Cooler Master MasterCase SL600M lancering - Airflow op hoog niveau

Article
dinsdag, 30 oktober 2018 om 17:41
xgn google image
De lancering van Cooler Master’s MasterCase SL600M is nabij. De pc focust zich vooral op een goede airflow, wat onangs is getoond bij de City Skydive in Utrecht. De pc is perfect voor mensen die hun computer voor werk en voor games willen gebruiken. Hier is alles wat je moet weten over de pc.

Verkoeling door airflow

Cooler Master lijkt zijn naam eer aan te doen met de nieuwe SL600M pc. Deze aankomende pc maakt gebruik van een natuurlijke luchtstroom, van laag naar hoog, omdat warme lucht naar boven stijgt. Deze natuurlijke airflow wordt aangestuurd door twee grote 200mm ventilatoren aan de onderkant van de computer die de warme lucht naar boven stuurt. Aan de onderkant van de computer zit een stuk ruimte waardoor de lucht er aan de onderkant in kan.
Verkoeling is belangrijk bij computers, anders raken de pc-kasten oververhit en slaat de computer af. Dit kan veel irritaties opwekken bij de gebruikers. Cooler Master was op zoek naar een oplossing voor de herrie die de computerkast kan maken tijdens het verkoelen en hoe de computer daarbij het best gekoeld zou kunnen worden. De MasterCase SL600M is hier het resultaat van.

City Skydive

Deze airflow is door Cooler Master op een leuke manier gedemonstreerd met een uitje naar de City Skydive in Utrecht. Hierbij gingen wij in een windtunnel waarin wij omhoog werden geblazen door middel van airflow. Op deze manier konden wij als het ware de binnenkant van de MasterCase ervaren.
Sonja bij City Skydive
141362

Voor werk en voor games

Vaak moet de hardwerkende zakenman of zakenvrouw een moeilijke keuze maken als zij een computer moeten hebben waar zij op kunnen werken, maar ook op willen gamen. Cooler Master heeft zijn best gedaan om voor de lancering een combinatie te maken waardoor de keuze niet meer nodig is, omdat de MasterCase SL600M dit allebei moet kunnen.
Tijdens het werken is het belangrijk dat de behuizing van de pc minimalistisch, stil, duurzaam en prestatiegericht is. Het onderdeel van een pc wat vaak de meeste herrie maakt is de koeling van het systeem, namelijk de ventilatoren. Door het nieuwe airflow systeem zou geluid nu geen probleem meer moeten zijn en hoor je zo min mogelijk in plaats van een computer die klinkt alsof hij ieder moment kan opstijgen.
Voor gamers is het belangrijk dat de pc voorzien is van een goede airflow die de computer koel houdt. De behuizing is vaak expressief, prestatiegericht en moet custom waterkoeling ondersteunen. Een leuke toevoeging voor de gamers die van het gamen nachtwerk willen maken, de USB-portals lichten op wanneer je je hand er langs haalt, dus deze kun je altijd vinden in het donker.
Voor de airflow heeft de Master Case SL600M drie verschillende standen. De eerste en laagste stand is bedoeld voor simpel werk, waarbij je rustig achter je computer op Word aan het typen bent. De derde en hoogste stand is goed voor mensen die met zeer hoge kwaliteit willen gamen, vooral met spellen waarbij de pc veel verkoeling vereist. Bij de derde stand zal de pc iets meer geluid maken, maar bij het gamen heb je meestal geluid aan staan en zal dit daardoor al niet erg hoorbaar meer zijn.
141363

Uiterlijk

Het boven- en voorpaneel van de behuizing zijn gemaakt van duurzaam aluminium met een gladde afwerking. De ene zijkant is dicht met hetzelfde materiaal, de andere kant van de behuizing heeft een glazen plaat waardoor je bij het systeem naar binnen kunt kijken. De bovenste plaat op de behuizing kan eraf worden gehaald, op de pc worden platgedrukt of iets losser op de pc worden gezet.
Het stoffilter zit bij het systeem aan de onderkant van de behuizing voor betere functionaliteit van de pc. Deze kan er via de achterkant van de pc uit worden gehaald. Om ervoor te zorgen dat je niet continu je pc hoeft te verschuiven, kan het stoffilter in een hoek van 90 graden worden verbogen.
De nieuwe behuizing heeft naast goede prestaties een aantrekkelijk, duurzaam uiterlijk. De gezandstraalde aluminium platen zorgen voor een koel uiterlijk wat passend is bij de inhoud van de pc, die zich specialiseert in het afkoelsysteem van de kast. Na de lancering zijn er hoogstwaarschijnlijk nog meer leuke features van de Cooler Master MasterCase SL600M te zien.

Cooler Master MasterCase SL600M lancering

De lancering van de Cooler Master MasterCase SL600M is volgende week, je kunt hem sowieso bestellen bij Cooler Master en de behuizing zal ongeveer €199,99 kosten. Wij hebben eerder een computermuis ontvangen van Cooler Master, we hebben een MasterMouse Pro L Review geschreven. Wij hebben ook een artikel geschreven over de beste pc gaming tips, zo kun je jouw ervaring met de nieuwe pc optimaliseren.

Populair Nieuws

Laatste Reacties