5 Belangrijke Dark Souls 3 tips om je staande te houden

  De Dark Souls franchise is geen makkelijke serie om te spelen. Zo zijn de Souls games niet voor iedereen weggelegd, en de spelers die wel stalen zenuwen zullen er ook hun tanden in moeten zetten. Aangezien het derde deel uit de reeks volgende week uitkomt hebben wij 5 Dark Souls 3 tips voor je uitgeplozen.

  Het begin van Dark Souls zal je in de koude kleren gaan zitten als je denkt niet meer dan een paar keer dood te gaan, en dat de reacties hevig overdreven zijn. Je zal er al snel achter komen dat er ook bij het nieuwe deel niks van gelogen is. Dark Souls 3 is namelijk pure duivelsheid, en zal je meer frustratie geven dan Flappy Bird. De filmpjes in deze special bevat spoilers, dus klik niet op de filmpjes als je de gameplay een verrassing wilt laten zijn.

  Wij zijn in het koninkrijk Lothric aan onze epische tocht om de balans in de wereld terug te brengen. Hierbij hebben honderden onderbrekingen plaatsgevonden die, altijd gevolgd met een sterfsequentie, ons opleverden met nieuwe kennis, inzichten en tactieken. Bereid je voor op de ijzersterke game met behulp van deze 5 Dark Souls 3 tips, die je zeker nodig zal hebben.

  5. Ga op avontuur

  Eén van de meest uitgesproken tips die we je mee kunnen geven, is dat het loont om elk hoekje en gaatje zal moeten doorzoeken. Er ligt een ongelofelijke hoeveelheid aan voorwerpen verstopt in de complex gecreërde wereld, die belonend genoeg zijn om toch nog even die paar gigantische demonen voor te verslaan. Althans, niet alle glimmertjes die je op de grond ziet liggen zijn even waardevol.

  In Dark Souls 3 is de vuistregel: "Is het te mooi om waar te zijn, dan is het dat vaak ook". Als je een item ziet liggen en het gebied ziet er veilig uit, ga er dan maar vanuit dat je een verrassingsaanval in de rug krijgt. Mocht je het overleven, blijkt in veel gevallen het voorwerp helemaal niet zo tof te zijn.

  Durf van de hoofdpaden af te komen om de uitgebreide wereld van Lothric te doorspitten. Alleen dan zul je de ultieme ervaring krijgen!

  4. Upgraden vereist denkwerk

  Het upgraden van je gear speelt een prominente rol in de nieuwe Dark Souls game. Het is belangrijk om mee te kunnen komen met de steeds sterker wordende vijanden, dus zal je daarop aan moeten sluiten door zelf ook sterker te worden. Je zal alleen wel verstandig om moeten gaan met het verbeteren van je favoriete wapens, want de benodigde materialen zullen na verloop van tijd niet meer voor het oprapen liggen.

  Wapens kun je op verschillende manieren krachtiger maken. Zo kan je de algemene schade verhogen, maar het moordtuig ook kunnen voorzien van bijvoorbeeld vuur-, magie- en gifelementen. Je zal de materialen hiervoor wel moeten zoeken, die vaak goed verborgen liggen. Het is daarom niet handig om het eerste wapen dat je aanraakt gelijk tot het maximale te verbeteren, maar om uit te zoeken welk strijdtuig het beste bij je speelstijl past.

  Belangrijke upgrades in het spel hebben te maken met de Estus Flasks, de levensdrankjes die je bij je kunt dragen. Hiervoor zal je ook schaarse materialen kunnen vinden om de hoeveelheid en de sterkte van de borrels te kunnen verhogen.

  3. Man van het volk

  Over de gehele wereld zijn er NPC's verstopt die verdomd handige interacties met zich meebrengen. Sommigen zullen je helpen bazen te verslaan, terwijl anderen je meer informatie verschaffen over verborgen voorwerpen of de uitgebreide lore. Het is daarom belangrijk om de opdrachten van deze personages in te willigen of goed te luisteren naar hun advies, want je krijgt er hoe dan ook profijt van!

  Veel van de NPC's die je zal tegenkomen zijn geen eenmalige kennismaking. Zo zul je ze op de meest onverwachte momenten tegenkomen, maar desalniettemis zul je positief verrast zijn. Het tegenkomen van een vriendelijk schepsel is dan ook een wereld van opluchting, aangezien je dan heel even op adem kan komen. Het is handig om vaak het hele gebied van de mainhub, Firelink Shrine, te doorzoeken aangezien de NPC's zich vaak hier verzamelen en additionele gear of andere opties bieden.

  2. Covenant

  Een handige tip met betrekking tot de multiplayer, is het aansluiten bij een covenant. Deze gemeenschappen, die een bepaald geloof aanhangen, zullen bepalen hoe jij tegenover het samenwerken met andere spelers staat. De doelen van deze covenants zijn zeer uiteenlopend, waarbij je dus goed moet nadenken in wiens voetstappen je eigenlijk wilt treden.

  Er zijn convenants die erop gericht zijn om samen te werken met andere spelers. De mensen die zich hierbij aansluiten, kunnen als broeders elkaars hulp in roepen bij lastige gebieden en bazen. Erg handig als je een steentje bij wilt dragen aan het behalen van de eindstreep.

  Als reactie hierop zijn er covenants te vinden waarmee je elkaar het leven zuur maakt. Als je bij zo'n groepering hoort, dan zul je iemand anders zijn wereld kunnen binnen dringen, om vervolgens de boel op stelten te gooien. Met het uitdagen van iemand anders zal je kunnen meten wie de beste vechter is, vaak tot ergernis van diegene die geïnfiltreerd wordt.

  Als je je trouw aan een covenant verdiept, dan zal je op een gegeven moment unieke voorwerpen vrij kunnen spelen. Daarmee behoort dit zeker tot een van de beste Dark Souls 3 tips!

  1. Backtracken

  Overal deuren, maar geen manier om ze open te krijgen. Je zal dit gedurende de hele game tegenkomen, maar met een beetje puzzelwerk zal je ze een voor een kunnen ontgrendelen. Je zal daarvoor wel een hoop moeten backtracken, het terugkomen naar gebieden waar je reeds geweest bent.

  Gaandeweg de game zal je steeds meer geheimen vinden, en hoe meer mysteries je zal oplossen. Het is daarom van noodzaak om steeds terug te keren naar die ene gesloten deur, verdwaalde NPC of die optionele baas om te kijken of je al nieuwe interacties kunt hebben.

  Het leveldesign zit doordacht in elkaar, dat je door middel van backtracken ook vaak afsnij wegen tussen verschillende gebieden kunt openen. Gelukkig hoef je niet alles te lopen, want je kan ook gewoon teleporteren van kampvuur naar kampvuur!

  Deze 5 Darks Souls 3 tips zullen jou een beetje door de game heen helpen. Lees ook onze review om te kijken of deze game iets voor jou wordt. Daarnaast houden wij ook nog een dagboek bij met onze avontuurlijke tocht door de barre wereld. Dark Souls 3 komt op 12 april uit voor Xbox One, PC en PS4.

  Dark Souls III

  Verkijgbaar vanaf 12 april 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.