De beste films en series op 4K blu-ray!

Article
vrijdag, 09 oktober 2020 om 16:15
game of thrones ned starkf1602247624
Met de kwaliteit en grootte van televisies en de bijbehorende 4K blu-ray films en series wordt een bezoekje aan de bioscoop bijna overbodig. Ideaal in deze tijd waarin we zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Geniet dus thuis van de mooiste beelden met deze geweldige films en series op 4K blu-ray!

Game of Thrones

Hoewel het laatste seizoen voor veel fans een teleurstelling was, valt het moeilijk te ontkennen dat Game of Thrones één van de beste series ooit gemaakt is. De invloed die de show heeft gehad op de het gebied van series is bovendien ongekend. Sinds het succes van Game of Thrones zijn zenders, streamingdiensten en studio’s vol aan het inzetten op nieuwe series, maar tot nu toe blijkt Game of Thrones de ongekroonde koning.
In de serie maken we kennis met verschillende families op het continent Westeros. Als jaren is het relatief rustig in de middeleeuwse wereld, maar recent is de Hand van de Koning overleden. Daarop besluit Koning Robert Baratheon (Mark Addy) het advies te zoeken van zijn beste vriend Eddard ‘Ned’ Stark (Sean Bean). Het bezoek aan de familie Stark lijkt onschuldig, maar zal de geschiedenis van Westeros voor altijd veranderen.
the dark knight jokerf1639745047

The Batman Collection

Er zijn een aantal regisseurs vandaag de dag in leven die veel respect genieten. Denk daarbij aan Alfonso Cuarón, Martin Scorsese, Bong Joon-ho en natuurlijk Christopher Nolan. De Brits-Amerikaanse regisseur vult zo’n beetje eigenhandig momenteel de bioscoopzalen met zijn nieuwste film, Tenet.
Voordat Nolan alleen aan de slag ging met baanbrekende films als Inception en Interstellar, heeft hij de Batman franchise uit het slop getrokken met zijn trilogie. Waar voorgaande Batman films in kwaliteit variëren van dramatisch tot vrij sterk voor een superheldenfilm, heeft Nolan de franchise naar een hoger niveau getild. Met name The Dark Knight was een enorme kaskraker, helaas mede door het overlijden van Heath Ledger. Ondanks de tragedie is het succes van Nolan’s Batman films meer dan verdiend en om hoe beter om er weer van te genieten door middel van 4K blu-rays?
mad max fury roadf1602248059

Mad Max: Fury Road

De naam Mad Max is een begrip in de wereld van pop culture, maar tot een paar jaar geleden leek het erop dat we nooit meer een nieuwe film in de franchise zouden zien. Na Mad Max: Thunderdome, duidelijk de minste film in de serie, leek er geen animo meer te zijn voor een vervolg.
Daar kwam in 2015 plotseling verandering in met de komst van Mad Max: Fury Road. Mel Gibson was ingeruild voor Tom Hardy, maar dat maakte niet veel uit. Hardy is namelijk een sterke vervanger en Max Rockatansky is bovendien meer de passagier voor de kijker. Ondertussen stelen Charlize Theron als Furiosa en de adembenemende actie de show. Fury Road liet weer zien hoe je een actiefilm maakt, door middel van wat special effects en bergen aan spectaculaire practical effects. Met de kleuren die van het scherm exploderen moet je deze film echt zien op een 4K blu-ray. Je netvlies verdient niks minder dan dat.
seven worlds one planetf1589549677

Seven Worlds, One Planet

Er zijn maar weinig documentairemakers die zo lang relevant blijven als Sir David Attenborough. Ondanks dat de Brit al de 90 is gepasseerd blijft hij natuurdocumentaires maken in samenwerking met de BBC en wat ons betreft mag hij dat blijven doen.
In Seven Worlds, One Planet worden we in zeven afleveringen meegenomen in een spectaculaire reis over onze eigen aardbol. In elke aflevering wordt één van onze zeven contitenten behandeld, met haar eigen ecosystemen en prachtige flora en fauna. Elke seconde in Seven Worlds, One Planet wordt meesterlijk in beeld gebracht en narrated door de rustgevende stem van Attenborough. Dankzij de 4K blu-ray versie lijkt het bijna alsof je de natuur kan aanraken door het scherm heen.
blade runner 2049 screenf1590146973

Blade Runner 2049

Hoe maak je een vervolg op een klassieker dat volgens velen helemaal geen vervolg nodig heeft? Meerdere regisseurs en producten zijn stukgelopen op die vraag, totdat het project van Blade Runner 2049 bij Denis Villeneuve terecht kwam. Het resultaat was opnieuw een meesterwerk van zijn hand, die helaas niet de bezoekersaantallen naar de bioscoop heeft getrokken als waardig was geweest.
Voor de mensen die de film nog niet in haar volle glorie hebben gezien, of de fans die het meesterwerk nog een keer willen beleven, is er gelukkig de 4K blu-ray van Blade Runner 2049. De prachtige beelden en de briljante cinematografie komen daardoor helemaal tot hun recht, terwijl je de replicant en Blade Runner K (Ryan Gosling) volgt in zijn speurtocht om een mysterieuze zaak op te lossen. Hij komt namelijk bewijs tegen van een keizersnede bij een vrouwelijke replicant. Opvallend, want het is onmogelijk voor de androïden om zwanger te raken...
harry potterf1641210769

Harry Potter Complete Film Collection

Harry Potter, wie kent hem niet? De tovenaarsjongen die een aanslag door Voldemort wist te overleven houdt al kinderen en volwassen in de greep sinds de boeken van J.K. Rowling en tussen 2001 en 2011 zijn daar ook nog eens de films bij gekomen.
Hoewel de magische films niet meer draaien in de bioscoop, zijn de 4K blu-ray uitgaven de beste manier om de serie nog een keer te bekijken of om een nieuwe generatie ermee in aanraking te laten komen. De achtdelige filmreeks is bovendien de perfecte manier om je voor te bereiden op de Fantastic Beasts-serie, waarvan momenteel de derde film in ontwikkeling is.