De 10 beste CES 2017 aankondigingen - The future is now

  De Consumer Electronics Show (CES) van dit jaar zit er weer op. En dat betekent dat er weer veel nieuwe technologieën, gadgets en elektronica zijn geïntroduceerd en aangekondigd. Welke onthullingen verbluften iedereen het meest? Dat lees je in de top 10 beste CES 2017 aankondigingen!

  De CES is de grootste technologiebeurs ter wereld. Dit jaar is voor de vijftigste keer de beursvloer in Las Vegas geopend voor bezoekers van over de hele wereld. Tijdens de CES maken alle grote tech-giganten de nieuwste ontwikkelingen bekend. Zo zag in 1985 de wereld voor het eerst de Nintendo Entertainment System en 16 jaar later, in 2001, maakte men voor het eerst kennis met de Xbox.

  Ook dit jaar zagen we weer veel van dit soort grote onthullingen waar we in de toekomst nog op terug kunnen kijken. Dit zijn de beste CES 2017 aankondigingen op een rijtje. Je kan ook een kijkje nemen naar onze top 5 raarste gadgets van CES 2017, waarin we je vertellen over de meest bizarre tech die op de CES van dit jaar is aangekondigd.

  10. NVIDIA SHIELD TV

  De NVIDIA SHIELD TV borduurt voort op het concept dat NVIDIA introduceerde met de eerdere NVIDIA SHIELD. Hiermee kan je games, films en andere video's streamen naar je televisie. Het kleine apparaatje is dit keer voorzien van een nieuw design en ondersteunt nu ook HDR en 4K resoluties.

  De NVIDIA SHIELD TV komt met een controller en een afstandsbediening. De SHIELD TV werd bekendgemaakt door Jen-Hsun Huang, CEO van NVIDIA, tijdens de keynote speech op CES 2017.

  De games kunnen gestreamed worden via jouw eigen PC. De grote bibliotheek met films en series wordt ondersteund door Amazon Video, Netflix, YouTube, Google Play Movies en VUDU. De NVIDIA SHIELD TV levert dan ook de beste en meest complete entertainment ervaring voor in de huiskamer, volgens NVIDIA.

  Of dat ook echt zo is, moet nog blijken. De SHIELD TV is namelijk vanaf 16 januari beschikbaar voor een prijs van 229,99 euro en is nu al te pre-orderen.

  9. Garmin Fenix 5 smartwatches

  Tegenwoordig worden tech en gadgets natuurlijk steeds meer portable. Waar we vroeger nog een wijzertje hadden dat 'slechts' de tijd aanwees, hebben we nu een horloge om onze pols dat, naast de tijd, ook nog je agenda bijhoudt, je laat zien wat voor weer het is en bovendien verbonden is met je telefoon.

  Garmin introduceert de Fenix 5 smartwatches. Het gaat hier niet om één digitaal klokje, maar om een hele lijn bestaande uit drie nieuwe smartwatches: de Fenix 5 multi-sport GPS watch, de Fenix 5S en de Fenix 5X. Deze zijn kleiner gemaakt dan hun voorgangers en kunnen ook gedragen worden tijdens sportsessies.

  De drie Garmin smartwatches komen in het eerste kwartaal van 2017 beschikbaar en gaan ongeveer 60 euro kosten voor de standaardmodellen.

  8. UVify's Draco drone

  Naast drones om mee te filmen, worden ook drones om mee te racen een stuk populairder. De niche hobby is inmiddels al uitgegroeid tot een echte sport en ook consumenten willen zich nu beproeven in het racen van drones. Daarom komt UVify met de Draco drone.

  UVifys nieuwe drone komt in twee verschillende soorten, de Draco en de Draco HD. De HD versie beschikt, zoals de naam al doet vermoeden, over een betere camera en real time HD videostreaming. Beide drones kunnen snelheden behalen tot zo'n 110 kilometer per uur.

  Wanneer je met deze razende snelheden de drone crasht, hoef je niet te treuren. De 'armen' van de Draco drone zijn namelijk gemakkelijk te vervangen en een nieuwe set propellers is zo vast te klikken aan de nieuwe armen.

  De Draco drone gaat ongeveer 499 dollar kosten, exclusief zender en controller. Beide drones zijn nu te pre-orderen via UVifys website. Komende zomer zullen de Draco drones beschikbaar zijn.

  7. Faraday Future FF 91 auto

  Niet alleen kleine portable gadgets behoren tot de grote CES 2017 aankondigingen. Zo is tijdens deze CES een geheel nieuwe auto van het autobedrijf Faraday Future aangekondigd, genaamd de Faraday Future FF 91.

  De nieuwe auto moet concurreren met de auto's van Tesla Motors, die de inmiddels bekende Tesla auto's maakt. De FF 91 is een elektrische auto met een motor van 1050pk en heeft met de 130kWh accu een bereik van ongeveer 700 kilometer. Daarnaast kan de auto, evenals de Tesla auto's, ongelovelijk snel optrekken. Binnen 2,4 seconden kan de auto bijna 100 kilometer per uur rijden.

  Als je de auto wilt, moet je nog even wachten. Hij is namelijk op het moment alleen te bestellen in de Verenigde Staten, Canada en China en dan alleen tegen een aanbetaling van 5000 dollar. Verwacht wordt dat de auto in 2018 beschikbaar is.

  6. Amazon Alexa

  Een naam die de CES dit jaar domineerde was Amazon, terwijl Amazon niet eens fysiek aanwezig was op de CES. De Amazon Echo is een hands-free speaker die je kan bedienen met jouw stem. Deze speaker maakt gebruik van de Alexa voice service, een Artificial Intelligence (AI) die jou kan helpen met het opzoeken van dingen op het internet, je informatie kan geven over het weer, het nieuws en nog veel meer.

