Attenborough laat de grootste fout van mensen zien in aangrijpende documentaire

News
dinsdag, 06 oktober 2020 om 15:00
netflix media center 201006 092624f1601983732
Sinds deze week is op Netflix de film David Attenborough: A Life on Our Planet te zien. In deze film laat de Attenborough op aangrijpende wijze zien wat wij als mensen met deze planeet doen. De film kan worden gezien als een krachtige en hoopvolle boodschap voor de toekomstige generaties.
Als er één iemand is die de aarde waar dan ook heeft gezien, dan is het wel David Attenborough. Op zijn 93ste heeft de Brit alle continenten bezocht en heeft de meeste wilde plekken - en vrijwel alles wat er leeft - de laatste decennia op bijzondere wijze vastgelegd. Maar als bioloog ziet hij de wereld ook al decennia achteruitgaan.

Attenborough geeft zelf aan in de documentaire:

“Ik had een buitengewoon leven, maar pas nu waardeer ik het echt. Deze film is mijn getuigenverklaring en mijn visie op de toekomst over hoe we onze grootste fout maakten en hoe we het nu nog kunnen veranderen.

Onze laatste waarschuwing

De film krijgt zowel in Nederland als daarbuiten velen lovende reacties, De Volkskrant gaf het vier sterren (op schaal van vijf) en beschreef het als volgt:

“Het voelt als een laatste waarschuwing”

Op Rotten Tomatoes krijgt de film zelfs een perfecte score van 100 procent en op IMDb kan het rekenen op een 9,2 van de bezoekers. Daarnaast wist Sir David ook op z’n gloednieuwe Instagram pagina in een recordtempo vijf miljoen volgers te halen en z’n eerste Instagramvideo werd meteen zeventien miljoen keer bekeken.

Sir David zit al 70 jaar in het vak

De Engelse Sir David Attenborough werd in 1926 geboren in Londen. Al decennialang reist de Engelsman over de wereld om in eerste instantie voor radio en daarna voor televisie te vertellen over de wereld. Het grootste succes had de Brit vooral met zijn beroemde natuurdocumentaires van de BBC, waar hij ook altijd te horen was als voice-over. Ondanks zijn hoge leeftijd bracht hij recent ook nog een aantal natuurfilms uit.

Populair Nieuws