De komst van Call of Duty WW2 zorgt ervoor dat saamhorigheid een groter onderdeel wordt van CoD dan ooit tevoren. Dit krijgt al vorm door het verhaal van de singleplayer, de komst van team-based gamemode War, maar meer nog door het toevoegen van Headquarters, de rustplaats voor 48 soldaten. De basis die is opgezet drie dagen nadat de geallieerden tijdens D-day aan land zijn gekomen.

Call Of Duty WW2 Headquarters Wiki

Net zoals Destiny "de Tower" heeft, is dit hoofdkwartier in Call of Duty een ontmoetingsplaats voor liefhebbers van het spel. Een plaats die het best te omschrijven is als legerkamp, vol met voertuigen, uitkijktorens, schietbanen en uiteraard diverse leidinggevenden. Tussen de online games door - dus terwijl je wacht op een nieuwe match - is dit waar sociale activiteiten plaatsvinden, missies worden opgesteld en succesvolle opdrachten worden 'gecashed'.

Op basis van de regio waarin je speelt zul je gekoppeld worden aan andere online deelnemers van de game. Alle spelers in jouw kamp zijn via een microfoon hoorbaar waardoor je eenvoudigweg kennis kan maken en kunt 'teamen' voor een potje online knallen. Maar er is zóveel meer te doen in de omgeving dat het goed is om alles van tevoren te weten. Juist omdat dit een belangrijk onderdeel wordt van de multiplayer hebben we daarom een Call Of Duty WW2 Headquarters Wiki gemaakt.

Major Howard

Major Howard zal je recht voor je neus in de bunker vinden bij het spawnen. De majoor heeft dagelijkse opdrachten die variëren van het maken van een x-aantal kills tot het winnen van zoveel potjes en het schieten van een bepaald aantal headshots. In ruil krijg je voor het voltooien van deze opdrachten kan je care-packages verdienen die gevuld zijn met loot en je kan XP en 'moertjes' verdienen zoals we die ook kennen uit Advanced Warfare waarmee je speciale guns, camo's, calling cards en embleempjes kan unlocken.

Contracten

Net als de daily missions van Major Howard kan je bij de Quartermaster missies aangaan. Je vindt deze direct links van je spawn, herkenbaar aan een 'Elfstedentochttafeltje' met boekjes en een vrouw erachter zittend. Als je je sterk genoeg voelt, kan je hier missies starten die wekelijks of op nog langere basis worden ververst. Uiteraard zullen de cijfers die je hier moet bereiken voor bijvoorbeeld het maken van een aantal kills nog wat hoger liggen. Maar je wordt gelukkig ook naar ratio uitbetaald met opnieuw XP, care-packages en moertjes.