5 redenen om Captain Marvel nu in de bioscoop te kijken

  Captain Marvel draait nu in de bioscopen. In onze maandelijke filmrubriek gaven wij al aan dat dit één van de films is om in maart echt naar uit te kijken. Hier geven we nog wat extra redenen waarom je met een bak popcorn in de hand, de Captain Marvel release wilt meemaken. Ren jij straks naar de bioscoop?

  Marvel Studios

  Captain Marvel wordt de eerste vrouwelijke Marvel superheld die haar eigen film krijgt. Gaaf toch? Maar niet iedereen was enthousiast toen Brie Larson deze heldin mocht vertolken. Zeker nadat ze uitspraken deed die bij sommige fans in het verkeerde keelgat schoten. Maar haar uiteindelijke vertoning in deze film heeft erg goed uitgepakt!

  Opwarming voor Endgame

  Captain Marvel is niet de film waarvoor Marvel-harten op dit moment het hardst gaan kloppen. Enthousiasme is er wel, maar er is toch wel één film die meer vonken doet overslaan. Iedereen zit namelijk vol spanning op het volgende Avengers-deel te wachten. Wie wil er namelijk niet weten hoe het verhaal verder gaat. Het einde van Infinity War heeft vele fans geschokt. Zoals ondertussen wel bekend is, is door toedoen van Thanos het halve universum verdwenen. Wat hij hiervoor moest doen: simpelweg in zijn vingers knippen.

  Hoewel Captain Marvel niet in Avengers: Infinity War zat, is ze onlosmakelijk met deze film en de vervolgfilm Endgame verbonden. Het duurt nog even voor we alle linkjes kunnen leggen naar Avengers: Endgame, waarvan al zeker is dat Captain Marvel er ook een grote rol in zal spelen.

  Om toch alvast in de stemming te komen voor deze nieuwe film is het zeker niet verkeerd om deze heldin in actie te zien. In april wordt het dan tijd om te kijken hoe zij haar steentje kan bijdragen om de wereld weer normaal te krijgen.

  Marvel Studios

  Verwijzingen in Captain Marvel

  Marvel maakt er weer werk van om een geloofwaardig en uitgebreid filmuniversum neer te zetten. Dit universum wordt steeds groter doordat er steeds meer superhelden (en superschurken) aan worden toegevoegd. Het gaafste aan de Marvel-films is dat al die toevoegingen uiteindelijk met de Avengers-films aan elkaar worden geknoopt.

  Als echte Marvelfan wil je dus geen enkele film uit de reeks missen, omdat alle films inside jokes bevatten die verwijzen naar gebeurtenissen uit andere films. Ook in Captain Marvel zitten veel dingen die je weer aan andere films kunt linken.

  Een leuke verwijzing voor mensen die andere films zagen is bijvoorbeeld de aanwezigheid van schurk Ronan. Deze schurk kwam al voor in de trailers en speelde eerder al een belangrijke rol binnen Guardians of the Galaxy. Tof, omdat deze film zich jaren voor Guardians of the Galaxy af zal gaan spelen. Met Captain Marvel leer je dus ook weer een klein beetje meer over Ronans plek in het hele universum.

  Marvel Studios

  Meer Nick Fury

  Tijdens Captain Marvel gaan we meer leren over het legendarische personage Nick Fury. Dit mag ook wel, want door de films heen is deze leider van S.H.I.E.L.D. nog redelijke mysterieus gebleven. We hebben al het één en ander van hem geleerd, maar deze film zal onder andere duidelijk maken waarom deze man altijd met zijn karakteristieke ooglapje rond moet blijven lopen. Hierdoor zal het personage nog meer diepgang krijgen dan het al had.

  Na Captain Marvel weet je in ieder geval waar Nick Fury zijn gedrevenheid vandaan komt om een heleboel superhelden te blijven rekruteren. Hoewel hij nooit had kunnen vermoeden dat het zo uit de hand zou gaan lopen als Thanos het liet lopen in Marvels Avengers: Infinity War, worden alle handelingen van dit interessante personages als maar duidelijker voor de trouwe fans.

  Daarnaast zul je deze film merken dat Nick Fury een echte dierenvriend is. Kattenmensen opgelet. Hij krijgt namelijk een nieuw vriendje: een wel heel knuffelbare kat.

  Marvel Studios

  Een flinke dosis humor

  Uiteindelijk zal Captain Marvel zelfs de mensen die twijfelden of dit wel een toffe film gaat worden, enorm aan het lachen brengen. Hoewel de film zeker geen comedy is, kunnen de makers het niet laten om zo nu en dan een grap in de film te verwerken. Deze grappen zijn erg subtiel maar zorgen er wel voor dat je met een grote grijns op je gezicht zit te kijken.

  Het is niet voor het eerst dat Marvel dit doet. Trouwe fans zijn bijvoorbeeld wel bekend met de humor die eerder al werd voorgeschoteld met films als Ant-Man en Ant-Man and the Wasp.

  Toen wij de film bekeken, konden de bezoekers in de bioscoopzaal in ieder geval niet stil zijn. Er werd ontzettend veel gelachen. Goede humor is vaak het halve werk van een goede Marvel-film. Voeg wat actie aan de mix toe en je hebt een blockbuster die je zeker op het grote witte doek moet hebben gezien. Marvel zoals je het gewend bent!

  Marvel Studios

  Dubbele Stan Lee Cameo

  Die humor wordt trouwens ook nog wel een beetje aangedikt met een tof feitje: Captain Marvel kent namelijk niet één, maar stiekem twee Stan Lee cameo's. Geef dus maar goed je ogen de kost, want deze oude stripbedenker zal flink stralen. Het is duidelijk dat de makers van Captain Marvel de man een warm hart toedragen en ook erg blij zijn dat hij hen heeft geïnspireerd om deze superheldin ook naar het witte doek te brengen.

  Voor trouwe Marvel-fans is de vertoning van Stan Lee het bewijs dat je écht naar een Marvel film zit te kijken. De man heeft in bijna elke film waarin personages van hem gebruikt worden, wel een cameo gehad. Ondanks dat deze striptekenaar niet per se de beste acteur is die er bestaat, zorgt hij altijd wel voor een flinke grijns op je gezicht. Zeker omdat de man door de loop van de films de enige persoon is die al enorm veel rollen heeft mogen vertolken.

  Meer weten over deze nieuwe Marvel film? Lees dan zeker de Captain Marvel review eens. Of ga natuurlijk zelf naar de bioscoop om de actie mee te maken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.