Update - Tenet slaat Verenigde Staten over bij wereldwijde release

  Uitgever Warner Bros heeft de releasedatum van Tenet wederom uitgesteld. Waar de film oorspronkelijk uit zou komen op 17 juli, werd de film verlaat naar 30 juli. Ook deze datum wordt nu geschrapt voor datum nog later in het jaar.

  Warner Bros. Pictures

  De releasedatum van Tenet is opnieuw verplaatst, dit keer naar woensdag 12 augustus. Het betreft hier de releasedatum van de film in de Verenigde Staten, maar het verleden leert dat de releasedatum ook in andere landen zal verschuiven. Dit was ook het geval toen de releasedatum van Tenet naar 30 juli verschoof.

  De keuze om de film opnieuw uit te stellen heeft te maken met de nieuwe piek van COVID-19 besmettingen in de Verenigde Staten. Hierdoor werd in New York besloten dat de bioscopen nog lang niet mogen heropenen. Ook in Los Angeles heeft de gemeente nog geen goedkeuring gegeven voor de heropening van bioscopen.

  Bij Pathe staat de film op het moment van schrijven nog voor 30 juli. Verwacht wordt dat deze ook opgeschoven zal worden naar de tweede week van augustus. Mogelijk zit er nog speling in de precieze dag waarop de film uitkomt doordat films in Nederland doorgaans op donderdag in de bioscoop verschijnen.

  Bioscopen bereiden zich voor op Tenet

  Duidelijk is wel dat Tenet de grote bioscoophit van de zomer moet gaan worden. Vrijwel iedere grote film is door het coronavirus uitgesteld tot na de zomer. Tenet is de uitzondering, wat na verluidt door Christopher Nolan komt. De regisseur zou de film namelijk per se in de zomer uit willen brengen.

  Bioscopen in Nederland bereiden zich dan ook alvast voor op de release van Tenet met een scala van Nolan's eerdere films. In de bioscopen draaien films als Inception, Interstellar en The Dark Knight-trilogie. Zelfs in Fortnite worden een aantal van de regisseurs meest bekende werken gedraaid.

  Update - Tenet wordt eerst internationaal uitgebracht

  Hoewel de Verenigde Staten normaal een enorme afzetmarkt is voor bioscoopfilms, heeft Warner Bros. besloten om het land bij de initiële release over te slaan. De nieuwe film van Christoper Nolan zal op 26 augustus in zeventig landen worden uitgebracht, waaronder Nederland. Dat meldt Variety. De film zal vervolgens op 3 september in 'geselecteerde' bioscopen worden uitgebracht in de Verenigde Staten. Door de grote uitbraak van het coronavirus zal de uitgever waarschijnlijk alleen in staten waar het relatief rustig is de film kunnen draaien. Op welke bioscopen het gaat is door Warner Bros. niet bekendgemaakt.

  Dit artikel is origineel geplaatst op 26 juni 2020.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.