BlizzCon 2018 - de onthullingen van Blizzard op een rijtje

  Afgelopen weekend vond BlizzCon 2018 plaats in Anaheim, Californië! Dit is Blizzards eigen jaarlijkse conventie. De ontwikkelaar en uitgever van games zoals World of Warcraft en Diablo 3, heeft dit jaar weer genoeg onthullingen gemaakt tijdens het event. Maar welke zijn dit precies?

  BlizzCon 2018 - Diablo Immortal

  De Diablo-games kon je voor een grote tijd alleen op een PC spelen, maar sinds kort ook op consoles zoals de Nintendo Switch. Het enige platform dat overbleef, was de mobiel. Blizzard onthulde tijdens de openingsceremonie van BlizzCon 2018 dat er een spel wordt ontwikkeld voor Android en iOS. De ontwikkeling van de game is in samenwerking met Netease. Dit is een bedrijf dat eerder de spellen van Blizzard al naar China heeft gebracht.

  De game, Diablo: Immortal, vertelt een verhaal over de gebeurtenissen tussen Diablo II en Diablo III. Het verhaal zal meer vertellen over wat er gebeurde met Tyrael, Malthael en anderen.

  Er zullen nieuwe vaardigheden en zones beschikbaar zijn. Ook heeft de game een online multiplayer. Toch waren de eerste reacties niet heel positief. Zo heeft de Diablo Immortal trailer een hoop dislikes.

  Nog meer Diablo-projecten

  Blizzard vertelde dat ze meerdere teams heeft die aan verschillende Diablo-projecten werken. Diablo Immortal is dus niet het enige waar ze op dit moment mee bezig zijn. Welke projecten er nog meer in de planning staan is niet bekendgemaakt. Blizzard waarschuwde van tevoren dat ze niet over al de Diablo-projecten zouden praten.

  Warcraft III: Reforged

  Blizzard Entertainment heeft aangekondigd dat er een nieuwe game komt, genaamd Warcraft III: Reforged. Dit is een remake van Warcraft III: Reign of Chaos uit 2002 en de uitbreiding Warcraft III: The Frozen Throne. De nieuwe versie komt volgend jaar uit.

  Deze vernieuwe strategische game is in 4k-resolutie te spelen en gaat 30 euro kosten. Tijdens BlizzCon 2018 liet Blizzard zowel een filmische trailer als gameplaybeelden zien. Inmiddels is er een Warcraft III: Reforged website in de lucht met alle informatie over de aankomende game. Wanneer er meer te vertellen valt over Warcraft III: Reforged, zal dat op deze website komen staan.

  Er zijn nieuwe animaties, kunst en meer dan 4 uur geüpdatete cutscenes en voice-overs. De game bevat daarnaast 62 singleplayermissies. Warcraft III: Reforged heeft de eigenschappen van Warcraft III uit 2002. In de game zijn er vier rassen uit het Warcraft-universum te vinden, maar de game draait om de helden!

  Wanneer je Warcraft III: Reforged kunt spelen is nog niet bekendgemaakt. Op BlizzCon 2018 werd alleen het jaartal waarin de game uitkomt genoemd. Dit is 2019.

  Je kunt Destiny 2 nu gratis krijgen via Battle.net

  Destiny 2 kun je nu gratis verkrijgen voor de PC. Dit is om te vieren dat Destiny 2 al een jaar bestaat. De game werd namelijk eind vorig jaar uitgebracht. Volgens de game heeft de mensheid nog maar één stad over in de strijd tegen buitenaardse wezens.

  Als je de game voor 18 november downloadt, kun je hem behouden. Dit is de basiseditie exclusief de uitbreidingen. Als je de game al hebt voor PC krijg je een kleine beloning.

  Destiny 2 op Twitter

  Het Twitteraccount van Destiny plaatste nog een Tweet over het gratis weggeven van de game.

  Om de game te downloaden moet je naar Battle.net-client gaan. Je krijgt dan een berichtje: "Ter viering van één jaar Destiny op Battle.net willen we je een kopie van Destiny 2 geven". Als je dan op de claimknop klikt, wordt de game toegevoegd aan je account. Zo kun je de game downloaden en spelen op de PC. Of je kunt naar de Battle.net gifts pagina gaan.

  Hearthstone: Rastakhan's Rumble

  Dit is de tiende uitbreiding voor de game HearthStone. Er komen 135 nieuwe kaarten en een nieuwe sjamaan alternatieve held, koning Rastakhan. Hij is de heerser van de Zandalari trollen. De uitbreiding zal worden uitgebracht op 4 december 2018.

