GTA schrijver en producer heeft Rockstar verlaten na 20 jaar

  Rockstar heeft opnieuw afscheid moeten nemen van een werknemer die al lang voor het bedrijf werkzaam was. Jeffrey ‘Lazlow’ Jones was schrijven en producer voor de GTA serie, maar heeft de studio verlaten door persoonlijke redenen.

  Jeffrey Jones is maar liefst twintig jaar werkzaam geweest voor de studio van Rockstar, waar hij gewerkt heeft aan veel verschillende titels. Hij was een producer en schrijver voor de bekende GTA serie en sprak ook de stem in van een fictieve versie van zichzelf in de games. In de GTA games is hij ook te horen op de radio stations Integrity 2.0, Chatterbox FM en V-Rock. Naast de Grand Theft Auto franchise heeft Jones ook meegewerkt aan Bully, Max Payne 3, Red Dead Redemption en Red Dead Redemption 2.

  Het vertrek van Jeffrey ‘Lazlow’ Jones is opgemerkt door de YouTuber GTAMen. Op de LinkedIn-pagina van Jones zag hij dat de schrijver en producer is vertrokken in april 2020 bij Rockstar, vanwege persoonlijke redenen. Jones is nu werkzaam voor andere projecten die nog in ontwikkeling zijn bij Disney en Netflix en hij is consultant bij een onbenoemde videogame ontwikkelaar.

  Oprichter weg bij Rockstar

  Het is niet de eerste keer in 2020 dat een belangrijk lid van Rockstar besluit om op te stappen. In februari besloot Dan Houser opvallend genoeg dat het tijd werk om te vertrekken. Houser heeft in 1998 Rockstar Games opgericht samen met zijn broer Sam Houser. Laatstgenoemde is nog wel werkzaam voor Rockstar.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.