De beste Batman merchandise in afwachting van Joker 2

Article
zondag, 12 juni 2022 om 16:00
batman walletf1654872353
Batman-fans hebben weer een hoop om naar uit te kijken. Joker 2 is vrijwel zeker en er is weer gameplay voor Gotham Knights. Hoogste tijd dus om eens te kijken wat voor mooie Batman-merchandise er allemaal te halen is.

Portemonnee

Een grote reden voor de populariteit van Batman is dat hij één van de machtigste helden is in het DC-universum zonder dat hij superkrachten heeft. Tenminste, hij heeft geen bovennatuurlijke vaardigheden. Daar staat natuurlijk tegenover dat hij de enige superkracht heeft die in het echte leven ook bestaat: hij is rijk.
Als jij ook rijk bent heb je natuurlijk wel een stijlvolle portemonnee nodig. Ook als je niet rijk bent is het handig om er één te hebben. We denken dat Batman zich wel kan vinden in dit ontwerp.
joker funkof1654872518

The Joker (1989) Funko

De Joker heeft inmiddels de nodige filmvertolkingen gehad en er valt over te twisten wie de beste is. Veel mensen zeggen nog altijd Heath Ledger, maar je hoort ook af en toe stemmen voor Joaquin Phoenix. Beide groepen hebben het meestal liever niet over Jared Leto.
De naam Jack Nicholson hoor je niet vaak meer als suggestie voor de beste Joker, maar dat neemt niet weg dat ook zijn vertolking in Batman (1989) iconisch is. Een figuurtje van deze Joker misstaat dan ook niet een je collectie. Zeker als je al Funko’s verzamelt kun je de Joker eigenlijk niet laten ontbreken.
batman badeendf1654872655

Badeendje

Toen we wat Resident Evil-merchandise op een rij zetten verbaasden we ons over het bestaan van badeendjes van deze horror-franchise. Het blijkt alleen dat er nog veel meer populaire personages zijn die in eendenvorm verkrijgbaar zijn. We zijn zelfs een klein beetje fan geworden van het idee.
Neem bijvoorbeeld deze van Batman. Het is wederom niet een personage waarbij je direct moet denken aan een badeend, maar het heeft iets komisch. De vraag is nu hoe je hem moet noemen? Bad-man? Bat-eend? The Quacked Crusader? We horen graag meer suggesties.
joker flesf1654873086

Joker drinkfles

Als je het hebt over Batman kun je niet om de Joker heen. Niet geheel verrassend is dit al de tweede keer dat de Clown Prince of Crime hier voorbij komt. Dit keer op een drinkfles, want dat moet natuurlijk ook bijna verplicht voorbij komen op een lijst merchandise.
Je denkt misschien dat de Joker geen heel sterke connectie heeft met water, maar dat is niet helemaal waar. In The Killing Joke is de Joker ervan overtuigd dat er maar één slechte dag voor nodig is om iemand gek te maken. Die overtuiging blijkt niet helemaal waar te zijn, maar wat wel waar is, is dat er maar één gemist drinkmoment voor nodig is om een beetje uitgedroogd te raken. Joker was dus iets op het spoor, maar de details waren er nog niet.
batman sjaalf1654873252

Batman sjaal en muts

Luister, we weten dat het bijna zomer is. Maar warm blijven in de winter is net als een beach body: je moet er aan beginnen voor het dringend is. We zien er dan ook geen problemen mee om nu een sjaal en een muts aan te rijden.
Met deze sjaal en muts kun je voor de dag komen als Batman-fan. Natuurlijk is er een duidelijk logo, maar als je goed kijkt is het camouflage-patroon ook opgebouwd uit allemaal vleermuisjes. Zo wordt The Dark (K)night deze winter The Warm (K)night.
the batman funkof1654873373

The Batman Funko

Eerder dit jaar konden we na heel wat uitstel eindelijk The Batman zien. Het was een beetje spannen of hij goed zou zijn, want het kan heel erg twee kanten op met Batman-films. Gelukkig wisten Matt Reeves en Robert Pattinson waar ze mee bezig waren.
Het gevolg is dat we ook enthousiast worden van merchandise rondom deze film. Er was natuurlijk nooit enige twijfel dat de Batman van Robert Pattinson (de PatBat, zeg maar) een Funko zou krijgen, want alles krijgt een Funko. Dat neemt niet weg dat het een goede Funko is die niet mag ontbreken tussen je andere Batman-Funko’s.
batman modelkitf1654873602

Amplified Batman modelkit

Er zijn veel personages die vaak in figuurtjes en dergelijke worden uitgebeeld. Batman hoort daar ook zeker bij. Natuurlijk kun je een kant en klaar figuur in huis halen, maar je kunt er ook voor kiezen om er nog wat te doen aan over te houden.
Zo kun je met deze modelkit een vrij indrukwekkende Batman-verschijning bouwen. Modelbouwen is niet altijd een makkelijke hobby, maar vrees in dit geval niet. Voor deze bouwkit heb je geen verf of lijm nodig, dus als je een beetje voorzichtig bent moet het je lukken om hem in elkaar te zetten.
batman heat change mugf1654873745

The Batman heat change mug

Het is wederom tijd om te drinken. Dit keer niet uit een fles maar uit een heat change mug. Je hoeft er geen warme dranken uit te drinken, maar we raden dat voor het effect wel aan.
Bovendien denken we dat Batman wel achter een warme drank staat, met name koffie. De beste man blijft de hele nacht op om te vechten en dingen als “I’m Vengeance” te zeggen. Om dan nog de dag door te komen als een enigszins functionerende Bruce Wayne kun je wel wat cafeïne gebruiken.
alfred funkof1654873849

Alfred Funko

Batman is misschien wel één van de meest geliefde superhelden aller tijden. Maar we staan hier ook graag stil bij onbezongen helden. Neem bijvoorbeeld de trouwe butler Alfred.
Er zijn natuurlijk genoeg Batman-fans die Alfred op waarde schatten, maar we hebben zo’n gevoel dat nog niet iedereen dat doet. Hoogste tijd dus om wat Alfred Merchandise in huis te halen, zoals deze Funko. Leuke bonus is dat Wayne Manor in dit pakket is inbegrepen.
bat signal lampf1654873990

Batman Figure Light

Er liggen wat mooie Batman-projecten in het verschiet, maar veel daarvan liggen nog best ver in de toekomst. Was er maar een manier om Batman sneller te laten komen. Een manier om aan te geven dat we hem nodig hebben.
Dat kan natuurlijk met het Bat-signal, maar dat hebben we niet staan. Tenminste, nog niet, wat we kunnen het wel aanschaffen. En kijk nou, Batman zit er gewoon al op, dat komt goed uit voor wie in nood is.