Toffe shooters 2017 - Knallen alsof je leven ervan afhangt

Article
dinsdag, 10 januari 2017 om 11:27
xgn google image
Shootergames behoren al jarenlang tot een van de populairste genres in de gamewereld. De games zitten vol met actie en avontuur, maar een belangrijk aspect van shooters is de multiplayer waar je urenlang met de game aan de slag kunt. Ook 2017 kan weer mooi zijn voor shooters, maar wat worden de tofste shooters in 2017?
Eind maart kunnen we aan de slag met Mass Effect: Andromeda. Ondanks dat dit meer een role-playing game is dan een echte shooter, zal de game genoeg elementen bevatten om zelfs de fans van shooters een leuke ervaring te geven. Of gebruiken de echte shooter-fans deze game liever als voorproefje van wat er in 2017 gaat komen?
In deze special zetten wij vijf shooters op een rij die je zeker niet uit het oog moet verliezen. Deze games lijken veel potentie te hebben, maar gaan ze dit ook waarmaken?

5. Quake Champions (PC)

Het is al meer dan tien jaar geleden dat we met de laatste Quake aan de slag konden gaan, maar tijdens de E3 van 2016 is er een nieuw deel in de serie aangekondigd. Dit deel brengt je terug naar de roots van Quake, waar je met andere spelers wederom in een arena duikt. Hier vecht jij online uit wie de beste Quake speler is, maar dit gaat niet zo makkelijk. Met al die verschillende online spelers heerst er namelijk complete chaos waar je alles en iedereen in de gaten moet houden.
De fans van de Quake-franchise kunnen in ieder geval hun borst natmaken voor gloednieuwe personages, die allemaal over speciale aanvallen beschikken. Hierdoor moet je iedere keer weer goed nadenken welk personage gaat kiezen. De trailer van Quake toont in ieder geval dat we weer aan de slag kunnen met chaotische maps, die natuurlijk vol zitten met allerlei manieren om het je tegenstander lastig te maken.
Bethesda, ontwikkelaar van Quake Champions, belooft ons dat Quake Champions een belangrijke factor gaat worden in eSports. Zo zouden er namelijk meerdere officiële toernooien komen om de competitivie kant van Quake Champions een boost te geven. Quake Champions wordt in 2017 alleen voor PC verwacht, maar een versie voor console is nog niet uitgesloten.
104143

4. Battalion 1944 (PC, Xbox One en PS4)

Battalion 1944 is een gloednieuwe game die eerder dit jaar als kickstarter werd begonnen. Het is een shooter die terug gaat naar de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Natuurlijk hebben we al meerdere malen games gezien die teruggaan naar de Tweede Wereldoorlog, maar Battalion 1944 toont erg veel potentie.
Dit komt niet zo zeer door mooie graphics of vette locaties, want die zitten er wel zeker in, maar juist doordat de game zich volledig richt op de kwaliteiten van de spelers. Volgens Bulkhead Interactive, de ontwikkelaar van Battalion 1944, moet de game een echte klassieke multiplayer worden.
Dit betekent geen killstreaks, geen gekke wapens die je voor een extra prijs kunt kopen en geen perks of vaardigheden. Alles draait om hoe goed je bent in het neerschieten van de tegenstander en het coördineren met je teamgenoten. Daarnaast is de game gebaseerd op de Tweede Wereldoorlog en kun je strijden op realistische locaties.
De kickstarter van Battalion 1944 werd ruimschoots behaald en dat laat zien hoe populair de game onder de community is. Fans hoeven niet lang meer te wachten, want in mei 2017 komt Battalion 1944 uit. Wij zijn vooral benieuwd of Bulkhead Interactive de beloftes waar kan maken!
104144

