Darksiders 3 gameplay - Deze bekende elementen zijn terug

Article
woensdag, 28 november 2018 om 17:00
xgn google image
Darksiders 3 ligt in de schappen en de Apocalyps wacht op de derde ruiter. Dit keer mag Fury aan de slag. Ze volgt haar broers op in een wereld vol ellende. Een wereld waarin veel nieuwe, maar ook bekende dingen voorbij komen. Deze Darksiders 3 gameplay elementen komen uit vorige delen.
Hoewel Fury in Darksiders 3 haar eigen ding doet, komt ze in een bekende wereld terecht. Het kan dan ook niet anders of er komen gameplay elementen uit voorgaande Darksiders delen voorbij. War en Death zijn Fury voorgegaan en hebben al behoorlijk wat demonische konten bont en blauw geschopt.

Engelen en demonen

In Darksiders 2 heeft Death al met een groot deel van de Engelen en Demonen afgerekend en voor hem kon War er ook wat van. Maar omdat Darksiders 3 zich afspeelt ten tijde van het eerste deel, komen de vijanden uit de hemel en de hel ook in Fury’s avontuur in grote getale voorbij. Over het algemeen zal Fury zich bezig moeten houden met het demonische gespuis uit de krochten van de hel.
Denk hierbij aan duivels en skeletten, maar ook grotere vijanden zoals reusachtige vlammende ridders. De engelen kunnen niet ontbreken in deze game en ook zij zijn goed vertegenwoordigd. Helaas niet in zulke grote aantallen als de demonen, maar Fury krijgt er zo nu en dan wel een paar voor haar voeten.
142674 7

The Maker

Als er dan demonen of engelen voor Fury staan met getrokken wapen weet ze precies wat ze moet doen. Fury is uitgerust met een flinke zweep die ze maar al te graag gebruikt. Gaandeweg haar missie krijgt de ruiter van de Apocalyps steeds sterkere vijanden tegenover zich. Daarom moeten haar wapens telkens sterker gemaakt worden.
Gelukkig komt ook in Darksiders 3 de smid voorbij die Death al hielp tijdens zijn avontuur. The Maker zal Fury helpen om haar wapens sterker te maken, zodat ze gedurende het hele avontuur de vloer aan kan blijven vegen met al het gespuis dat ze tegen komt. Ook zal The Maker de runen upgraden die Fury in haar wapens kan stoppen om ze nóg sterker te maken. The Maker wil maar één ding in ruil en dat is dat Fury mensen helpt naar een veilige plek te komen die Haven heet.
142675 6

RPG-elementen

Het sterker maken van wapens is één van de RPG-elementen die Darksiders altijd gekend heeft. In Darksiders 2 was dit element het meest uitgebreid, maar ook in Darksiders 3 kun je behoorlijk wat aan upgrades vrijspelen. Iedere wapenrune kan twee kanten op aangepast worden: Chaos en Angelic. Wat je ook doet, ten einde is het altijd een gebalanceerd wapen.
Om wapens te upgraden moet Fury wel grondstoffen verzamelen die The Maker dan weer kan gebruiken. Niet alleen de wapens worden sterker in de game. Als Fury zielen verzamelt kan ze deze inruilen voor ervaringspunten om zo in level te stijgen. Met ieder level speel je een skill point vrij dat je vervolgens bijvoorbeeld aan Health, Strength of Arcane Strength kunt besteden. Met ieder level wordt je dus sterker.
142676

Vulgrim

De zielen die je verzamelt kun je op een vertrouwde plek inruilen in Darksiders 3. De geniepige demon Vulgrim is namelijk terug in de game en hij heeft verse handel. Tegen betaling van verzamelde zielen kun je niet alleen ervaringspunten krijgen bij de handelaar, maar meer.
Hij biedt je ook allerlei voorwerpen waarmee je je leven kunt aanvullen, tijdelijk sterker kunt worden en nog veel andere handige spullen. Daarnaast biedt hij je de gelegenheid om naar punten in de wereld te reizen via Serpent Holes, een soort fast travel optie. Vulgrim lacht elke keer vies als je iets bij hem koopt, zoals hij dat ook in voorgaande delen deed. Zou hij een verborgen agenda hebben?
142677 1

Puzzelen en backtracken

Darksiders 3 staat bekend om verborgen agenda’s. Iedereen lijkt wel een geheim te hebben in de franchise. Daar vormt de wereld op zich geen uitzondering op. In Darksiders 3 komen het puzzelen en het backtracken weer terug. Fury zal zich in allerlei bochten moeten wringen om door de wereld te navigeren en al haar krachten moeten gebruiken om de vele puzzels op te lossen die de wereld rijk is.
Daarnaast moet je regelmatig backtracken om nieuwe gebieden te ontdekken in de semi open wereld van de game. Een element dat al in de voorgaande delen voorbij kwam. In Darksiders 3 is het een onderdeel van het verhaal. Maar is het ook mogelijk om later in de game optionele gebieden te bezoeken en daar nieuwe vijanden te verslaan, mensen te bevrijden of belangrijke items te vinden.
De game ligt nu in de schappen voor Xbox One, PlayStation 3 en PC. Lees onze Darksiders 3 review om alles over de game te weten te komen.

Populair Nieuws