Vijf Sekiro Shadows Die Twice gameplay tips voor Soulsborne veteranen

  Het spreekwoord luidt dat behaalde resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. Geldt dit ook als je een Soulsborne veteraan bent die net begint aan de nieuwste game van FromSoftware? De volgende vijf Sekiro Shadows Die Twice gameplay tips zorgen ervoor dat je helemaal bent voorbereid op de game.

  5. Geen zorgen over stamina

  In de Soulsborne games is het beheren van je stamina een van de belangrijkste dingen. Je hebt het nodig om aan te vallen, ontwijken en verdedigen. Ons eerste punt in de lijst van Sekiro Shadows Die Twice gameplay tips is dat je jezelf niet druk hoeft te maken over stamina. In de game speelt dit systeem namelijk geen rol.

  Het staat je dus vrij om zoveel keer met je zwaard te slaan en weg te duiken als je zelf wil. Je zou zeggen dat dit de game makkelijker maakt, maar dat is niet het geval. Je vijanden zijn veel defensiever dan in de andere FromSoftware games en laten zich niet zo makkelijk van hun stuk brengen. Om door die verdediging te komen, moet je eerst hun posture doorbreken.

  4. Posture is de kern

  Posture is een nieuw element dat zich nog het beste laat omschrijven als een geüpgradede versie van poise uit Dark Souls. Zodra je een vijand aanvalt, vult er een gele balk boven zijn hoofd. Als deze helemaal vol is, raakt hij in een wezenloze staat. Op dat moment verschijnt er een rood puntje boven de tegenstander, waarna je hem in een keer kan doden.

  Deze dodelijke aanval heeft wat weg van de riposte uit de Soulsborne games. Na een parry met je pistool in Bloodborne of je schild in Dark Souls kan je ook een extra sterk offensief uitvoeren. Het posture systeem werkt ook andersom. Als de vijanden jouw balk weten te vullen, kunnen ze jou ook veel schade toebrengen. Posture is een van de Sekiro Shadows Die Twice gameplay tips die je ter harte moet nemen.

  3. Denk verticaal

  In Soulsborne zijn de levels heel rechttoe rechtaan. Er zijn vastgestelde 'gangen' die je moet volgen en de enige manier om op een hoger punt te geraken, is met een ladder of een trap. In Sekiro is dit niet het geval en kan je jezelf zowel horizontaal als verticaal voortbewegen. Deze nieuwe manier van spelen hoort daarom bij de Sekiro Shadows Die Twice gameplay tips.

  Verticaal denken, helpt je in Sekiro om ongewenste zwaardvechters en ander gespuis een kopje kleiner te maken. Je kan vijanden op riggels isoleren van de rest, maar het bespringen van een onwetende tegenstander heeft ook een voordeel. Met de juiste timing kan je hem dan in een keer doden. Het is een soort backstab uit Soulsborne, maar dan vanuit de lucht.

  2. Wapens werken anders

  In Soulsborne heb je een hele collectie aan wapens tot je beschikking. Deze hebben een normale en een zware aanval en kunnen soms ook nog iets extra's. In Sekiro werkt dit iets anders. De standaard aanvallen zijn altijd met je katana. Die kan je dan ook niet wisselen. Je zwaardere (secundaire) aanvallen voer je uit met andere wapens. In de demo waren dit een bijl, werpsterren en een soort vuurhand.

  Deze aanvallen doen extra schade en zorgen ervoor dat de posture van vijanden sneller oploopt. Dit kan je niet oneindig doen, want voor iedere aanval moet je een of meerdere White Spirit Emblems inleveren. Deze vallen uit vijanden of liggen op de map. Je kan er in totaal vijftien vasthouden, dus het goed beheren van deze voorwerpen is essentieel. De andere werking van wapens behoort daarom tot onze Sekiro Shadows Die Twice gameplay tips.

  1. Combineer aanvallen, verdedigen en ontwijken

  Het belangrijkste advies van de gameplay tips voor Sekiro Shadows Die Twice is het combineren van aanvallen, verdedigen en ontwijken. In de Soulsborne games ben je al snel geneigd om één speelstijl aan te houden. In Dark Souls kan je bijvoorbeeld gaan voor een defensieve rol met een schild of een ontwijkende rol met lage Equipment Load. In Sekiro is het veel meer van belang dat je alle elementen leert te beheersen.

  Dit is met name bij sterkere vijanden en bazen merkbaar. Het vullen van de posture balk is bij hen de beste manier om ze te verslaan. Dit kan je doen met aanvallen en ontwijken, maar een perfecte verdediging bouwt de vijandelijke balk ook op. Soms doen aanvallen zelfs minder dan een goede verdediging. Het beheersen van alle technieken is de beste manier om te overleven in Sekiro Shadows Die Twice.

  Sekiro Shadows Die Twice gameplay tips

  Dit waren onze vijf Sekiro Shadows Die Twice gameplay tips voor Soulsborne veteranen. Welke tip vind jij het handigst? Laat het ons weten in de comments. In onze Sekiro Shadows Die Twice Impressie kan je lezen wat onze eerste gedachtes zijn bij de game. Sekiro Shadows Die Twice komt op 22 maart naar de PC, Playstation 4 en Xbox One.

  Deze special is tot stand gekomen, doordat we de kans kregen om op het kantoor van Activision alvast een uur lang de game te spelen. Het gaat hierbij om een demoversie van Sekiro Shadows Die Twice die ook op gamescom 2018 speelbaar was. We hebben de game gespeeld op de PlayStation 4.

  Sekiro: Shadows Die Twice

  Verkijgbaar vanaf 22 march 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.