Crash Team Racing Nitro Fueled karakter details uitgelicht - Veel personages!

  Crash Team Racing scheurt 21 juni naar de winkelschappen. Deze racegame treedt in de voetsporen van Crash Bandicoot N. Sane Trilogy en Spyro Reignited Trilogy. Opnieuw wordt dit een remaster! Met deze details weet je wie de Crash Team Racing Nitro Fueled karakters zijn. Wij geven kort wat achtergrondinformatie.

  Het lijkt erop dat Crash Bandicoot Team Racing Nitro Fueled flink gaat uitpakken met haar karakter roster. Niet alleen de bekende personages uit het oorspronkelijke PlayStation 1 spel keren terug, maar er worden ook personages geleend uit het tweede Crash Bandicoot Racingspel: Nitro Kart. Wij presenteren een overzicht met alle tot nu toe bekende personages.

  Crash Bandicoot

  In dit spel kan Crash Bandicoot niet ontbreken. Hij is de hoofdpersoon van deze game. Wanneer je Crash Team Racing met een Mario Kart game vergelijkt dan is hij de Mario. Deze all rounder is vaak het eerste personage waarmee je aan de slag zult gaan. Hij is de goedzak van de serie en deze game staat hij dan ook aan de zijde van team goed. Crash is niet de slimste, maar wat verwacht je dan ook van een mislukt labexperiment? Want dat is Crash!

  Coco Bandicoot

  Ook kunnen we aan de slag met de zus van Crash Bandicoot. Waar Crash eigenlijk een beestje is waarbij zeker een steekje los zit, is Coco eigenlijk de slimmere van het stel. Ze kwam voor het eerst voor in Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back en was speelbaar in Crash Bandicoot 3: Warped. Beide spellen zijn onderdeel van de Crash Bandicoot N. Sane Trilogy. Coco heeft een schattige baby tijger als huisdiertje. Let op, deze keert nog terug!

  Pura

  Dat schattige tijgertje is niemand minder dan Pura. Alhoewel je, je in eerste instantie af zal vragen hoe een tijger als Pura plaats kan nemen in een race-auto, zul je deze rariteit al snel voor lief nemen. Pura was in de oorspronkelijke Crash Bandicoot games namelijk samen met Polar één van de meest schattige personages. We zagen Pura in de eerdere games onder andere omdat je samen met Coco op zijn rug, over de Chinese muur kon rennen in Crash Bandicoot 3: Warped. Ook in N. Sane Trilogy kon je dus met dit snelle beestje spelen.

  Polar

  De naam Polar viel net al eerder. Dit is het schattige ijsbeertje. Waar Pura het huisdiertje van Coco is, is Polar dat van Crash Bandicoot. Polar is al meermalen teruggekeerd in de verschillende Crash Bandicoot games. Zo nam Crash Bandicoot in eerdere games plaats op zijn rug. Dat bracht spannende levels waarbij je zo snel mogelijk weg moest rennen van een gigantische ijsbeer. Met een beetje fantasie denk je dat dit de moeder ijsbeer is en begrijp je waarom de niet zo slimme Crash door het levensgevaarlijke beest wordt achtervolgd.

  Dr. Neo Cortex

  Dan is het moment aangebroken om de slechteriken in dit spel eens te bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld in de huid kruipen van Dr. Neo Cortex. Dit geniale brein mag dan erg slim zijn, hij gebruikt het al snel voor de verkeerde doeleinden. Hij is de reden dat Crash Bandicoot van een normaal buideldier in het gekke op twee benen lopende beest veranderde dat hij nu is. Nu vind je hem met Crash op de racebaan!

  Tiny

  Tiny is net als Pura een tijger. Daarentegen is hij geen schattig beestje, maar eerder een vreselijk bakbeest. Hij is één van de slechterikken die altijd al Dr. Neo Cortex heeft geholpen. Ook deze keer racet hij aan de zijde van team slecht. Tiny is een flink spierbundel die het liefst een heleboel leeuwen op je af laat komen. Dat doet die ook in bijvoorbeeld Crash Bandicoot 3: Warped. Daar vecht Crash Bandicoot tegen hem in een arena zoals je die bij de romeinen zou zien. Tiny' enige doel is om Crash hier voor de leeuwen te gooien. Tiny is op Dr. Neo Cortex na de meest terugkerende slechterik in heel de Crash Bandicoot-serie.

