervoor zorgen dat je er leuk uitziet door veel kostuums vrij te spelen, of te kopen met in game verdienbare credits. Je kan er dus zomers bij lopen of je dik bepakken voor extra bescherming tegen de OD.
sunset overdrivef1654008098

Kirby and the Forgotten Land

Onze vrolijke roze bal is dit jaar weer terug, rozer dan ooit. Deze titel verscheen op 25 maart van 2022, dit was natuurlijk een drukke periode in de gaming wereld en veel gamers zullen Kirby dus even aan de kant hebben gezet. Toch is dit een titel om jezelf deze zomer door heen te rollen.
Pak de switch er maar weer bij, en ga lekker buiten in de zon liggen. Begin met het opslokken van alles waar Kirby zijn mond maar omheen kan krijgen. Kirby heeft zijn krachten namelijk niet verloren. Onze lieve roze bal is dan nu ook voor het eerst in 3D te bewonderen in zijn eigen game. In deze game ga je er op uit om een vreemde planeet te redden en je vrienden de Waddle Dee's te helpen. Je kan deze wereld alleen trotseren of samen met een vriend/vriendin op pad, want de game is te spelen in co-op.
The Forgotten Land is kleurrijk en fleurig genoeg om jezelf er uren op los te laten deze zomervakantie. Met 5 werelden beschikbaar voor exploratie en dominantie is er genoeg te doen terwijl je in de zon bij ligt te bruinen, of tot je uiteindelijk net zo roze bent als Kirby zelf. Vergeet jezelf dus niet in te smeren met factor 50.
kirby and the forgotten landf1632478275

Minecraft

Dit is de laatste titel op de lijst, maar zeker niet de minste. Minecraft is die titel die je eigenlijk altijd wel kan spelen, maar velen spelen de game tijdens de zomerse avond uurtjes. Dit is een geweldige plek om je creativiteit er op los te laten of om toch nog even die laatste mijnschacht uitgebreid te gaan ontdekken.
Tja, veel over Minecraft valt er niet te zeggen. De game heeft alles voor iedereen, zolang je maar van blokken houdt. Het verhaal van Minecraft is niks speciaals en dat is ook niet nodig. Dat heeft de game sinds haar launch bewezen. Minecraft is al sinds 2011 een huishoudnaam in de gaming wereld en dat zal ook nog wel een tijdje zo blijven. Ga er deze zomer dus nog eens op uit om die nieuwe update, die je misschien nog niet gespeeld hebt, helemaal te ontdekken.
Nieuwe blokken en nieuwe landschappen worden constant toegevoegd. Zo komen er binnenkort een nieuwe biomes in de wild update.
In de wild update verwachten we minimaal twee nieuwe biomes, namelijk de Deep Dark en de Mangrove Swamp, er valt dus weer genoeg te ontdekken. Als ontdekken niet helemaal je ding is kan je natuurlijk ook je agressie kwijt op vele PVP multiplayer servers. En als is zelfs dat niet helemaal voor jou zijn er natuurlijk ook nog genoeg minigames om eens te proberen, alleen of met vrienden!
minecraftf1614349457
Er is één ding is zeker, je hoeft je deze zomervakantie absoluut niet te vervelen, want er is genoeg te doen! Zowel binnen als buiten in de zon kan je jezelf zeker vermaken met deze toffe games.

Populair Nieuws