  Tijdens de CES van dit jaar zijn veel producten gelanceerd die gebruik maken of gaan maken van Amazon Alexa. Zo zijn er onder andere de volgende producten geïntroduceerd die gebruik gaan maken van de AI van Amazon: een auto van Ford, een koelkast van LG, smartphones, robots en televisies.

  Het lijkt er dus op dat we straks al onze apparaten met onze stem kunnen bedienen en dat deze allemaal samenwerken via één computer.

  5. HTC Vive Tracker

  Ken je nog die plastic opzetstukjes voor je Wii remotes, waardoor het leek alsof je een echt wapen of een echte honkbalknuppel vasthield? HTC wil hetzelfde bereiken met de Vive, maar gaat nog een stapje verder. Met de HTC Vive tracker kan je ieder object of apparaat uit de echte wereld overbrengen naar de virtuele wereld.

  De Vive Tracker is een apparaat dat ervoor zorgt dat ieder apparaat als controller gebruikt kan worden voor ontwikkelaars. Het concept is simpel: ontwikkelaars en consumenten kunnen de Vive Tracker op een controller of ander real life object zoals een honkbalknuppel of golfclub plaatsen en deze vervolgens gebruiken in de virtuele wereld. Via de camera en de sensoren weet de Vive precies waar dit object zich bevindt in de virtuele wereld en zo kan je deze object in-game gebruiken.

  De Vive Tracker komt in het tweede kwartaal van 2017 beschikbaar voor ontwikkelaars en consumenten. Daarnaast komen ook nog verschillende andere Vive accessoires uit, zoals een wireless adaptor en een deluxe audio strap.

  4. Asus ZenFone AR

  De Asus ZenFone AR is een smartphone die zich richt op Augmented Reality. De telefoon is daarnaast ook te gebruiken voor Virtual Reality. De telefoon maakt namelijk gebruik van Google Tango. Dit is Google's Augmented Reality software, die camerabeelden traceert en daarmee virtuele objecten in de echte wereld kan brengen.

  De Zenfone AR maakt gebruik van drie camerasensoren: een 23 megapixel sensor, een bewegingssensor en een camera voor de diepte. Hiermee kan de telefoon zijn omgeving volgen en zo het beste gebruik maken van Google Tango.

  Wanneer de telefoon precies op de markt verschijnt, is nog onduidelijk. Wel heeft ASUS gezegd dat de telefoon er dit voorjaar aankomt.

  3. Mass Effect Andromeda releasedatum

  Naast de enorme hoeveelheid aankondigingen over tech en gadgets, maakte de CES 2017 ook nog plaats voor games. Tijdens de NVIDIA keynote speech op de CES beursvloer kwamen we te weten dat Mass Effect Andromeda, het vierde deel in de Mass Effect serie, op 23 maart verschijnt. De game komt dan uit voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Naast de bekendmaking van de releasedatum kregen we ook nog een hele vette gameplay trailer voorgeschoteld. Hierin kunnen we alvast bekijken hoe de aankomende game er uit gaat zien. De nieuwe trailer kan je bovenaan deze pagina bewonderen.

  De nieuwe Mass Effect draait op het Frostbite Engine en biedt fans van Mass Effect een geheel nieuw verhaal en nieuwe karakters, met vernieuwde visuals voor de huidige generatie consoles. Lees ook de 5 grote veranderingen in de Mass Effect Andromeda gameplay voor meer informatie over de nieuwe dingen die Andromeda ons gaat brengen.

  2. Razer Project Valerie

  Heb je ooit je laptop opengeklapt en vervolgens gedacht: ''Had ik nu maar drie schermen''? Razer komt dan met de oplossing. Met Razer's Project Valerie krijg je namelijk één laptop, met drie aparte schermen.

  Tijdens de CES keken veel gamers en techfanaten op toen Razer opeens kwam aanzetten met haar nieuwste laptop. De Valerie maakt gebruik van drie verschillende 17-inch 4K monitoren en is hiermee de eerste laptop die meerdere monitoren ondersteunt. Naast de twee extra monitoren, maakt Project Valerie ook gebruik van een NVIDIA GTX 1080 grafische kaart.

  Door alle extra toevoegingen zal de laptop wel iets zwaarder wegen dan de gemiddelde laptop. De laptop is namelijk 4 centimeter dik en weegt ongeveer 5,5 kilogram. Je moet er dus wat voor over hebben om met drie schermen portable te kunnen gamen.

  Op het moment is nog niks bekend over een releasedatum of een mogelijk prijs van de laptop.

  1. LG W-Serie OLED TV

  Op de CES kwam LG dit jaar met een nieuwe OLED TV uit de W-serie. De W staat hier voor Wallpaper. De nieuwe TV is namelijk zo dun, dat het lijkt alsof deze op de muur is geplakt. De televisie wordt ondersteund door een soundbar met Dolby Atmos technologie.

  De LG televisie heeft een dikte van 2,5 milimeter en moet aan de muur bevestigd worden met magneten. Dit kan omdat de televisie maar 8 kilogram weegt. Nu zou je denken dat al deze bezuiniging in ruimte ten koste gaat van de kwaliteit, maar dat is niet zo. De LG W-serie TV beschikt namelijk over 4K kwaliteit.

  De televisie wordt geleverd in twee verschillende formaten, namelijk 65-inch en 77-inch. De LG W-serie ligt vanaf maart in de winkels. Hoeveel de televisie gaat kosten, is op het moment nog onbekend.

  Dit waren de beste CES 2017 aankondigingen! Welke aankondiging deed jou helemaal versteld staan? Laat het weten in de reacties.

  Mass Effect: Andromeda

  Verkijgbaar vanaf 23 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.