  Ripper Roo

  Bij Ripper Roo zit al net zo'n steekje los als bij onze hoofdrolspeler Crash Bandicoot. Deze blauwe hond staat bekend als een karakter met een flinke dosis ADHD. Ripper Roo was in eerdere games een eindbaas. In de eerste game belaagde hij Crash met een heleboel explosieven. Die liet je in zijn eigen gezicht ontploffen! In het tweede deel keerde hij terug om als een malle rond te springen op een pogostick. In Crash Team Racing moet je zijn idiote lachje eerst als eindbaas aanhoren, later voegt hij zich tussen de speelbare karakters. Kan jij zijn drukte aan, of word je helemaal gek van zijn typische ADHD-gedrag?

  Papu Papu

  Als we opnieuw een vergelijking met Mario Kart maken, dan kun je Papu Papu het beste vergelijken met Bowser. Deze dikke slechterik is namelijk het zwaargewicht dat je heel moeilijk van de weg zult beuken. Zelf is die wat trager, maar beukt hij met gemak anderen van de weg. Papu Papu staat bekend als slechterik van het allereerste Crash Bandicoot uurtje. Hij is de eerste eindbaas ooit die je in de Crash Bandicoot-games kon bevechten. Je nam het in eerste instantie als Crash tegen hem op in een oud vervallen hutje. Papu Papu is de tweede eindbaas in Crash Team Racing. Hij is één van de unlockable karakters.

  Dr. N.Gin

  Maak N. Gin maar niet kwaad, want de raket in zijn hoofd kan elk moment exploderen. Het is misschien niet al te slim om hem de weg op te sturen. Terwijl je met hem rondrijdt heb je telkens het gevoel dat wanneer je toevallig uit de bocht vliegt je moet uitkijken dat je niet tegen een muur aanklapt en explodeert. Natuurlijk gebeurt dat niet, maar dat gevoel kan je wel hebben. N. Gin is één van de trouwe handlangers van Dr. Neo Cortex. Hij werd eigenlijk al verzonnen als tegenstander voor de allereerste Crash Bandicoot game. Daar werd hij geschrapt om vervolgens in Crash Bandicoot 2 voor het eerst te worden gebruikt.

  Dingodile

  Dingodile is het volgende slechte personage dat wij willen uitlichten. Deze bizarre combinatie tussen een dingo en een krokodil houdt ervan om met explosieven en lasers aan de slag te gaan. Het is bij Dingodile altijd een vraag aan wiens kant hij staat. Normaliter is hij slecht, maar hij vindt het niet erg om Dr. Neo Cortex zo nu en dan even te backstabben. Dit doet hij bijvoorbeeld in Crash Bash, wat een party game is die wat vergelijkbaar is met Mario Party. In die game wordt geconcludeerd dat er wel heel veel slechte personages zijn en dan switcht Dingodile naar de goede zijde. Zo blijkt: erg loyaal is deze schurk niet.

  Pinstripe Potoroo

  Een slechterik als Dr. Neo Cortex wil de nodige bescherming om zich heen hebben voor malloten als Crash Bandicoot. Daarom huurt hij Pinstripe Potoroo in. Dit is zijn bodyguard. Dit personage vormt een soort van parodie op maffiabazen uit films als Scarface. Je ziet Pinstripe altijd met een geweer rondlopen. Hij deinst er niet van terug om met dat geweer op alles te schieten wat los en vast staat. Dit keer springt Pinstripe ook in een racekarretje om het op te nemen tegen alle andere personages. Pinstripe is de vierde baas in Crash Team Racing. In het oorspronkelijke spel moest je Pinstripe eerst vrijspelen. Mogelijk nu ook weer.

  Doctor Nefarious Tropy

  We gaan verder met Doctor Nefarious Tropy. Hij kwam voor het eerst voor in Crash Bandicoot 3 Warped als uitvinder van de Time Twister Machine. Deze machine wordt gebruikt om verschillende levels in verschillende tijdperken te kunnen spelen. Deze uitvinder is een menselijke cyborg die het leuk vindt om de tijd te manipuleren. In Crash Team Racing is hij ook van de partij. Je kunt niet direct met dit personage spelen. Je moest in het oorspronkelijke spel eerst achttien van zijn records verbreken in de Time Trial mode. Je was op de PlayStation 1 in ieder geval wel eventjes bezig voor je deze slechterik vrijspeelde.

