De 5 beste Football Manager 2018 features

Article
zondag, 12 november 2017 om 11:00
xgn google image
Football Manager 2018 is uit en ook dit jaar kent de game weer de nodige nieuwe features. Denk daarbij aan veranderingen in het scoutingsysteem, meer taken voor stafleden en ga zo maar door. Daarom lichten wij de beste Football Manager 2018 features uit.
Alhoewel de franchise wel elk jaar vernieuwt, zijn de veranderingen doorgaans niet van wereldschokkende omvang. Al heeft de toevoeging van vele stafleden, zoals de technisch directeur en hoofd jeugdopleiding, in Football Manager 2013 daadwerkelijk voor nieuwe inzichten gezorgd.
Met Football Manager 2018 worden niet zulke grote vernieuwingen verwacht, maar toch zijn ze het benoemen waard. Dit zijn volgens ons de vijf beste Football Manager 2018 features.

Verbeterde Fantasy Draft

De online Fantasy Draft, wat ergens te vergelijken is met FIFA Ultimate Team, werd een paar jaar geleden al geïntroduceerd in Football Manager 2015. In deze online modus maak je je eigen club aan en voeg je spelers volgens het inmiddels bekende draftsysteem toe aan je team, waarna je vervolgens in een online toernooi of competitie speelt.
In Football Manager 2018 is de interface van deze modus gestroomlijnder gemaakt, zodat het goed te streamen is via Twitch. Tevens kun je nu meerdere seizoenen spelen met dezelfde competitie, waardoor spelers dus ook later in de game mee kunnen doen. De laatste grote toevoeging hieraan is de transfermarkt, die halverwege het seizoen start. Daarin krijg je nog een laatste mogelijkheid om je selectie aan te passen.
120885

Teamdynamiek

Nieuw in Football Manager 2018 is de verbeterde teamdynamiek. Nu was deze er al een beetje, maar was het vooral onder de radar aanwezig. Met het nieuwe deel maken spelers in je selectie een groep en ontstaat er zelfs een bepaalde hiërarchie in je spelersgroep.
Zo zul je zien dat spelers die lang bij de club zitten al een groep vormen, terwijl ook Duitstalige voetballers met elkaar optrekken en Griekse spelers elkaar op zoeken. Aan jou als manager de taak om die groepjes goed met elkaar te laten functioneren. Doe je dat niet, kan er zomaar een “kabel” ontstaan, zoals het Nederlands Elftal dat had op het EK van 1996.
De hiërarchie in je spelersgroep uit zich bovendien ook op andere manieren. Zo zul je zien dat de aanvoerder en de beste speler van je club gekwalificeerd worden als de leiders van het team, terwijl spelers die seizoenenlang meedraaien als invloedrijk gezien worden. Komt er een nieuwe speler bij de club? Dan start hij helemaal onderaan in de hiërarchie.
Een leuke toevoeging dus die wat meer levendigheid in je spelersgroep gooit. Je spelers waren al geen simpele computergestuurde personages in Football Manager, maar met de toevoeging van de verbeterde teamdynamiek zijn het net echte mensen.
120886

Verbeterde voetbalintelligentie

Het is een duidelijk zichtbare trend in de voetballerij dat transferbedragen steeds hoger worden, maar tijdens de afgelopen transferperiode liep het de spuigaten wel uit. Record na record werd verbroken en alle mogelijke manieren om Financial Fair Play, een regel die ervoor zorgt dat clubs niet meer uitgeven dan dat er binnenkomt, te omzeilen werden benut.
Dit wordt ook in Football Manager 2018 toegepast. De transferbedragen zullen enorm hoog uitvallen en wanneer je met een club of speler onderhandelt, kun je allerlei clausules toevoegen. Zo kan je een topspits eerst een jaar huren en dan pas voor tientallen miljoenen overnemen, zodat je niet bestraft kunt worden op het overtreden van Financial Fair Play.
Daarnaast worden ook je prestaties tijdens het seizoen beter bijgehouden. Stel, je traint een club die tegen degradatie strijd en ontloopt die net, mede dankzij een goede competitiestart, dan weegt die start extra goed mee. Eén van de beste Football Manager 2018 features dus.
120887

Uitgebreidere medische staf

De rol van de sportwetenschapper en de rest van je medische staf wordt groter in Football Manager 2018. Je krijgt regelmatig verslagen met feedback over welke spelers blessuregevoelig zijn en je beter niet een te zwaar trainingschema kunt geven.
Tevens krijg je rapporten over geblesseerde spelers die meer vertellen over die blessure en hoe groot de kans op terugslag is. Dat alles zorgt ervoor dat je veel beter rekening kunt houden met de fitheid van je spelers en weet je ook waar het fout gaat als je een bovengemiddeld aantal blessure hebt in je team.
120888

Nieuw scoutingsysteem

Alhoewel er elk jaar wel wat wordt verbeterd aan het scoutingsysteem, is het in Football Manager 2018 compleet omgegooid en realistischer gemaakt. Zo is de rol van de data-analist, die vorig jaar zijn opwachting maakte, veel groter geworden.
Wanneer je hem namelijk een speler laat scouten, kijkt hij naar zijn statistieken. Zo kan hij opmerken dat een gescoute middenvelder wel heel veel foute passes geeft, waardoor hij je team alleen maar tot last is in aanvallende situaties.
De aanbeveling van je scout wordt ook van groter belang in Football Manager 2018. Vanaf nu beoordeelt hij, naast de vertrouwde sterrenwaardering, een speler nu ook op een schaal van één tot honderd. Naarmate hij meer weet over de speler, wordt zijn beoordeling accurater. Is de beoordeling van je scout bijvoorbeeld precies honderd, twijfel dan geen moment en contracteer de gescoute speler.
Een goede toevoeging dus, die een extra dimensie aan het scouten geeft.

Wat vind jij de beste Football Manager 2018 features

Dit waren volgens ons de beste Football Manager 2018 features. Welke kan jou het meest bekoren? Laat het ons weten in de comments!
Football Manager kwam 10 november uit voor de PC. Wanneer je de game koopt krijg je tevens ook Football Manager Touch erbij. Dat is een wat simplistischere versie van de game voor mensen met weinig tijd. Koop de game hier.