10 Project CARS 2 cars die we graag in de DLC willen zien

Article
zondag, 12 november 2017 om 12:00
xgn google image
Project CARS 2 is inmiddels alweer even uit. De DLC begint er dan ook al langzaamaan aan te komen. Op de officiële site kun je al zien wat we zoal kunnen verwachten, al is niks nog concreet. Daarom delen wij alvast met jullie welke Project CARS 2 cars we in de DLC willen zien.

Porsche 919 Hybrid

Toen bekend werd dat Porsche zijn intrede zal doen in Project CARS 2, was het fantaseren over mogelijk aanwezige auto’s losgebarsten. Helaas, tot onze teleurstelling zat de Porsche 919 Hybrid niet bij de release versie van de game. Gelukkig is daar de DLC die ons misschien toch met de 919 Hybrid laat rijden.
Want wat is het toch een bak zeg. De Porsche 919 Hybrid heeft namelijk de laatste drie edities van de 24 uur van Le Mans gewonnen, waaronder die van 2015 met gastrijder Nico Hülkenberg. De LMP1 wagens van Toyota en Audi zitten al in de game, dus is die van Porsche een zeer welkome toevoeging.

Formule E

De jongste formuleklasse kende zijn vuurdoop in 2014. Het beloofde het begin van een nieuw tijdperk te worden waarin de autosport steeds meer richting de elektriciteit zal moeten gaan. De Formule E auto’s zijn immers volledig elektrisch aangedreven.
De sport moet de fans nog bereiken, maar fabrikanten duiken er al vol op. Zo gaan Mercedes, Audi, Nissan en Citroën deelnemen aan het kampioenschap. Een klasse met potentie dus en alleen daarom al het toevoegen waard. Forza Motorsport 7 heeft ze al, nu Project CARS 2 nog.

Audi RS5 DTM

Alhoewel Project CARS 2 wel wat DTM auto’s uit de jaren 90 kent, heeft de game niks recent uit die klasse. Dat terwijl de DTM auto’s van nu echte bakbeesten zijn. Daarom hopen wij dat de Audi RS5 DTM versie alsnog via DLC zijn opwachting maakt in het racespel.
Waarom de Audi RS5? Heel simpel, de RS5 is gewoon de allersnelste DTM wagen van dit jaar. De gehele top 4 van het afgelopen seizoen reed rond in de Audi. Van die vier coureurs was René Rast uiteindelijk de gelukkigste, want hij werd kampioen.
121449 1

Lamborghini Centenario

Deze keer geen echte autosportwagen, maar alsnog een flink bakbeest: de Lamborghini Centenario. Forza Horizon 3 spelers kennen de auto ongetwijfeld, want in aanloop naar de release van die game werd er flink gekoketteerd met de Centenario. Niet zonder reden natuurlijk, want het is natuurlijk een erg vette wagen.
De Lamborghini Centenario beschikt over een dikke V12 met 770 pk onder de motorkap en kan snelheden tot boven de 350 kilometer per uur bereiken. Een gevaar op de openbare weg, maar heerlijk voor op het circuit.

Ford Fiesta RS WRC

In Project CARS 2 mochten we voor het eerst rallycross auto’s verwelkomen, maar de wereldberoemde Ford Fiesta RC WRC ontbrak. Met de Project CARS 2 DLC hopen we in ieder geval dat Slightly Mad Studios de Ford Fiesta RS WRC toevoegt aan de game.
Als je aan rally denkt, denk je ook gelijk aan de Ford Fiesta RS. Niet gek ook, want Sebastian Ogier, de huidige leider in het WRC, rijdt namelijk in de Fiesta. Een sterke bak voor op het onverharde dus.

Honda Civic WTCC

Project CARS 2 kent al enkele touring cars, maar geen één van het befaamde WTCC kampioenschap. Met de DLC hopen we dat daar verandering in komt.
Om te beginnen zien we graag de Honda Civic WTCC van dit jaar in de game verschijnen. Het is immers één van de twee fabrieksauto’s in het kampioenschap en met Norbert Michelisz heeft Honda de huidige nummer twee onder contract staan. Een goede bak om toe te voegen tussen de Project CARS 2 cars.

Volvo S60 Polestar TC1

Verder bordurend op onze wens voor meer WTCC auto’s in Project CARS 2, moet de Volvo S60 Polestar TC1 ook zijn opwachting maken als één van de Project CARS 2 cars. Anders heeft de Honda Civic natuurlijk geen concurrentie.
Om je een beetje een indruk te geven van de kracht van de Volvo: Thed Björk staat momenteel eerste in het WTCC met de Volvo, die vier overwinning bij elkaar gereden heeft dit jaar Eén van die winstpartijen is behaald door onze eigen Nick Catsburg. Die was op Oschersleben, toevallig één van de circuits in de game, de sterkste.

Porsche 917K

Misschien wel één van de beste toevoeging aan Project CARS 2 is het verwelkomen van Porsche als één van de Project CARS 2 cars. Nu zitten er al wat klassieke Porsches in de game, maar de Porsche 917K ontbreekt vooralsnog. En dat vinden wij jammer.
Waar moeten we de Porsche 917K eigenlijk van kennen? Simpel, type het in op Google en je ziet gelijk foto’s van de auto met de iconische Gulf livery. Maar wij Nederlanders kennen de 917K natuurlijk van de legendarische overwinning van Gijs van Lennep en Helmut Marko tijdens de 24 uur van Le Mans van 1971. Een echte klassieker dus.

Dakar Hummer H3

Hummer is altijd wel een populair merk onder autoliefhebbers geweest en daarom is het zo jammer dat de fabrikant niet in Project CARS 2 zit. Om die reden dragen wij de Dakar Hummer H3 voor om mee te kunnen rijden over het onverharde in Project CARS 2.
Tijdens verscheidene Dakar versies stal de Amerikaan Robby Gordon de harten van vele fans door in zijn fraaie Hummer de Zuid-Amerikaanse woestijn te trotseren. Niet geheel zonder succes, want in 2009 werd Gordon derde na een zware tocht. Een flinke bak waar we stiekem mee de sneeuw willen bestormen.

Koenigsegg Agera RS

Nu even geen echte circuitwagen, maar toch een auto die de moeite waard is om toe te voegen aan Project CARS 2: de Koenigsegg Agera RS, een waar bakbeest van een wagen.
De supercar kwam laatst nog in het nieuws doordat het het wereldsnelheidsrecord verbeterd heeft. De Agera RS raasde met een topsnelheid van 457 kilometer per uur. Een echt snelheidsmonster dus. Hopelijk kunnen we ermee aan de slag in de Project CARS 2 DLC. Gelukkig is Mulsanne Straight op Le Mans lang genoeg.

Welke Project CARS 2 cars zie jij graag in de DLC?

Dit waren tien Project CARS 2 cars die we graag willen zien in de Project CARS 2 DLC. Welke auto’s zie jij graag? Laat het ons weten in de comments.
Project CARS 2 kwam 23 september uit voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Wil je de game graag? Hij is nog binnen te halen!

Populair Nieuws