3. Star Wars Battlefront 2 (PC, Xbox One en PS4)

Star Wars is niet te stoppen en het is te merken dat LucasArts samen met Disney een nieuwe ‘fase’ zijn gestart. Dat betekent niet alleen een nieuwe trilogie of spin-off films, maar ook nieuwe Star Wars games! In 2015 kwam Star Wars: Battlefront uit en ondanks dat het mogelijk niet de game was waar veel mensen op hoopte, toonde het zeker veel potentie.
Star Wars Battlefront zag er namelijk oogstralend mooi uit en gaf je tijdens het spelen een uniek Star Wars gevoel. Overal om je heen is Star Wars, jij bent Star Wars en je speelt Star Wars. Dit komt doordat de wapens, personages, muziek en omgeving allemaal op de Star Wars franchise zijn gebaseerd.
Voor EA en DICE is er nog genoeg Star Wars over om een nieuwe versie van Battlefront te maken. In de herfst van 2017 moet Star Wars Battlefront 2 namelijk uitkomen en als we DICE en EA moeten geloven, wordt dit dé game waar iedere Star Wars fan op zit te wachten.
Zo zou Battlefront 2 een volledige singleplayer moeten bevatten. Daarnaast zou de multiplayer een stuk groter zijn en veel meer opwinding moeten bieden dan het eerste deel. Tot slot wordt er gronding naar de kritiek van Battlefront 1 gekeken. We kunnen verwachten dat EA en DICE er alles op alles gaan zetten om Battlefront 2 wel het ultieme Star Wars gevoel te geven.
104145

2. Prey (PC, Xbox One en PS4)

In 2017 is het weer tijd om aan de slag te gaan met Prey. Niet in de vorm van een sequel, maar juist als nieuwe versie gebaseerd op de originele Prey uit 2006. Zo spreekt Arkane Studios, ontwikkelaar van de game, over een re-imagining.
In Prey leef je in een wereld waarbij John F. Kennedy de aanslag op zijn leven heeft overleefd en zijn ruimteplan voortzet. Jij speelt in de game als Morgan Yu, die aan boord van het ruimteschip Taos ontwaakt. De Taos is geen normaal schip, er worden namelijk allerlei experimenten gehouden op buitenaardse wezens.
Helaas loopt dit onderzoek helemaal uit de hand en moet jij in Prey achter de vragen van het ruimtestation zien te komen. Veel details over het verhaal zijn er nog niet, maar de beelden van de game tonen ons veel actie en bizarre wezens.
Een exacte releasedatum van Prey is nog niet bekend, de game staat wel al gepland op een release ergens in 2017. Mocht de uiteindelijke game enigszins lijken op de trailers, dan kan dit zomaar een van de beste shooters 2017 worden. In ieder geval één die je zeker in de gaten moet houden.
104146

1. Ghost Recon Wildlands (PC, Xbox One en PS4)

Het jaar 2017 staat ook in het teken van een nieuw deel in de Ghost Recon serie. Het gaat natuurlijk om Ghost Recon Wildlands die een andere insteek heeft dan de vorige games in de serie. Tom Clancy’s: Ghost Recon Wildlands gaat zich namelijk afspelen in het open wereld genre.
In Ghost Recon Wildlands ga je op avontuur in Bolivia waar jij verschillende missies en opdrachten moet zien op te lossen. Dit gaat niet zomaar, want iedere actie die je maakt hebben gevolgen voor het verloop van het verhaal. Dit zorgt ervoor dat je goed moet nadenken wat jouw aanpak bij iedere missie gaat worden.
Het prachtige Bolivia is vormgegeven in een gigantische wereld waarbij er verschillende gebieden zijn. Ieder gebied heeft haar eigen klimaat met haar eigen hindernissen. Kortom: genoeg te doen, maar dit hoeft niet alleen. De game is namelijk volledig te spelen in een 4-speler co-op modus waarbij je samen de landschappen van Bolivia kunt verkennen.
Vooral de co-op modus zorgt ervoor dat je de game zeker in de gaten moet houden. Dit gaat gepaard met een prachtig vormgegeven Bolivia en, zoals in de trailer wordt laten zien, toffe missies. Daarnaast kan het open wereld aspect ervoor zorgen dat er veel content is die je voor tientallen uren zoet kan houden.
Vanaf 7 maart 2017 kunnen we zelf bepalen of de game tot de beste shooters 2017 behoort. Er is in ieder geval veel potentie, maar je weet natuurlijk nooit of het goed gaat uitpakken. Welke shooter hou jij in 2017 in de gaten?

Populair Nieuws

Laatste Reacties