De top 10 beste acteurs van 2018 - De grootste sterren van vorig jaar!

Article
donderdag, 03 januari 2019 om 10:58
2018 was het jaar van de Avengers, Bohemian Rhapsody, Black Panther, Spider-Man en Mission Impossible. Toch hoef je niet in een blockbuster te spelen om een geweldig acteur te zijn. Welke acteurs vermaakten ons dit jaar op het witte doek? Dit is onze lijst met de top 10 beste acteurs van 2018!

10. Rami Malek

Deze acteur maakte dit jaar zijn doorbraak als Freddie Mercury in de film Bohemian Rhapsody. De Amerikaanse acteur speelde voor Bohemian Rhapsody in Mr. Robot en is onder gamers vooral bekend als Joshua in Until Dawn. Malek won voor zijn optreden in Mr. Robot een Emmy voor meest uitspringende acteur en de Critics’ Choice Award.
Bohemian Rhapsody gaat over het ontstaan van de Britse band Queen. Over hoe de bandleden samenkwamen en over hoe de band hun laatste, legendarische optreden verging. Rami Malek is ijzersterk in het vertolken van reeds overleden Queen frontman Mercury en hoort dus thuis in deze lijst met de 10 beste acteurs van 2018.
144279

9. Benedict Cumberbatch

Benedict Cumberbatch is een acteur die van alle markten thuis is. Hij speelt rollen in de grootste series en films, kijk daarbij naar Doctor Strange, Sherlock, The Imitation Game en Star Trek. Daarnaast kan de acteur ook omgaan met motion capture. Zo speelde hij de rollen van fictieve wezens Smaug (The Hobbit), Shere Kahn (Mowgli) en The Grinch.
Dit jaar straalde Cumberbatch in Infinity War als Doctor Strange. Ook kwam hij voor in Mowgli, samen met Andy Serkis, Christian Bale en Cate Blanchett. Cumberbatch speelde daarnaast in de mini-serie Patrick Melrose, een serie gebaseerd op de boeken van Edward St. Aubyn. Doctor Strange 2 is op komst en dus zullen we nog even moeten wachten totdat we Cumberbatch weer kunnen zien op het witte doek.
144280

8. Chadwick Boseman

Chadwick Boseman is de koning van Wakanda in Black Panther. Hij speelt T’Challa, ook wel de Black Panther genoemd in een baanbrekende Marvel superheldenfilm. Boseman is van origine Amerikaans, maar weet in Black Panther een geheel authentiek Afrikaans accent op te zetten.
Boseman schittert net als zijn mede-castleden in de eerste superheldenfilm met een volledig Afrikaans-Amerikaanse cast en crew. Voor Black Panther speelt Boseman ook al als de zwarte jager in Avengers: Civil War. Daar was zijn vader nog koning van Wakanda en koos hij de kant van Tony Stark. Boseman is overigens niet het enige talent uit Black Panther, want…
144281

7. Michael B. Jordan

Michael B. Jordan vertolkte ook een belangrijke rol in de superheldenfilm. Jordan speelt de rivaal van koning T’Challa: Erik Killmonger. Zijn lichaam is volledig bedekt met littekens en dat ziet er angstaanjagend uit. Door velen wordt Jordan als beste acteur uit Black Panther beschouwd.
Michael B. Jordan is ook te zien in Creed 2, een film waarin boxer Adonis Johnson het opneemt tegen Viktor Drago. Jordan is in de film de pupil van de iconische Rocky Balboa. In 2015 speelde hij in de Fantastic Four als Johnny Storm, ook wel de ‘menselijke fakkel’. Michael B. Jordan is een terechte nummer zeven op de lijst met de beste acteurs van 2018.
144282

6. John David Washington

John David Washington stond in 2018 bekend om zijn rol als Ron Stallworth in de dramafilm BlacKkKlansman. Ron Stallworth is een Afrikaanse-Amerikaanse politieagent in Colorado Springs die undercover gaat bij de lokale Ku Klux Klan. Hij krijgt daarbij hulp van een Joods surrogaat die uiteindelijk de leider van de groep wordt. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen.
John David Washington verkreeg zelf vele prijzen en nominaties. Zo werd hij genomineerd voor een Golden Globe Award en won hij de prijs voor beste acteur tijdens de African-American Film Critics Association en de Black Reel Awards. Een terechte nummer zes in deze lijst met de beste acteurs van 2018.
144283

