De 7 beste Britse series op Netflix

Article
donderdag, 20 februari 2020 om 14:00
gb netflixf1582025756
Netflix staat bomvol met allerlei series uit allerlei landen die vechten om je aandacht. Maar wat als je zin hebt in een serie uit het land van dubbeldekkers, rode telefoonhokjes en fish and chips? Dan hebben wij hier wat tips voor je voor Britse series op Netflix!

Broadchurch

Hou je van spannende series? Dan moet je zeker Broadchurch een kans geven! De idyllisch gefilmde serie speelt zich af in het Westen van Engeland, waarin een 11-jarig jongetje op mysterieuze wijze komt te overlijden. Dan is het aan twee rechercheurs, gespeeld door Olivia Colman en David Tennant, om de zaak tot de bodem uit te zoeken.
De serie zit, verspreid over drie seizoenen, vol met briljant acteerwerk en dialogen, plot twists waarme je van hot naar her wordt gestuurd en cinematografie waar je u tegen zegt. In 24 afleveringen weet de cast, welke vol bekende gezichten zit, je compleet mee te nemen in het verhaal waardoor je bijna in één adem de serie uit wil kijken.
peaky blindersf1704709553

Peaky Blinders

Zodra het nummer Red Right Hand ook maar ergens ter wereld uit de speakers schalt denkt iedereen aan hetzelfde: Cillian Murphy als Thomas Shelby die te paard door een in mist gehuld Birmingham rijdt. Peaky Blinders is dan ook niet voor niets een van de populairste Britse series op Netflix.
Deze gangsterserie is wat dat betreft echt een period piece, en de makers hebben er alles aan gedaan om de setting (begin 20e eeuw, vlak na de Eerste Wereldoorlog) echt tot leven te wekken. Peaky Blinders zit vol met familiedrama, spannende scènes en ademt stijl.
Mocht je behoefte hebben aan The Godfather of The Sopranos maar dan in Engeland, heb je met deze serie misschien wel je match gevonden!
Peaky Blinders is hier te bekijken op Netflix.
the crownf1582025959

The Crown

Voor liefhebbers van het Britse koningshuis is The Crown écht een aanrader. De serie vertelt het verhaal van Queen Elizabeth II haar jeugd, zonder om de (soms pijnlijke) details heen te draaien. The Crown schroomt dan ook niet om de nodige historische controverse van de monarchie aan te kaarten, iets waar het koningshuis zelf niet al te blij mee is geweest.
De briljante cast (met onder andere Claire Foy, Matt Smith en Olivia Colman) geeft het leven binnen het koningshuis briljant weer, en laat zien dat het leven van een monarch niet altijd over rozen gaat. Het gerucht gaat dat zelfs leden van het Britse koningshuis de serie volgen. En als dat geen aanbeveling van de hoogste orde is...
Veel Engelser dan dit ga je het niet vinden tussen de Britse series op Netflix!
sherlockf1603453768

Sherlock

Natuurlijk kan in een lijstje met Britse series Sherlock niet ontbreken. Deze serie, met in de hoofdrol Benedict Cumberbatch, is alom geprezen om zijn slimme manier van verhaalvertelling en uitstekende modernisering van het klassieke personage van Sir Arthur Conan Doyle.
Iedere aflevering is ongeveer 90 minuten lang, bijna een film dus, maar dat wil niet zeggen dat de tijd niet voorbij vliegt. Iedere aflevering vertelt op een toegankelijke manier een los verhaal (ook wel een anthology serie genoemd), en vertelt het hele mysterie ook in die 90 minuten. De verhalen zelf zijn gebaseerd op klassieke Sherlock-avonturen, maar dan met een moderne twist. Er komen dus ook zeker oude bekende figuren uit de boeken langs. Professor Moriarty en uiteraard Watson zijn dus van de partij.
Sherlock is echt een moderne klassieker, en het is het zeker waard om te kijken samen met familie of vrienden. Zo kun je gedurende de aflevering alvast voorspellen hoe het mysterie zich gaat ontrafelen…
derry girlsf1582026341

