Column: Black Box Missions moeten in elke Assassin's Creed terugkeren

Article
vrijdag, 27 augustus 2021 om 14:00
assassins creed valhalla the siege of paris infiltration missionf1628762293
Met The Siege of Paris DLC heeft Assassin’s Creed Valhalla er eindelijk Black Box Missions bijgekregen. In deze column legt Ralph uit waarom hij in elke Assassin’s Creed game die missies wil zien.
Toen de eerste Assassin’s Creed game uitkwam in 2007 had de titel een duidelijke gameplay loop. Spelers kregen verschillende doelwitten voor hun kiezen, waarbij ze eerst de zwakheden van de target in kwestie moesten ontdekken. Wanneer er genoeg informatie was verzameld, dan kon Altaïr zich klaarmaken voor de kill en zelf bepalen op welke manier hij dichtbij het doelwit wil komen.
In de delen erna is dat aspect alleen maar verder uitgebreid door Ubisoft. Het hoogtepunt werd bereikt in Assassin’s Creed Unity. In die game hebben spelers veel opties gekregen om dichterbij hun doelwit te komen en zelfs in de manieren waarop ze de target om het leven kunnen brengen.
Zo moet er bijvoorbeeld een Templar gedood worden die zich bevindt in de Notre-Dame. Assassin Arno kan eerst op verschillende manieren toegang krijgen tot de magistrale kathedraal, om vervolgens het doelwit bijvoorbeeld om te leggen in het biechthokje, zodat niemand de daad zal zien. Met alle mogelijke opties voelen de assassination missions bijna aan als een Hitman game. Alleen kan je de iconische pistolen van Agent 47 niet gebruiken.
assassins creed origins cheats binnenkort beschikbaar op pc 129273

Een andere strategie

Aan de zogeheten Black Box Missions komt alleen een einde wanneer Ubisoft besluit om de gameplay van de Assassin’s Creed-reeks volledig op de schop te gooien. Met de release van Assassin’s Creed Origins is de franchise namelijk meer richting een actievolle RPG gegaan. En dat is ook te merken aan de manier waarop je een einde maakt aan je doelwitten.
Hoewel je in sommige missies de mogelijkheid hebt om een grote locatie te verkennen, zelf de ingang te vinden en een doelwit kan vermoorden, komt het niet in de buurt van de keuzevrijheid en mogelijkheden van de klassieke Black Box Missions.
Bovendien kan je een groot gedeelte van de targets niet op die manier onder de zoden leggen. Veelal krijg je namelijk te maken met bossfights, waarbij je een uitdagend gevecht voor je kiezen krijgt en alles uit de kast moet trekken. Dat is een groot verschil met een vlijmscherp mes dat ongezien een vitaal punt van het lichaam raakt.
webpnet resizeimage 2f1627313302

De terugkeer van Black Box Missions

Ook Assassin’s Creed Valhalla is meer de kant van een RPG opgegaan en laat spelers het vaak face-to-face uitvechten met leden van de Order of the Ancients - beter bekend als de Templars. Die gevechten passen natuurlijk goed bij de setting, want vikingen staan er om bekend om luidruchtig de strijd in te gaan. Maar als assassin zijnde wil je natuurlijk ook mogelijkheden hebben om stilletjes te werk te gaan.
Die optie is er nu eindelijk weer bijgekomen dankzij The Siege of Paris DLC. Eén van de grootste nieuwe toevoegingen van de uitbreiding is namelijk de terugkeer van Black Box Missions naar de franchise.
Tijdens het avontuur in Francia krijg je namelijk meerdere missies waarbij een belangrijk figuur in de hiërarchie van King Charles the Fat permanent uitgeschakeld moet worden. Dat kan je op de klassieke viking-manier doen, door de voordeur in te trappen en iedereen uit te moorden, maar je kan het ook weer zo stil als een muis doen. Eivor krijgt namelijk meerdere manieren om toegang te krijgen tot de verschillende locaties en de doelwitten op een unieke wijze te vermoorden. Dat scheelt ook weer een uitdagende bossfight waar een moment van verslapping het einde kan betekenen.
rsz ack dlc2 11 charlesf1628589689

We want more!

Niet alleen ondergetekende is enthousiast over de terugkeer van de Black Box Missions, zo’n beetje iedereen die The Siege of Paris DLC heeft gespeeld is blij met de missies waar keuzevrijheid de toon voert. Het is dan ook te hopen dat Ubisoft de unieke opties ook gaat implementeren in de derde DLC voor Assassin’s Creed Valhalla.
Maar daar hoeft het wat ons betreft niet op te houden. De Black Box Missions zijn zo iconisch voor de Assassin’s Creed franchise, dat wij graag zien dat Ubisoft de missies in elke titel gaat stoppen. Dus wanneer alle content voor Valhalla is gemaakt en de focus verschuift naar de volgende titel, dat we opnieuw kunnen genieten van Black Box Missions. Onze steun heeft Ubisoft in ieder geval! Wat vind jij van de gevarieerde missies?
Wil je niks missen van al het nieuws omtrent Assassin’s Creed Valhalla en allerlei content lezen over de titel van Ubisoft? Check dan nu onze Assassin’s Creed Valhalla hub op XGN.nl, waarin we je op de hoogte van alles omtrent de game!