Nvidia Shield Review - Een complete mediabox voor in je huiskamer

  Nadat de Android TV box nagenoeg de hele wereld al had veroverd, was op 17 maart Europa aan de beurt. De Nvidia Shield, die voor €200,- in de winkels ligt, moet dé mediabox worden voor iedere woonkamer. Of de Nvidia Shield echt zo’n beest is, lees je in deze Nvidia Shield review.

  Nvidia nodigde ons uit bij een presentatie vlak voor de release van hun Nvidia Shield. Er werden ontzettend veel dingen aangekondigd, beloofd en getoond dat je helemaal in het product ging geloven. We namen een exemplaar mee om te kijken of het apparaat deze verwachtingen ook in de standaard huiskamer waarmaakt.

  De Nvidia Shield is op het eerste oog een geweldig apparaat

  Het zwarte kastje van Android TV heeft ontzettend veel functies en specificaties waar je “u” tegen zegt. Zo ondersteunt de Smart TV 4K televisie (mocht je dat thuis hebben) in 60 FPS, heeft het vele grote apps die al bij aanschaf op het medium staan, voice search, usb aansluitingen voor externe hardware, streamen vanaf je pc en nog veel meer. Het is een kleine mediabox met het vermogen van een ware game pc.

  beschikbare apps voor Nvidia Shield review

  Apps op de Nvidia Shield

  Vele grote apps staan er bij aanschaf al op. Serie kijken via Netflix, filmpjes op YouTube of muziek luisteren via Spotify, het kan allemaal met de Shield. Natuurlijk draait de mediabox om deze apps en is het logisch dat ze erop staan. Daarnaast heeft de bibliotheek een heel groot aanbod met nog veel meer apps.

  Helaas voor ons zijn er nog weinig Nederlandse apps. Programma’s terugkijken op NPO of RTLxl is er dus nog niet bij. Gelukkig biedt de Nvidia Shield wel de mogelijkheid om alles van je pc te streamen naar het zwarte kastje. Zo is het alsnog mogelijk om deze Nederlandse programma’s op je tv terug te kijken.

  Nvidia Shield is razendsnel

  Dankzij een speciale Tegra X1-processor met een 64-bit processor is het kastje vele malen sneller dan de mediaboxen die al een tijdje op de markt zijn. Zo is de Shield twee en half keer sneller dan de meest recente versie van Apple en zelfs 35 keer sneller dan de eerste versie.

  Dat de mediabox razendsnel is, merk je aan alles. Alle apps, YouTube filmpjes en games worden binnen luttele seconden geladen. Mits je een goede internetverbinding hebt. Hoewel de makers zeggen dat het apparaat via wi-fi perfect werkt, was dit niet te merken. De internetverbinding viel regelmatig weg, terwijl een bekabelde verbinding perfect werkte.

  Nvidia Shield review Geforce Now games

  GeForce Now Gaming

  GeForce Now is het pronkstuk van Android als het gaat om de Nvidia Shield. Het is namelijk dé Android gamingservice op de Nvidia Shield dat ruim 90 games in de bibliotheek heeft. Games worden live vanuit een cloud gestreamed, waardoor fysieke cd’s overbodig zijn en uren games updaten of downloaden verleden tijd zijn.

  Games als Tomb Raider en The Witcher 3 springen meteen in het oog als je de bibliotheek doorloopt. Maar buiten deze twee games en enkele andere, bestaat de bibliotheek – die meer dan 90 games bevat – voornamelijk uit oude titels. Wat de Nvidia Shield meteen minder interessant maakt ten opzichte van consoles. Omdat games gestreamd worden vanaf een cloud is het (nog) niet mogelijk om online multiplayer games te spelen, wat ook een aardige tegenvaller is van de Nvidia Shield.

  Wat wél indrukwekkend is, met betrekking tot GeForce Now, is dat volledige games binnen maximaal 30 seconden daadwerkelijk speelbaar op je tv zijn. Je kan op deze manier singleplayer games spelen, maar ook, als je meerdere Shield Controllers hebt, met je vrienden op split-screen.

  Er werden tijdens de presentatie een samenwerking met Square Enix aangekondigd. Daarnaast werden er nieuwe titels beloofd die op dag van release ook op de Nvidia Shield zullen verschijnen, dus dat is enigszins hoopgevend.

  Nvidia Shield review accessoires

  Nvidia accessoires

  Bij aanschaf van de Nvidia Shield krijg je een standaard Shield controller, dat een hybride versie is van de PlayStation 4 en de Xbox One. Met deze controller kan je het menu bedienen en de games op de Shield spelen. Op de controller zit een plug-in voor je koptelefoon, die het geluid direct van tv naar je koptelefoon wisselt. Dit geldt overigens voor alle accessoires van de Shield.

  De controller voelt erg groot aan en is erg zwaar. Het heeft absoluut niet het gevoel dat een Xbox One of PlayStation 4 controller je wel geeft. Gamen op de Shield voelt daardoor niet ideaal, en zeker als je de mediabox gebruikt om rustig wat te 'zappen' in Netflix, is de controller niet prettig.

  Nvidia Shield review – Kan heel veel, maar komt er nog niet uit

  Met alle functies en specificaties heeft de Nvidia Shield het potentieel om een beest te zijn. Ware het niet dat de mediabox nog wat kleine probleempjes heeft met de wifi connectie en soms vastloopt. Hoewel het een geweldig iets is dat je games vanuit de cloud binnen 30 seconden kan streamen, valt GeForce Now, het pronkstuk van Nvidia, ook nog erg tegen.

  Omdat Nvidia alles live patchet vanuit de servers in Ierland en Duitsland, zullen vele kleine probleem met de mediabox snel verholpen zijn. Je bent altijd up-to-date, dus je hebt altijd de nieuwste en beste versie in huis. Als ze de belofte waarmaken, om games op dag van release ook op de Shield uit te brengen, dan de Nvidia Shield dé mediabox van iedere woonkamer worden!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.