  Je hebt drie soorten kaarten: neutraal, klassieke kaarten en Warrior kaarten. Rastakhan’s Rumble bestaat uit negen teams van jagers, die elk een van de Loa vertegenwoordigen. In deze uitbreiding neemt de winnaar het allemaal, terwijl de verliezer naar huis mag gaan.

  Elk team worldt geleid door een trollenkampioen.

  • Akali’s neushoorns zijn de aanbidders van Akali. Ze hebben meer spieren dan hersenen.
  • Gonk’s Raptors. Ze springen van dinosaurus naar dinosaurus voordat ze hun vijanden bespringen.
  • Gral’s Sharks zijn griezelige volgers van Gral. Ze combineren piraterij en misleiding.
  • Bwonsamdi’s Zombies zijn de meesters over de dood! Ook zijn het volgelingen van Bwonsamdi.
  • Halazzi’s Lynxes zijn snel en woest. Daarnaast zijn ze in dienst van Halazzi.
  • Jan’alai’s Dragonhawks houden oprecht van vuur. Ze volgen Jan’alai.
  • Hir’eek’s Bats vereren Hir’eek, een vleermuis. Ze kunnen grote macht verwerven.
  • Krag’wa’s Frogs zijn aanbidders van Krag’wa the Huge. Ze veranderen mensen in kikkers en ze roepen kikkers op.
  • Shirvallah’s Tijgers zijn nobele Zandalari-trollen. Ze aanbidden Shirvallah, de Tijger.

  Hoor je de geluiden van de drums al? Maak je klaar voor Rastakhan's Rumble!

  Rise of Azshara

  Blizzard heeft tijdens BlizzCon 2018 de tweede uitbreiding voor World of Warcraft: Battle for Azeroth aangekondigd. De uitbreiding zal Rise of Azshara heten. Spelers reizen naar de diepte van de zee om N’zoth’s favoriete minion te vangen.

  De focus ligt bij koningin Azshara en haar leger van slangachtige Naga. De spelers zullen namelijk een grote schreu in de oceaan vinden. De kampoeien van Azeroth gaan hierheen om te ontdekken dat dit de beroemde Nazjatar is (de thuisbasis van Naga).

  De uitbreiding brengt nog wat veranderingen met zich mee. Zo kunnen spelers straks vliegen in Battle for Azeroth en zijn de spelers ook in staat om nieuwe eilandexpedities te beginnen. Gnomes en Taurens kunnen ook een eigen set erfgoedpantser verdienen.

  Tijdens BlizzCon 2018 werd duidelijk dat de uitbreiding pas volgend jaar zal verschijnen. De exacte datum is niet bekend.

  Nieuwe held van Overwatch: Ashe!

  Er is een nieuwe held toegevoegd aan Overwatch: Ashe! Zij is nummer 29. Ashe heeft een bekende naam in de criminele onderwereld. Het karakter werd aangekondigd tijdens BlizzCon 2018 en de reacties waren positief. Er zijn twee trailers vrijgegeven: een onthullingstrailer en het verhaal over haar ontstaan.

  Ashe zal binnenkort in de game terechtkomen, maar het is nog niet zeker wanneer. Wij leggen je alvast uit wie Ashe is en wat zij voor het spel gaat betekenen, voordat ze in de game verschijnt. Want ze is en blijft toch de nieuwe Overwatch Hero, die het spel op zijn kop gaat zetten.

  World of Warcraft Classic

  De klassieke World of Warcraft komt terug! De game zal lijken op het spel dat in 2004 uitkwam. Zo kunnen de spelers het begin van de game opnieuw beleven. Je hoeft World of Warcraft Classic niet los aan te schaffen. Daarnaast komt er geen los abonnement om op de servers te spelen.

  De demo is inmiddels beschikbaar voor mensen die in het bezit zijn van een Virtual Ticket voor BlizzCon. De demo is speelbaar tot en met 8 november 2018. Er zit wel een timer op van een uur. Daarna moet je 30 minuten wachten voordat je weer kunt inloggen.

  World of Warcraft Classic is vanaf zomer 2019 beschikbaar voor alle WoW-abonnees.

  BlizzCon 2018 - Groot, maar ook klein nieuws

  Tijdens BlizzCon 2018 is er een hoop aangekondigd, maar niet alleen groot nieuws. Zo is ook duidelijk geworden dat de Overwatch Cornflakes op de markt komt. Van het spel wordt dus cornflakes gemaakt, vanwege een samenwerking met Kellogs. Blizzard heeft in ieder geval genoeg in de planning staan.

  Destiny 2

  Verkijgbaar vanaf 6 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.