  Komodo Joe

  Toen dit personage voor het eerst werd geintroduceerd, had hij nog een maatje: Moe. Zo vormden Joe en Moe samen de Komodo Brothers die samen aan de zijde van Dr. Neo Cortex tegen Crash Bandicoot vochten. Joe en Moe kun je ook wel de dikke en de dunne noemen. Joe is smal en erg snel, Moe is dikker en krachtiger. Mogelijk was Joe van de twee de enige die in een racekarretje paste, want alleen Joe deed mee in Crash Team Racing. Van Moe was in Crash Team Racing al geen spoor te bekennen en mogelijk nu ook weer niet. We zien hem eerst als de derde Crash Bandicoot eindbaas van dit spel en later speel je hem vrij.

  Fake Crash

  In het oorspronkelijke spel had je ook nog Fake Crash. Dit is een echte Bandicoot, ook al doet de naam anders vermoeden. Met zijn scheve tanden en wat lelijkere hoofd heeft hij nog gekkere karaktertrekken dan Crash. Er is weinig over Fake Crash bekend, behalve dat hij beter wil zijn dan de echte Crash. Sterker nog: soms wil die anderen laten geloven dat hij de echte Crash Bandicoot is. Hij springt in ieder geval in een karretje, dus als je met hem racet kun je zelf oordelen wie de betere Crash is. Is hij dat of de oorspronkelijke Crash Bandicoot?

  Crunch Bandicoot

  Tot nu toe hebben we alleen maar personages voorbij zien komen die ook in het oorspronkelijke Crash Team Racing zaten. Crunch Bandicoot wordt geleend uit Nitro Kart. Het is onbekend of Crunch in dit spel een goed of slecht personage is. Oorspronkelijk behoort Crunch niet tot de personages die voorkwam in de games die oorspronkelijk door Naughty Dog zijn gemaakt. Hij werd pas gebruikt in één van de eerste Crash Bandicoot games voor de PlayStation 2: The Wrath of Cortex. Daarin is hij een slechterik onder de invloed van Neo Cortex. Later kan Cortex hem niet meer onder controle houden en wordt Crunch goed.

  Zam en Zem

  Ook Zam en Zem worden geleend uit Nitro Kart. Beiden zijn handlangers de schurk van Crash Team Racing: Nitro Oxide. Over beide personages is niet zo heel veel bekend, vandaar dat ze hier zijn gebundeld. Het is in ieder geval bekend dat ze aan de kant van slecht staan en dat ze beiden in aparte racekarretjes plaatsnemen om het roster van Crash Team Racing Nitro Fueled aan te vullen. Beide schurken kwamen voorheen enkel in Nitro Kart voor.

  Nitrus Oxide

  We sluiten af met Nitrius Oxide die nu ook terugkeert als één van de speelbare Crash Team Racing Nitro Fueled karakters. Hij zat al in het oorspronkelijke spel, maar hier verscheen hij enkel als antagonist van het spel. Aan het einde van het verhaal nam je het tegen hem op om te kijken wie het snelst was. Als je hem versloeg, dan had je het verhaal uitgespeeld. Op dat moment was het daarentegen niet mogelijk om met Nitrox Oxide te racen. De enige manier om in de huid van deze schurk te kruipen was door een hack op je spel uit te laten voeren. Met Crash Team Racing Nitro Fueled kun je ook met hem in een racekar springen.

  Penta Penguin?

  In de oorspronkelijke Crash Team Racing game kon je ook nog met Penta Penguin racen. VoHiervoor moest je wel eerst cheaten. Het is nog maar een verrassing of deze pinguin ook terugkeert in de remaster. Het is zeer aannemelijk dat dit gaat gebeuren, maar vooralsnog is het niet met zekerheid te zeggen. Verder bestaat er de kans dat Crash Team Racing Nitro-Fueled nog meer personages uit Crash Bandicoot Nitro Kart zal lenen.

  Hieronder vind je nog een korte lijst die overzicht geeft over alle tot nu toe bekende personages. De kans is groot dat er richting release meer personages zullen volgen.

  Crash Team Racing Nitro-Fueled karakter details

  • Crash Bandicoot
  • Coco BAndicoot
  • Fake Crash
  • Polar
  • Pura
  • Dr. Neo Cortex
  • Ripper Roo
  • Dingodile
  • Dr. N. Gin
  • Tiny Tiger
  • Papu Papu
  • Pinstripe
  • Komodo Joe
  • Dr. N. Tropy
  • Crunch Bandicoot
  • Zam
  • Zem
  • Nitro Oxide

  Als welk personage zou jij het liefst in een racekarretje springen?

  Crash Team Racing Nitro-Fueled

  Verkijgbaar vanaf 21 june 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.