5. Willem Dafoe

Willem Dafoe speelde dit jaar in de Gouden Leeuw genomineerde film At Eternity’s Gate. Dafoe kreeg voor zijn rol als schilder Vincent van Gogh een nominatie voor een Golden Globe voor beste acteur. Dafoe straalt samen met Oscar Isaac, Mads Mikkelsen en Rupert Friend in At Eternity’s Gate.
Dafoe speelde voor zijn rol in At Eternity’s Gate in vele films als Murder At The Orient Express, The Great Wall, John Wick en is vooral bekend als de Green Goblin uit Spider-Man. De acteur is 72 keer genomineerd geweest en won 3 Oscars. Een alleskunner en dus een terechte nummer vijf op deze lijst met beste acteurs van 2018.
144284

4. Bradley Cooper

Bradley Cooper staat op de vierde plek in deze lijst. Dat komt voornamelijk door zijn rol als Jack in A Star Is Born. Naast zijn rol in A Star Is Born zit Bradley Cooper samen met Clint Eastwood in de film The Mule. In beide films is de acteur erg goed in het vertolken van zijn rol en komt hij geloofwaardig over.
In A Star Is Born speelt Cooper een muzikant die een jong talent, gespeeld door Lady Gaga, helpt aan de top te komen. De ervaren muzikant moet alleen zelf ook leren omgaan met zijn drankprobleem en ouderdom. De film werd zo goed ontvangen dat hij vijf Golden Globe nominaties kreeg.
Cooper is naast zijn rol als Jack ook de stemacteur van de wasbeer Rocket uit Guardians of the Galaxy. Hoewel er dit jaar geen Guardians of the Galaxy film in de bioscopen te zien was, sprak Cooper wel de stem van Rocket in voor Avengers: Infinity War. Voor zo'n veelzijdige acteur is een plek op deze lijst met beste acteurs van 2018 meer dan verdiend.
144285

3. Timothée Chalamet

De prijs van de jongste acteur op deze lijst gaat nar Timothée Chalamet. De jonge acteur uit Manhattan werd dit jaar enorm bekend door het succes van de film Call Me By Your Name. Chalamet speelt het personage Elio in de met Oscar bekroonde film. De film gaat over de liefde tussen de 17-jarige Elio en zijn vaders assistent, Oliver.
Call Me By Your Name won in 2018 een Oscar voor het beste scenario. Dat is terecht, want de film is meeslepend en maakt je emotioneel. Chalamet werd voor zijn optreden genomineerd voor een Oscar, maar wist die jammer genoeg niet binnen te slepen. Lees onze Call Me By Your Name review en kom meer te weten over het emotionele verhaal.
144286

2. Gary Oldman

Gary Oldman staat op de tweede plek in onze lijst vanwege zijn rol als Britse oud-president Winston Churchill in Darkest Hour. Gary Oldman kreeg voor deze film een Oscar voor de beste acteur in een hoofdrol. Evenals kreeg Darkest Hour een Oscar voor de beste make-up en haarstyling.
Darkest Hour gaat over de rol van Groot-Brittanië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Winston Churchill, destijds dus president van Groot-Brittanië, staat voor de onmogelijke opgave om te gaan onderhandelen met Adolf Hitler. Doet hij dat niet, weet hij dat Groot-Brittanië een nederlaag tegemoet gaat. Oldman is naast deze film bekend van zijn rollen in The Dark Knight, Tinker Tailor Soldier Spy en Bram Stoker’s Dracula.

1. John Krasinski

We sluiten de lijst af met John Krasinski. De Amerikaanse acteur speelt Lee Abbott in de film A Quiet Place en moet samen met Emily Blunt overleven in deze post-apocalyptische thriller. A Quiet Place is prachtig en superspannend door het feit dat de monsters in de film een ultra-gevoelig gehoor hebben. Om te overleven moet je dus muisstil zijn. Vandaar ook de titel: A Quiet Place.
Krasinski is vooral bekend voor zijn werk in de serie The Office, Something Borrowed, It’s Complicated en Tom Clancy’s Jack Ryan. De acteur is 4 keer genomineerd geweest voor een Emmy en heeft al acht keer een prijs in de wacht weten te slepen. Krasinski is ook de stemacteur voor Peter Parker in de nieuwe film Spider-Man: Into The Spiderverse. Een verdiende winnaar in onze lijst met de beste acteurs van 2018.

De 10 beste acteurs van 2018

Dit was de lijst met de beste acteurs van 2018! Ben je het eens met onze keuzes? We hebben eenzelfde soort lijst gemaakt met de beste actrices van 2018, bekijk die in ons artikel.

Populair Nieuws

Laatste Reacties