Derry Girls

Als je na al deze serieuze series to bent aan een flinke dosis humor dan is Derry Girls zeker de moeite waard. In het Noord-Ierland tijdens jaren 90 rommelde het flink en liepen de spanningen met het Britse vasteland hoog op. Tijdens al deze chaos speelt zich het verhaal van 4 meiden en 1 jongen die in de stad Derry (of Londonderry, afhankelijk van wie je het vraagt) die in het midden van de puberteit proberen te overleven op een streng Katholieke school.
Zelf nemen ze het niet altijd even nauw met de regels die ze worden opgelegd vanuit hun ouders, de school en de maatschappij wat leidt tot veel bijzondere en hilarische situaties. Het heerlijke contrast tussen de hippe 90’s muziek en de wat achterhaalde sfeer in Derry zorgt al voor een bijzondere verhouding en zorgt keer op keer
Derry Girls weet tijdens de 20 minuten durende speelduur per aflevering naast hilariteit ook af en toe de nodige serieuze noot aan de snijden. De guerilla oorlog tussen Noord-Ierland en haar buurtgenoten is natuurlijk lastig te verwaarlozen in het tijdperk waarin de serie zich afspeelt, en levert ook zeker het nodige sociale commentaar jegens de kwestie, die in Ierland nog steeds erg gevoelig ligt.
monty pythons flying circusf1582026484

Monty Python's Flying Circus

Om nog even bij de humoristische series te blijven kun je bij Britse komedies natuurlijk niet om Monty Python heen. Monty Python’s Flying Circus is een serie vol met absurde en hilarische sketches, die ondanks zijn leeftijd (de serie liep tussen 1969 en 1974) de tand des tijds heeft doorstaan.
Flying Circus bevat Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin en Terry Gilliam in hun hoogtijdagen, en de originaliteit spat van het scherm. De serie is door zijn leeftijd niet even toegankelijk als moderne comedy series, maar is alleen al voor de culturele impact de moeite waard om te bekijken
Iedere aflevering duurt ongeveer 25 minuten en bevat rond de 6 sketches per aflevering, die op absurde wijze aan elkaar worden gelinkt. Je hoeft je dus geen moment te vervelen, en is wat dat betreft een van de must-see Britse series op Netflix.
Monty Python’s Flying Circus is hier te bekijken op Netflix.
black mirrorf1582026727

Black Mirror

Als we het dan toch hebben over series met een culturele impact is Black Mirror hier het perfecte, moderne voorbeeld van. Black Mirror is net als Sherlock een anthology serie, dus iedere aflevering vertelt een los verhaal.
De serie vertelt verhalen in een dystopische nabije toekomst, waarin technologie een nog belangrijkere rol speelt dan het nu al doet anno 2020, en veel voor slechte doeleinden wordt ingezet. Black Mirror kenmerkt zich door mysteries en spannende verhalen, met op het einde vaak een morbide twist die je met een hopeloos gevoel achterlaten als de credits eenmaal voorbij komen. Ben je op zoek naar series met happy endings, is Black Mirror misschien niet iets voor jou...
Een aanrader is Black Mirror: Bandersnatch, een speciale interactieve aflevering waarin je op bepaalde momenten tijdens het kijken zelf keuzes kunt maken en dus invloed hebt op het verhaal. Dit geeft een extra lading aan de aflevering en het voelt echt alsof je de touwtjes zelf in handen hebt gehad, zeker als je een van de ‘slechte’ eindes te zien krijgt…
Hebben we nog Britse series op Netflix gemist die we echt moeten zien? Laat het ons weten in de reacties! Bekijk ook onze Netflix-pagina voor alle nieuwste toevoegingen en nieuwtjes op Netflix.

Populair Nieuws