Cooler Master MasterMouse Pro L Review - Uitstekende muis!

  Naast toetsenborden en controllers is de muis wellicht nog wel het belangrijkst voor de PC-gamers onder ons. Als je urenlang wilt gaan gamen moet hij natuurlijk lekker in de hand liggen, maar tegenwoordig zijn de muizen ook enorm uitgebreid. Cooler Master heeft een nieuwe muis uitgebracht en onze ervaring lees je in de deze MasterMouse Pro L review!

  Een standaard muis waar je alleen mee kunt klikken en bewegen is tegenwoordig niet meer voldoende voor de echte gamers. Er moeten speciale knoppen op zitten, waardoor je bepaalde acties snel kunt uitvoeren. Daarnaast moet de muis ook geschikt zijn voor verschillende standen, aangezien er meerdere manieren zijn om een muis vast te houden.

  De MasterMouse Pro L van Cooler Master moet aan deze eisen voldoen. Maar doet de muis dat wel? Dat lees je in onze MasterMouse Pro L review.

  MasterMouse Pro L review

  Aanpasbaar naar jouw wensen

  Cooler Master belooft in ieder geval allerlei verschillende dingen, maar de MasterMouse Pro L wordt eigenlijk uitgebracht met één groot doel: grip voor iedere gamer. Dit betekent dat het niet uit hoeft te maken hoe jij je muis vasthoudt. Een grote belofte, maar maakt de muis dit wel waar?

  In de doos van de MasterMouse Pro L vallen de ‘verschillende versies’ van de muis meteen op. Er zijn namelijk naast de muis zelf, twee aparte zijkanten bijgeleverd en een speciale topcover. Deze onderdelen kun je gemakkelijk wisselen door de zijkanten er gewoon af te halen en de bovenkant eraf te schroeven.

  De bijgeleverde onderdelen moeten voor een andere grip zorgen, maar eigenlijk bevatten de twee versies niet heel veel verschillen. De bijgeleverde topcover verschilt nauwelijks, ondanks dat hij een iets ander formaat heeft. De zijkanten daarentegen zijn wel iets anders, want de bijgeleverde zijkanten zijn juist geschikt voor meer grip, terwijl de standaard zijkanten juist voor een gladde ervaring moeten zorgen. In de praktijk voelt dit niet heel anders aan, dus verwacht geen grote verschillen.

  MasterMouse Pro L review

  Ligt heerlijk in de hand

  De verschillen tussen de ‘twee versies’ zijn dus niet zo heel groot als Cooler Master belooft, maar het biedt wel de mogelijkheid om dus een andere setup van de muis uit te proberen die wellicht beter bij je past. Op de website van Cooler Master kun je zelf 3D-covers van de muis uitprinten en op je muis gebruiken. In de ervaring maakt het niet heel veel uit in wat voor houding jij je muis vasthoudt, beide geleverde versies van de muis voelen prima aan.

  Dit is ook een duidelijk pluspunt, want de muis biedt een comfortabele ervaring. Hij ligt vanaf het eerste moment lekker in de hand en blijft dit ook doen, zelfs als je meerdere uren met de muis bezig bent. De muis zorgt voor voldoende grip en voelt ook stevig aan, zodat tijdens het gamen de muis krachtig in je hand blijft liggen en je genoeg controle blijft hebben.

  De MasterMouse Pro L heeft nog een groot voordeel, en dat is het design. De muis heeft een strakke zwarte kleur met verschillende LED lampen, waarvan je de kleur kunt veranderen. Dit zorgt ervoor dat de muis er netjes uitziet, maar ook genoeg sfeer met zich meebrengt.

  Tot slot valt het op dat de muis eigenlijk geen vingerafdrukken achterlaat, wat meestal wel het geval is bij verschillende muizen. Na meerdere uren de muis te gebruiken, blijft het apparaat er vrijwel zo goed als nieuw uitzien.

  MasterMouse Pro L review

  Compacte en lichte muis

  De MasterMouse Pro L is een compacte muis die niet heel erg groot is. Als je de grotere setup van de muis gebruikt, is de muis 130mm lang en weegt hij ongeveer 125 gram. Dit is een prima gewicht voor een gaming muis, aangezien de muis toch lekker op het bureau blijft liggen, maar ook niet te zwaar is.

  Een ander voordeel van de MasterMouse Pro L, is dat hij volledig symmetrisch is. Dit zorgt ervoor dat de muis ook voor linkshandige personen prima te gebruiken is.

  Een muis voor het gamen kan tegenwoordig niet meer zonder extra knoppen en andere features. De MasterMouse Pro L beschikt over een sensor die maximaal 12000 DPI aan kan en aan de onderkant kun je deze DPI snel veranderen. Dit is wel een tikkeltje raar, aangezien je dan je muis op moet tillen als je de DPI wilt veranderen. Gelukkig kun je met de bijbehorende software deze functie naar een andere knop verplaatsen.

  Ondanks dat de muis lekker in de hand ligt voor het gamen, is er (soms) wel een irritant verschijnsel. Zo werkt de rechtermuisknop namelijk niet altijd even lekker. Je moet namelijk bij bepaalde kliks iets harder drukken dan normaal. Als je casual aan het gamen bent merk je dit niet heel erg, maar als je games zoals League of Legends speelt, waarbij je rechtermuisknop vaak gebruikt, kan dit zo nu en dan irritant zijn.

  MasterMouse Pro L review

  Handige software

  Alle knoppen van de MasterMouse Pro L zijn volledig programmeerbaar. Aan beide zijkanten zitten twee knoppen, en in de software kun je deze knoppen zelf een functie geven waardoor de muis voor iedere gamer anders te gebruiken valt. Wil je bijvoorbeeld snel kunnen herladen via je muis? Dan is dat gemakkelijk in te stellen.

  De software van de MasterMouse Pro L kun je op de website van Cooler Master downloaden. Hiermee kun je, naast het veranderen van de knoppen, ook zelf een DPI voor de muis instellen. Daarnaast is het ook mogelijk om de settings van de sensor te veranderen, hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld de gevoeligheid. Ideaal voor de mensen die lekker willen prutsen met de verschillende functies van een muis!

  MasterMouse Pro L review

  Dit noem je pas uitstekende prijs-kwaliteit

  De MasterMouse Pro L voelt ontzettend goed aan en biedt onwijs veel mogelijkheden voor de fanatieke gamer. De buitenkant is naar wens te veranderen met bijgeleverde onderdelen, maar met de speciale software kun je ook de werkwijze van de muis compleet naar jouw voorkeuren aanpassen. Voeg daar het mooie design aan toe en de sfeervolle verlichting en je hebt binnen no time een prachtmuis in handen.

  Dan hebben we het nog niet eens over de prijs gehad, want de MasterMouse Pro L kost ongeveer 45 euro en in vergelijking met de kwaliteit is dat een uitstekende prijs. Je krijgt echt waar voor je geld en als je op zoek bent naar een gaming muis voor een zachte prijs, is de MasterMouse Pro L een uitstekend kandidaat!

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Stevig en fijn in de hand
  • Veranderen van DPI en knoppen
  • Handige software
  • Nauwelijks verschil tussen bijgeleverde versies
  • Klikken is af en toe zwaar

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.