Top 5 beste Call of Duty WW2 vernieuwingen - Fris terug naar de roots

Article
zondag, 12 november 2017 om 11:34
xgn google image
De release van Call of Duty WW2 ligt inmiddels alweer een paar dagen achter ons. Met de game wilde Sledgehammer Games de serie terug naar zijn roots brengen en tegelijk ook fris laten aanvoelen. Deze verandering zorgde gelijk voor positieve geluiden vanuit de community. Wij zetten de beste Call of Duty WW2 vernieuwingen voor je op een rij!
De richting waarin Call of Duty de afgelopen jaren inging werd niet door alle fans op prijs gesteld. Zo kreeg de trailer van Call of Duty Infinite Warfare al gelijk een heleboel duimpjes omlaag. Dit jaar geen futuristische setting meer, maar een meer traditionele aanpak. Toch betekent dit niet dat Sledgehammer Games niets heeft durven te vernieuwen aan de formule. Dit zijn de beste Call of Duty WW2 vernieuwingen!

5. Terug naar de Tweede Wereldoorlog

Eigenlijk voelt het wel gek om dit te benoemen in een artikel met vernieuwingen in Call of Duty. De Tweede Wereldoorlog was namelijk vooral in de beginjaren van de Call of Duty serie de setting waar de games plaatsvonden. Door de jaren heen begon men zich steeds meer te richten op huidige en toekomstige conflicten. Dit zorgde ervoor dat het al negen jaar geleden was, toen we voor het laatst met Call of Duty World At War een Tweede Wereldoorlog setting voorgeschoteld kregen.
De keuze van de Tweede Wereldoorlog is daarom wel echt een vernieuwing te noemen. Het voelt verfrissend aan na de avonturen in de toekomst. Niets is zo gruwelijk als de veldslagen in de Tweede Wereldoorlog en dat is in de game duidelijk te merken. Zowel in de campaign als de multiplayer.
Aangezien de jetpack nog niet was uitgevonden in de Tweede Wereldoorlog, keert ook weer het ouderwetse ‘boots on the ground’ terug. Deze verandering wordt door veel fans van de serie gewaardeerd. Geen konijnensprongen meer, maar echt ouderwets oorlogvoeren!
121596

4. Headquarters

Een van de beste Call of Duty WW2 vernieuwingen is de Headquarters. Deze basis wordt gebruikt als sociale hub tussen de potjes door. Je bent vrij om te gaan en staan waar je wil in de Headquarters.
Zo kun je onder andere oefenen op de firing range, nieuwe opdrachten aannemen en leaderbords te bekijken. De leukste toevoeging is misschien wel de 1v1 pit, waar je met dezelfde wapens het opneemt tegen een enkele tegenstander. In onze Headquarters Wiki bespreken we alles wat je tegenkomt in de Headquarters.
Het sociale aspect van Headquarters hebben we nog niet op deze manier eerder gezien in een Call of Duty. Het is een welkome vernieuwing en wellicht zien we de Headquarters wel weer in wat voor vorm dan ook terugkeren in toekomstige titels.
121597

3. Divisions

In Call of Duty WW2 wordt ook het traditionele Create a Class onder handen genomen. Deze feature is vervangen door de divisions. Geen zorgen, je kunt nog steeds je eigen classes samenstellen. De manier waarop is alleen iets anders geworden.
De eerste keuze die je maakt wanneer je de multiplayer voor het eerst betreed is het kiezen van je divisie. Je kunt kiezen uit vijf verschillende divisies met elk zijn eigen sterke punten. Door het levelen van de divisions krijg je de beschikking over enkele extra perks die bij die division horen. Het is daarom belangrijk dat je de juiste divisie kiest die bij je speelstijl past.
Naast je divisie kies je ook voor een basic training bij een class. Deze geeft je nog een extra voordeel. Zo is er bijvoorbeeld een basic training die je minimap vergroot, waardoor je meer overzicht hebt, of een basic training waardoor je sneller kunt herladen. Er is een grote keuze uit mogelijkheden, maar je mag er maar slechts één meenemen dus kies slim.
121598

2. Nazi Zombies

De volgende in deze lijst van beste Call of Duty WW2 vernieuwingen is de Nazi Zombies modus. Zombies is Call of Duty is natuurlijk niets nieuws. Zeker de afgelopen jaren was er altijd wel een zombiemodus te vinden. Ook in Call of Duty WW2 kun je de ondoden terug hun graf in jagen.
De opzet van de Nazi Zombies modus is daarentegen wel veranderd. Het bevat nog wel steeds hetzelfde concept waarin de zombies met elke ronde sterker worden en een eigen interpretatie van de perk-a-cola’s en Pack-A-Punch. Toch hangt er een heel andere sfeer.
Deze sfeer komt doordat Nazi Zombies een stuk enger is geworden. Al in de proloog krijg je hiermee te maken, wanneer er vanuit het niets zombies verschijnen. De zombies zien er daarnaast ook nog eens verschrikkelijk creepy uit. Een goede stap vergeleken met de zombies in Infinite Warfare, die er vaak meer lachwekkend uitzagen dan eng.
Verder is de zombie modus ook wat toegankelijker geworden voor minder ervaren zombiejagers. Zo behoud je bijvoorbeeld, wanneer je snel weer geholpen wordt door je teamgenoten, je perks die je hebt gekocht wanneer je neergaat. Zo kun je gelijk de strijd met de zombies aangaan zonder dat je als aangeschoten wild op zoek gaat naar de perkmachines.
Ook krijg je hulp met het behalen van de easter egg. Voor de “casual easter egg” krijg je instructies via het menu. De acties worden stap voor stap uitgelegd en als je lang blijft vastzitten, wordt de locatie waar je moet zijn omlijnt. Voor ervaren zombiespelers is er ook nog een “Hardcore easter egg”, die een stuk moeilijker is en waar je geen hulp krijgt van het spel.
121599

1. War

Het is oorlog in de multiplayer! Letterlijk, want in de game is een nieuwe modus genaamd War toegevoegd. Deze modus is iets wat we op deze schaal nog niet in een Call of Duty hebben gezien en draait veel meer om teamwork dan anders.
De war modus is oorlog op een grote schaal. Een team moet enkele objectives voltooien, terwijl het andere team dat moet zien te voorkomen. Wanneer het aanvallende team een objective behaalt, stoten deze door naar het volgende gedeelte in de map. Dit gedeelte bevat weer een nieuw objective dat voltooid moet worden.
Zonder goed teamwork wordt het erg lastig om een potje war te winnen. Goed communiceren met je team is daarom ook een must. Waar de traditionele multiplayermodus toch vaak neerkomt op een Lone Wolf tactiek, is dit in War veel minder effectief. War voelt erg verfrissend aan en is wat ons betreft een van de beste Call of Duty WW2 vernieuwingen.

Wat vind jij de beste Call of Duty WW2 vernieuwingen?

Dit waren de beste Call of Duty WW2 vernieuwingen volgens ons. Wat vind jij de beste vernieuwingen in het spel? Laat het ons weten in de comments!
Call of Duty WW2 is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC. In onze review lees je wat wij van de game vonden.

Populair Nieuws