Foto: Netflix

5. Mowgli cast bestaat uit indrukwekkend aantal namen

De cast van Mowgli is van hoge kwaliteit. De film wordt geregisseerd door Andy Serkis, Serkis speelde voorheen in The Lord of the Rings als Gollum en daarna nog eens de hoofdrol in de Planet of the Apes films als Ceasar. Serkis is naast regisseur ook een personage in Mowgli, namelijk de beer en mentor van Mowgli: Baloo.

Andere grote namen die in Mowgli een rol hebben zijn Christian Bale (panter Bagheera), Cate Blanchett (slang Kaa), Benedict Cumberbatch (tijger Shere Khan), Naomie Harris (wolf Nisha) en Peter Mullan (wolf Akela). Mowgli zelf wordt vertolkt door Rohan Chand. Je zou hem misschien kunnen kennen uit Jack and Jill waarin hij de geadopteerde zoon van Adam Sandler speelt.

De gezichtskenmerken van de acteurs en actrices zijn terug te zien op de gezichten van de dieren. Naast de vele gespeelde dieren zitten er ook mensen in de film. Natuurlijk Mowgli zelf, maar de jungle-stam komt ook geloofwaardig over; je krijgt een impressie over hoe de stammen in de Indiase jungle leven en werken.